Szekeres Viktor

Nem lesz Beverly Hills-i zsaru 4

Az első és második Beverly Hills-i zsaru sikere után sokan várták a harmadik részt, az azonban csúfosan megbukott 1994-ben. Ezt követően ugyan csillapodott a láz, de 2000 óta szinte évente felvetődött egy 4. rész terve, ami már sosem valósul meg.

Eddie Murphy, akit nemsokára a Hogyan lopjunk el egy felhőkarcolót című filmben láthatunk, valamit az Oscar-gála műsorvezetőjeként is, elmondta a Rolling Stone magazinnak adott interjújában, hogy most már biztosnak tűnik, hogy nem lesz Beverly Hills-i zsaru 4. a színész kifejtette, hogy többször is nekifutottak a folytatásnak, azonban egyik beadott forgatókönyv sem sikerült túlságosan jól, mindegyik erőltetetten akarta visszahozni a karaktereket és a sorozat fő koncepcióját. "Ha valami erőltetett, azt nem szabad elkészíteni" - mondta a színész, majd hozzátette, hogy a szkriptek jó része csak a régi sztorit melegítette volna fel.

Pedig a Beverly Hills-i zsaru-franchise minden idők egyik legsikeresebb R-korhatáros filmje, 1984-ben, a premierje évében 234 millió dolláros bevételével pedig a legsikeresebb film, és a Másnaposok eljöveteléig minden idők legtöbb pénzt hozó korhatáros komédiája. (Ha pedig az inflációt is beleszámoljuk, akkor még ma is minden idők harmadik legsikeresebb korhatáros filmje, az Ördögűző és a Keresztapa mögött.) Eddie Murphy filmje még egy különleges rekordot tartott sokáig: 14 (nem egymást követő) héten keresztül volt első az amerikai hétvégi bevételi toplistán, ennél többször mindössze a Titanic volt az élen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jamboox #9
    "14 (nem egymást követő) héten keresztül volt első az amerikai hétvégi bevételi toplistán, ennél többször mindössze a Titanic volt az élen"

    Meg az E.T. 16 hétig.

    Manapság a 3 heti első helyezés kimagasló eredménynek számít.
  • Etinger #8
    Azért valahol te is elgondolkodtál már rajta, hogy tudatos-e ez a minőségrontás? :)
  • winnie #7
    inkább azt nehéz elhinni, hogy hollywoodban van ilyen minőségellenőrzés és nem adják el címmel a filmet, aminek nincs jó szkriptje.
  • NEXUS6 #6
    Béházsé?
  • Aldo Moro #5
    BHZS - ezen felsírtam.
  • bmw #4
    Hat ezt sajnalattal olvasom....
  • crowmf #3
    Pedig szivesebben néznék eröltetett BHZS-t mint bölcsek kövére 86-ot vagy dr dolittle akármennyit,kár érte!
  • Jawarider #2
    Első rész jó volt, a második felülmúlhatatlan, a harmadik túl erőltetett fos. Mint a terminator sorozat....

    Egyébként valóban szánalmas, hogy nem tudnak egy jó forgatókönyvet összedobni.
  • AZTA #1
    Elég nehéz elhinni hogy a sok májer nem tud írni egy rendes forgatókönyvet hozzá..