Szekeres Viktor

Megvan, melyek voltak 2011 leglátványosabb filmjei

Már csak 15 film jöhet szóba a tavasszal átadásra kerülő Oscar-díj vizuális effektekre vonatkozó kategóriában. A listát előbb tíz, majd öt tagúra fogja szűkíteni az amerikai filmes akadémia.

A The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, azaz az amerikai filmes akadémia bejelentette azon 15 film címét, melyek harcba fognak szállni a 84. Oscar-díjátadón a legjobb vizuális effektusok kategóriában. A következő alkotások esélyesek az Oscar-díjra: Amerikai kapitány: Az első bosszúálló, Cowboyok és űrlények, Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész, A leleményes Hugó, Mission: Impossible - Fantom protokoll, A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken, Vasököl, A majmok bolygója: Lázadás, Sherlock Holmes: Árnyjáték, Álomháború, Super 8, Thor, Transformers 3, Az élet fája és az X-Men: Az elsők.

A szavazás menete a következő: január elején az akadémia vizuális effektusokkal foglalkozó szakemberekből összeállított bizottsága a 15 filmet tartalmazó listát 10 tagúra fogja szűkíteni. Majd pedig a filmekből összeállított tíz perces, a legjobb effekteket tartalmazó összefoglaló alapján január 19-én az akadémia összes tagja leadhatja szavazatát, s így hirdetik ki január 19-én az 5 jelölt filmet tartalmazó listát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yodafon #10
    A cikk bélyegképe melyik filmből való?
  • donceleger #9
    HP eléggé lapos lett a végére. Kár volt két részesre csinálni az utolsó részt, ebből elég lett volna egy is! De azért végignéztem, mert szeretem befejezni azt, amit elkezdtem. Látványra sem volt jó, untam az egészet, s már vártam, hogy vége legyen.
    Sucker Punch szerintem ma este lesz meg, a többi meg majd ezután. Sajnos még egyiket sem láttam a HP-n kívül, de az nálam már ki is esett ezek közül.
  • TomecK #8
    Szerintem is jó volt a Sucker Punch, jobb volt mint az űrlény vs. Cowboy meg az utolsó transformers. Harry Potterek jók voltak, a látvány is el volt találva rendesen szerintem.
  • Reg5 #7
    Akkor én a kevés kivétel egyike vagyok :)
  • miszterfasz #6
    akkor dögölj meg te buzi
  • beef #5
    Akkor én kivétel vagyok, nekem nagyon tetszett, a története is (igen, volt neki).

    Amin halálra untam magam az a HP összes, Transformers összes, Cowboyok és űrlények és ezeken számomra a látvány sem segített.
  • kalapos01 #4
    Semmióta, de a Sucker Punch tényleg nagyon gyenge volt, szinte mindenki szerint tré.
  • Reg5 #3
    Az mióta jelent bármit is?
  • Béka Benő #2
    Megis bukott !
  • Zaraki Kenpachi #1
    Sucker Punch baromi látványos lett.