Szekeres Viktor

Mi is láthatjuk itthon az év legjobb európai filmjét

A dán Lars Von Trier már itthon is látható filmje, a Melankólia lett az év legjobb európai alkotás, derült ki tegnap Berlinben az Európai Filmakadémia díjátadóján.

Tegnap még csak arról számolhattunk be, hogy Tarr Béltól A torinói ló három jelöléséből (rendezés, fényképezés, zene) egyet sem váltott díjra az európai filmakadémia díjkiosztóján, a The European Film Awards-on, ma pedig már a győztesről is hírt adhatunk. Ezúttal igazolódott a papírforma, s bár Tarr Bélához hasonlóan Lars von Trier sem kapta meg a legjobb rendezőnek járó elismerést (azt Susanne Bier kapta meg az Oscar-díjas Egy jobb világért), filmje, a Melankólia lett az év legjobbja az európai alkotások közül.


Nálunk a Melankóliát már mindenki láthatta, aki akarta, hiszen a Cirko Filmnek hála, hiszen október vége óta a mozik műsorán van, jelenleg is adja három budapesti mozi. Von Trier filmje egyébként meglehetősen elit mezőnyben győzedelmeskedett, hiszen a fődíjért az Oscar-esélyes a The Artist, a Srác a biciklivel, a legutóbbi Oscar nagy favoritja, a Király beszéde, a legutóbbi Oscaron idegen nyelvű kategóriában diadalmaskodó Egy jobb világ és a Kikötői történet voltak a vetélytársai. A Melankólia egyébként még a fényképezésért, valamint a látványért vitt haza díjakat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • finizlik #2
    Azt vedd figyelembe ha Viktor nem lenne, akkor kb hír sem lenne.

    Lehet sokszor szar de legalább van. Ezen felül a napi avataros cikkeknek vége, szóval már félsiker :D
  • freemanone #1
    Max az év legjobb európai drámáját... bulváros cím, szokás szerint -.-'
    Annyi 'év legjobb filmje' volt már az SG-n idén, hogy dunát lehetne rekeszteni velük.
    Petíciót kéne írni Szekeres kirúgatására, talán javulna a cikkek színvonala.