Szekeres Viktor

Jövőre egy majom is Oscar-díjat kaphat

A 20th Century Fox el fogja indítani Andy Serkist az Oscar-díjért folytatott versenyben, ami azért meglepő, mert a színész A majmok bolygója: Lázadás-ban egy Caesar nevű majmot alakított.

A Deadline értesülései szerint a 2012-es, idei filmekre vonatkozó díjátadón akár egy majom, pontosabban egy majmot alakító színész is Oscar-jelölést, illetve -díjat kaphat. A 20th Century Fox ugyanis kampányolni fog amellett, hogy idei legsikeresebb filmjében, A majmok bolygója: Lázadás-ban Caesart "alakító" Andy Serkist teljesítményét ismerje el az amerikai filmes akadémia.


Serkis számára egyébként a különböző állatok és lények eljátszása valószínűleg nem jelent nagy problémát, hiszen korábban már alakíthatta Gollamot a Gyűrűk ura-trilógiában, a Peter Jackson-féle King Kong címszereplőjét, valamint ő Haddock kapitány az új TinTinben. Teljesítményét pedig a Fox azzal is elismerte, hogy A majmok bolygója: Lázadás szereplői közül először vele kötöttek szerződést a folytatásra vonatkozóan. Egyelőre tehát az még nem biztos, hogy James Franco vagy Freida Pinto visszatér a második részben, azonban Serkis, illetve karaktere, Caesar, már biztosan szerepelni fog benne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • labzo #11
    Pontosan, bár én, azt hittem, hogy a Másnaposok 2. majmáról beszélnek.
    Na mindegy, Viktorkától ez is kitelik, hogy ilyen címeket adjon.
  • blessyou #10
    Most akkor tulajdonképp Szekeres Tibor lemajomozta Andy Serkist?
  • Stranger666 #9
    Statiszta szerep?? WOW, alig vagy ostoba.
  • kalapos01 #8
    Na, a read-only fórumozó. Pont alattad írtam, hogy messze van. Olvass, ember.

    És persze nyilván ezért is kap 2 millió dollárt a második részért.
  • Narxis #7
    Nem, nincs messze. Ez egy statiszta szerep, bármennyire is kapálózol.
  • kalapos01 #6
    Azért elég messze van ez a digitálistól. Attól, hogy kapott némi szőrt, még minden az ő mozdulata, az ő arcjátéka. Itt nem rajzoltak meg semmit, csak elváltoztatták a külsejét.
  • Axlkenobi #5
    Tuti nem fog Oscar-t kapni, sőt, elég nagy a valószínűsége, hogy jelölni sem fogják, akárhogy is pedálozik majd a stúdió.

    Amúgy ebben teljesen egyetértek velük. Digitális figurát ne jelöljenek színészi díjakra, ha előjátszotta egy igazi színész, ha nem. Utólag sokat lehet manipulálni a játékon akár jó, akár rossz irányba, így nem szabad összekeverni a "hagyományos" alakításokkal.
  • bino512 #4
    ha úgy vesszük a filmben egy majom volt...
  • Wolf017 #3
    Ez tényleg no comment...
    Egyébként Andy simán megérdemelné az Oscar-díjat!
  • Dynamic #2
    Ilyen erővel 88-ban meg egy autista kapta az Oscar-díjat. Istenem, Blikk "színvonal".