Szekeres Viktor

Fantasy mozifilm kap folytatást

2013-ban folytatódhatnak Percy Jackson kalandjai. Bár a Villámtolvaj azért a várakozások alatt teljesített, a 20th Century Fox úgy döntött, hogy a népszerű könyvszéria rajongói megérdemelnek még egy esélyt.

Sokáig volt kétséges, hogy folytatódhat-e a Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak (Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief), de úgy tűnik, hogy a 20th Century Fox eldöntötte, ad még egy esélyt a Rick Riordan regényciklusából készült sorozatnak. A következő Percy Jackson-film értelemszerűen a második kötetből fog készülni, mely itthon A szörnyek tengere - Percy Jackson és az olimposziak címen jelent meg. A Percy Jackson: The Sea of Monsters címet viselő második rész moziban 2013. március 27-től lesz látható Amerikában.


A folytatás egyébként azért nem volt magától értetődő, mert a Chris Columbus által rendezett első Percy Jackson-film 2010-ben bár 95 millió dollárba került, azonban Amerikában csak 89 milliós bevételre tett szert. Mindezt valamilyen szinten kompenzálta a nemzetközileg befolyt 138 millió, azonban a stúdió ennél nagyobb sikerre számított.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aldo Moro #9
    preteen irodalom? Az meg mi a hódkóros tököm?
  • winnie #8
    miért hiszem azt, hogy nagyon nem vagy jártas a preteen irodalomban, az ifi regényekben?:)

    nem, nem így van, ennek könnyen utána tudsz járni - ez azért nem úgy megy, ahogy azt móricka elképzeli, amellett, hogy józan paraszti ész, két klikkel találsz statisztikákat, láthatod a rajongói oldalakon a nemek megoszlásának arányát.

    a korosztályban a fiúk percy jacksont, egy ropi naplóját és hasonlókat olvasnak. (vicces is lenne, ha igaz lenne, amit írsz, mert akkor a fiatal fiú főhőssel rendelkező, nem romantikus ifjúsági könyveket senki sem olvasná, hiszen szerinted mire az ember megtanul olvasni úgy, hogy könyvet ragadjon a kezébe, rögtön 8-10 éves kislányokról (ezek a pöttyös könyvek - nem fiúknak valók) meg 30-40 éves szakállas bácsikról olvasna.)
  • cateran #7
    Ahhhhaha...hat nem..a fiuk vagy korukbeli lanyokrol vagy idosebb ferfiakrol (milyen legyek ha nagy leszek?) a lanyok korukbeli fiukrol, idosebb nokrol (milyen legyek, hogy idosebbnek, dogosebbnek,stb nezzek ki) Melegek es leszbikusok kivetelek...
  • sajtosnudli #6
    Megmondom őszintén a könyvet nem olvastam(nem is érdekel), csak a filmről beszélek. Az pedig a Varázslótanonccal együtt a "jaj de cuki fiú a főszereplő" effektus márpedig ez inkább a lányoknak bejövős nem pedig a fiúknak. Hidd el a mai fiúknak nem ezek a filmek kellenek hacsak nem buzik...
  • Laza #5
    "szerintem elég abból kiindulni, hogy a lányok inkább lányokról, a fiúk fiúkről olvasnak"

    Ja, azért olvad le róluk a bugyi miközben a Twillightos farkasboy-t meglátják :)
  • winnie #4
    szerintem elég abból kiindulni, hogy a lányok inkább lányokról, a fiúk fiúkről olvasnak. a percy jacksonban alig van női szereplő, oké, ott egy lány, de a többi fiú, a fontos istenek zöme (megint 1-2 ismert, de háttéralak istennő kivételével) férfi, ráadásul az egész történet alapja a görög mitológiára épít, ami dettó inkább érdekli a fiúkat - sőt, őket a komolyabb romantika hiánya sem zavarja:) a főhősről nem is beszélve, aki a könyvben egy hátrányos helyzetű 10-12 éves. (a filmben persze nagyfiú lett, de ettől még a célpont a könyvet kedvelő közönség volt, s út közben pár lányt is felszippantottak.)
  • sajtosnudli #3
    Akiket ismerek "tini fiúkat" mind ugyanezen a véleményen van mint én, nem tudom lehet a tizen egy-két éves kisfiúknak ez bejön de akik valójában beletartoznak a tini csoportba na azoknak nem...
  • winnie #2
    inkább tini fiúknak, de nem nagy felfedezés, hiszen egy gyerekkönyvből készült ifjúsági filmről van szó.
  • sajtosnudli #1
    Tini lányoknak való film...