Szekeres Viktor

Készülhet Steve Jobs életrajzi mozifilmje

Alig pár nappal Steve Jobs halála után máris megkezdődtek a tárgyalások az életrajzi filmmel kapcsolatban. A Sony a tervei szerint a napokban megjelenő biográfia alapján tisztelegne az Apple-vezér előtt.

A Deadline értesülései szerint a Sony Pictures stúdió a héten megkezdte a tárgyalásokat annak céljából, hogy a pár napja elhunyt Apple-vezér, Steve Jobs életét megfilmesíthessék. A projekt természetesen még meglehetősen korai stádiumában leledzik, de annyit már lehet tudni róla, hogy Walter Isaacson e hónapban megjelenő, nemes egyszerűséggel "Steve Jobs" címet viselő életrajzi regényén fog alapulni.

Walter Isaacson könyvét az elmúlt két év során írta meg több mint 40, Jobsszal készített interjú alapján, de mellette családtagokkal, barátokkal, üzlet- és versenytársakkal, valamint kollegákkal is elbeszélgetett. Jobs, annak ellenére, hogy azon volt, hogy minél jobban kiszolgálja az írót, nem akarta semmiféle kontrollt gyakorolni a könyv fölött, még a megjelenés előtti elolvasás jogáról is lemondott, s sajátmaga bíztatta az interjút adókat, hogy legyenek őszinték - ennek megfelelően ő sem fogta vissza magát őszinteség tekintetében, amikor másokról beszélt.


Steve Jobsról korábban már készült egy film, az 1999-es Számító emberekben (Pirates of Silicon Valley) Noah Wyle alakította őt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gabeei #1
    Aranyos film, ajánlom mindenkinek. Épp 3 hete néztem meg újra, és eszembe is jutott, h "bakker, majdnem másfél évtized telt el a film vége óta, folytatni kéne"...