Szekeres Viktor

Bővül a Korhatár Bizottság, jön az új korhatár karika

A Parlament a közeljövőben módosíthatja a 2004-ben elfogadott filmtörvényt. a legtöbb változtatási javaslat a filmek finanszírozásával lesz kapcsolatos, néhány azonban akár a nézőket is érintheti.

Arról már korábban írtunk, hogy kikből áll a Korhatár Bizottság, kiknek feladatuk az, hogy fizetésért filmeket és sorozatokat nézzenek, hogy a megtekintést követően korhatárbesorolással lássák el azokat. Nos, úgy tűnik, hogy a 2004-es filmtörvény most benyújtott módosítása többek között a Korhatár Bizottságról is rendelkezni fog.

A minden fontos, korhatárral kapcsolatos kérdésben döntő grémium eddig 7 tagból állt, de az új törvényjavaslat szerint a bizottság 14-28 fősre fog bővülni. A korhatárokkal kapcsolatban tovább kitételeket is tartalmaz a törvényjavaslat, megérkezik például a korábban már rebesgetett 6-os korhatár karika, valamint az is kiderült, hogy a jelenlegi gyakorlattal szemben korhatár-besorolás nélküli filmeket és előzeteseket sem lehet majd vetíteni. Utóbbi kikötés furcsának tűnhet, hiszen korhatár karikát csak a teljes film megtekintését követően szoktak osztogatni, azonban az előzetesek van, hogy a premier előtt egy évvel bemutatásra kerülnek, amikor még javában forog a film.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gromgotth #11
    a 6-os karika az nagyon kellett! A minap néztem egy ismeretterjesztő filmet a kerámiák készítéséről, ezt a műsort egy 5 éves még nem nézhetett meg, d0e egy 6 éves már igen... köszönöm ortt hogy, helyettem is vigyázol!
  • DjDano #10
    Pusztuljon az ultrakonzervativizmus! Egyebet nem mondhatok...
  • eNMi #9
    nagyon helyes! legyen a karika legalább a fél képernyőt eltakaró, forogjon, villogjon, pulzáljon és még vmi hanghatás is kellene alá. legyenek minél többen a bizottságban "...ahol hetenként felváltva más gyakorolja a hatalmat. De csak azoknak a döntései jogerősek, amit a 2 hetente összeülő tanács elfogad… "
  • bmw #8
    Mekkora baromsag ez a korhatoros dolog.
    A gyerek meg letolti a netrol es megnezi, errol ennyit....



    A masik meg hat igen, meg tobb ingyenelo az orszagban.
  • Broafka #7
    besorolás alatti előzeteseket nem láthatunk a moziban? :( pedig én imádom a filmek előtt az előzeteseket, így sok nem lesz látható. Kár, ezt azért sajnálom
  • Vanek úr #6
    Nem akarom védeni a kertévéket; de mi a fészkes f@szért fizessenek ők a hülye kormányunk még hülyébb döntéseiért? Most, amikor szinte alig van pénz valamire, hirtelen megnövelik a létszámot? Ráadásul nem is csak 1-2 fővel, hanem 2-4X létszámra? Hát fizessék a politikusok a saját plusz jövedelmükből (amit az egykulcsos adó miatt kaptak)! Ha valaki ilyen hülye, az igya meg saját maga által készített itókát (mérget); ne mással itassa meg!
  • cstommy #5
    Minek karika? Baromság az egész, az értelmes családból származó gyereknek úgyis megmagyarázzák a szülei, hogy mi miért történik a TV-ben.
  • Kindred Blades #4
    Remélem, a kereskedelmi televíziók reklámbevételeiből fizetik őket, és nem az én adómból, mert elég nekem az ödafönt ücsörgőket és idelent nem dolgozókat eltartanom, nem akarok még huszonnégy embert.
  • gforce9 #3
    Igen, most hogy már megvan ez is, jöhet a kánaán..... könyörgöm, mennyi milliomos ingyenélőnk lesz még?
  • hypno #2
    Úgy kellett ez nekünk, mint egy falat kenyér