Szekeres Viktor

Egyszerre forgatnák A függetlenség napja 2-3-at

Elkészült A függetlenség napja második és harmadik részének forgatókönyve, már csak az a kérdés, hogy a 2008 óta filmben nem látott Will Smith vállalja-e, hogy az egymás után forgatandó filmekben dolgozzon.

A Vulture úgy értesült, hogy Roland Emmerich rendező, és producere társa, Dean Devlin, már az utolsó simításokat végzik A függetlenség napja című scifi második és harmadik részének forgatókönyvén, ráadásul a tervek szerint a két epizódot egy nekifutásból forgatnák le, így spórolva meg a produkció egyszeri felállításának költségeit. Már csak az a nagy kérdés, hogy Will Smith vissza fog-e térni a folytatásokra.

A 20th Century Fox stúdió már 2009-ben elkezdett kidolgozni egy megállapodást a színésszel, de jelen állás szerint legalább 50 millió dollárt kellene fizetniük azért, hogy Smith vállalja az ID2-t és ID3-at. Smith kérése nem meglepő, hiszen egyrészt immáron 3 éve nem láttuk őt mozifilmben, legközelebb 2012. májusában tűnik fel a Sötét zsaruk harmadik részében, ami azt jelzi, hogy nem áll tőle távol a folytatásfilmekben való szereplés. Másrészt pedig ő az a színész, akire még mindig biztosan lehet építeni egy filmet: a legutóbbi kilenc főszerepe közül nyolc több mint 100 millió dollár bevételt hozott Amerikában.

A tervek szerint egyébként a scifi második és harmadik része különálló, önmagában is élvezhető történetet dolgozna fel, de a két film együtt megnézve egy nagyobb egészet alkotna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #14
    Na ne zsongits :D Nyilvan vannak filmek amik csak az adott piacot celozzak meg (a magyar filmek pl igen jo okkal altalaban csak a magyar piacot....vajh miert?:P De pl rengeteg azsiai film is asia only)de amikor valami vilagpremierrel megy ki, arra ki ne talald, hogy csak áz adott orszagot celozza...
  • kalapos01 #13
    A filmek Ameirkának készülnek elsősorban. A mi filmjeink a magyaroknak. Annak csak örülnek a gyártók, ha vannak más országok is, amik megveszik. De az amerikai filmek elsősorban az amerikai piacra készülnek.
  • cateran #12
    Tevedes..ezek a filmek a nezoknek szolnak a profitert (ha nem igy lenne a zusa-n kivul be sem mutatnak) Valamint sajnalatos? modon valoban azt akarjak elhitetni, hogy mekkora fasza csavok ok, az amerikai eletstilussal, ami eppenseggel mar latvanyosan megbukott, de kicsire nem adunk:D (sot, ugy altalaban veve IRL az usa mar szamtalanszor megbukott pl haborukban ok produkaljak a legtobb friendly firet es a legtobb epic fail kategoriaju tevedest - lasd robotrepulogepek adasai, stb)
  • tatish #11
    Mi magyarok is megmenthetnénk a Földet, mondjuk a TEK , valamelyik zseniális tudósunk készítene egy ágyút amivel Q7-esket lehetne kilövöldözni a repülő csészaljakra és kamikázió módon ülnének bennük a TEK-esek

    Várósak a filmek, remélem hogy Will bevállalja és a másik főszereplő? Jeff'bával mi van? Felfalta egy dínó?
  • torreadorz #10
    Mondjuk ha a Földet egy idegen támadás ellen kéne megvédeni, akkor valószinüleg az USA tudná megmenteni (vagy ha ők sem akkor senki sem)
  • maxy182 #9
    Ki mondta, h mentse meg német a világot... Egyszerűen csak ne az legyen, h ők mekkora királyok, h megmentenek mindenkit... Meg lehetne ezt csinálni nagyképűség, és beképzeltség nélkül is...

    Egyébként micsoda hülyeség az, h nem kell amerikai filmekkel foglalkoznom, amikor a filmek 90%-a onnan származik. Egyszerűen csak vegyenek vissza az arcukból, amúgy is a fél világ segghülyének tartja őket...
  • hdo #8
    Jó, túl általánosan fogalmaztam, lehet nem ment át a lényeg.

    A lényeg az, hogy az USA tud USA polgároknak úgy is USA világmegmentő filmet készíteni, hogy közben senki nem veri idegesítően a mellét, hogy ő egy nagy hazafi!

    Már érthető?
  • Rotyoka #7
    Ember... Ezek a filmek az USA lakosainak szólnak, nem nekünk.

    Elég fain lenne, hogy jön a japán aki megmenti a világot egy franciával és egy spannyollal, mivel kb azt sem tudják, hogy vannak ilyen országok
  • hdo #6
    Igaza van, lehet arrogáns nacionalizmus nélkül is filmeket csinálni, ahol történetesen egy bizonyos ország volt egyedül a világ megmentője.

    Lehet én emlékszem rosszul, de például az Armageddon-ban sem verte a mellét senki hogy fűdenagy amerikai, ellenben a Transformers filmekben igen, és ez nem kicsit idegesített, ráadásul az pedig a robotokról szólt!
  • winnie #5
    ejha, ilyet sem olvastam még, hogy valaki számonkéri azt, hogy egy ország sajátmagáról készít filmet az ország lakosainak. lol? akkor nem kell amerikai filmekkel foglalkoznod.

    én speciel nagyon remélem, hogy amerika nem próbál meg egy németország megmenti a világot filmet készíteni, mert az elég gáz lenne. amerika maradjon csak az olyan filmeknél, amikor amerikai menti meg a világot, ahhoz értenek. abból csak gond van, amikor más nemzetet próbálnak amerikai színészekkel ábrázolni.

    ha ennyire zavar, akkor gondold oda, hogy malajzia menti meg a világot, és malajziai zászlók lobognak, úgyis hasonlít a két lobogó.