Szekeres Viktor

Magyar plakát a 2012-es, 3D Star Wars-mozifilmnek

Elkészült a Star Wars I. rész: Baljós árnyak 3D magyar plakátja, így semmi akadály annak, hogy nemsokára utcákra kerüljön, így hirdetve azt, hogy immáron térhatásban is lehet látni a filmet.

A Csillagok háborúja-sorozat készítői mindig is haladtak a korral, és a kor vívmányai által alakított nézői igényekkel. Amikor a nézők digitálisan felújítva akarták látni régi kedvenceiket, akkor felújították az első trilógiát, amikor a DVD, illetve a Blu-ray lett a divat, akkor a Star Wars is kijött lakossági forgalmazásban a megfelelő formátumban. Most pedig, hogy a nézők a 3D-t tartják a legmenőbbnek, George Lucasék nem tehették meg, hogy ne az elsők között konvertálják térhatásúvá minden idők egyik legsikeresebb filmsorozatát, hiszen többek között az Oroszlánkirály 3D-s verziójának hatalmas sikere is mutatta, hogy sokan inkább régi kedvenceiket néznék újra 3D-ben, mint új filmeket először.

A papírforma szerint a 3D-s Star Wars iránt is nagy lesz az érdeklődés februárban, nem véletlen, hogy már hónapokkal a premier előtt elkészült a magyar plakát, s beindult a marketing. Ami egyedül üröm lehet az örömben a rajongók számára, hogy nem az első filmmel kezdődik el a térhatású Star Wars-filmek bemutatójának sora, hanem "csak" a Baljós árnyakkal, mely annak idején meglehetősen vegyes nézői véleményeket generált.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • immovable #13
    Fúú de jó, star wars reloaded v.201. Tuti fizetek érte.




    [nem]
  • NEXUS6 #12
    Jó kérdés, hogy hol tart mostanában ez a 3D-re konvertálás.
    Általában csak ott, hogy olyan nagy 3D élményt nem ad, csak homályos ha leveszed a szemcsit.

    Amúgy meg én is rókabőrnek érzem. Talán pont Lucas mondta, hogy nem az eredeti trilógia rajongóit célozzák, hanem a srácokat, akik a tv-s rajzfilmmel találkoztak mostanában. De legalább mire 3-4 év múlva eljutunk addig, adigra a technológia kiforja magát.

    Magam részéről eljutottam oda, hogy egyedül a Birodalom viszavágot tartom fogyaszthatónak, a többi nagyon retró, vagy csak gagyi. Az még 5 év mire megjelenik 3D-ben :(
  • Zombee #11
    Az IMAX nem egyenlő a 3D-vel, a nagyfelbontású formátumot takarja. Az IMAX 3D meg kemény dió, ugyebár azt két imax kamerával veszik fel, ebből következik, hogy a 2D-t meg eggyel. Parasztvakítás lenne tehát IMAX moziban adni, mint ahogy parasztvakítás lesz a konvertált 3D is természetesen.

    Amúgy a hazai moziknak tényleg nem a legjobb a képe, olyan, mintha nagy monitoron néznél alacsonyabb felbontású divx-et...
  • syn7h37ic #10
    Sétálnék az Arénába, csak sokáig fog tartani az oda-vissza 400km...
    A közelebbi mozi 3D terme is 100km, és a minősége hagy kívánnivalót maga után.
    Ha egyszer kijönne a Gyűrűk ura 3D-ben, akkor biztosan bevállalnám a hosszú utat, az biztos! A Star Wars jó kis sorozat, de annyira nem érzem a késztetést, hogy moziban nézzem 3D-ben. Mindet láttam moziban természetesen. De valahogy nem ad akkora plusz löketet neki számomra a 3D, hogy moziban nézzem. A Gyűrűk ura egész más. Egyrészt nagy kedvenc regény, másrészt maga a film trilógia is egy olyan rendkívüli alkotás szerintem, amit tényleg érdemes lenne 3D-ben újranézni IMAX moziban.
    A Star Wars rókabőrrel semmi bajom, kiváló szórakozás egy családnak.
  • bunny #9
    Szerintem tuti, hogy lesz az imax-ben. Az otthoni TV-s 3D-t meg ne hasonlítsuk már az imax-hez, kb. mint a fekete-fehér TV kontra színes. Volt szerencsém próbálgatni jópárat, olyan mint a zsiráf. Jó-jó, de otthonra azért nem kéne.
    Jó dolog a blueray is, de hacsak nem több millás 3D projectorod van otthon (amit erősen kétlek) jobban jársz, ha elsétálsz az arénába. Amilyen hangerővel szólnak manapság a filmek úgysem hallod a "parasztot" és elég nagy a légtér is ;-)
    Rókabőr, első rész fúj stb .... senkit nem kényszerítenek tudtommal semmire, ez legyen a világ legnagyobb baja, hogy lucas igyekszik mégtöbb pénzt keresni. Ő legalább munkával teszi, nem csak kihúzza semmiért a zsebedből :(
    Én biztos elmegyek megnézni, túl sok olyan film amúgy sincs, amiért érdemes fizetni a moziban, ha 3D-sítik a gyűrűk urát azt is megfogom nézni. Van ami örökzöld, az ilyen felújítás meg kiváló indok, hogy újra bekerüljön a mozikba, hiszen egy film akármilyen szuper is, ha lement a műsorról már nemigen kerül vetítésre max művészmozikban. Szóval hajrá lucas, jöjjön a 3D SW aztán meg a 4K, majd a 4K 3D :)
  • syn7h37ic #8
    Mutass egy mozit Magyarországon, ahol jobb minőséget kapok, mint a Blueray. Imax-ben nem hinném, hogy valaha is leadnák. Csak szépen megvárom, míg kijön 3D blueray verzióban is.
    És nem kell hallgatnom mások pofázását a film alatt, nem kell a gagyi székekben kínlódni, nem kell a paraszt fingját sem szagolnom.

    m mininnifield: jaffa nincs, csak jóféle sör, esetleg popcorn, ha megfelel.
  • m minnifield #7
    "otthon sokkal jobb minőségben"

    majd hívj meg, viszek szotyit meg jaffát
  • kalapos01 #6
    Kék lemezen már kijött. Otthon nem fogod a mozis 3D-nél jobban megnéni. Max, ha gagyi 3D tévét veszel és bemeséled magadnak.
  • syn7h37ic #5
    Ezt tutira nem fogom megnézni moziban. Inkább megvárom szépen, míg kijön "kéklemezen" és szép kényelmesen, otthon sokkal jobb minőségben, mint amit egy mozi tud itt magyarországon, majd megnézem.
  • Darth Sith #4
    remélem szinkron nélküli verzió lesz