Szekeres Viktor

Elkapkodják az év eddig legsikeresebb magyar filmjét?

Idén az alig 50 perces Vad Magyarországot nézték meg a legtöbben a mozikban a magyar filmek közül, ami mutatja, hogy hiába akadtak kifejezetten jó hazai alkotások 2011-ben, azok a közönséget nem érdekelték.

2011 nem a magyar filmek éve volt, hiszen eddig a legsikeresebbet is csak alig 20 ezren látták. Persze mindez annak (is) köszönhető, hogy marketinggel megtámogatott közönségfilm szinte alig került bemutatásra, mindössze a csütörtöktől látható S.O.S. Love! - Az egymillió dolláros megbízás sorolható ebben a kategóriába. Idén a vakok között a király Török Zoltán természetfilmje, a Vad Magyarország, valamint az M. Tóth Géza-féle második Bogyó és Babóca-adaptáció lett - előbbit 20 ezren, utóbbit valamivel több mint 19 ezren látták.


Az áprilisban a budapesti Uránia moziban bemutatott Vad Magyarország a napokban jelent meg DVD-n és Blu-Ray lemezen, jó pár kimaradt jelenettel, rendezői kommentárral, magyar és angol narrációval, valamint felirattal - sőt, narrációs nélkül is megtekinthető az 52 perces végeredmény. (Az árakról bővebben a film blogján lehet tájékozódni.) A december 13-án meghirdetett DVD-ből azonban a kiadó készletei szinte azonnal elfogytak, s bár folyik az utánnyomás, jelenleg csak pár kijelölt üzletben kapható a film, többek között az Alapítvány a Budapesti Állatkertért üzletében és az Odeon Mozi DVD boltjában

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!