Szekeres Viktor

Fekete-fehér némafilm lesz az idei kedvencünk?

Egy fekete-fehér film lett a kritikusok kedvenc New York-ban, s ezzel a The Artist-sikerrel el is kezdődött a hivatalos díjkiosztó-szezon Amerikában, mely az Oscar-gálával fog véget érni.

A New York-i független filmesek után a New York-i filmkritikusok is eldöntötték maguk között, hogy melyik volt az év legjobb filmje. A függetlenek díját Az élet fája valamint a Kezdők nyerte, az év filmtermését már megnéző filmkritikusok szerint viszont a legjobb a The Artist lett a Melankólia és A leleményes Hugó előtt. A francia fekete-fehér némafilmet éppen a hétvégén mutatták be Amerikában, s mindössze négy moziból 224 ezer dollár bevételt hozott. (Nemzetközi viszonylatban egyébként már 13 millió dollárnál tart a film.)


Michel Hazanavicius 15 millió dollárba kerülő filmjéért egyébként a legjobb rendező díját is bezsebelhette. A többi fontosabb díjon megosztoztak a jelölt filmek: a legjobb férfi főszereplő Brad Pitt lett a Pénzcsinálóban és Az élet fájában nyújtott teljesítményéért, a legjobb női főszereplő Meryl Streep a Vaslady-ért, forgatókönyvért ugyancsak a Pénzcsináló, fényképezésért pedig természetesen Az élet fája kapott díjat. A mellékszereplők között Albert Brooks (Drive - Gázt!) és Jessica Chastain (Az élet fája, A segítség, Take a Shelter) lett díjazva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!