Szekeres Viktor

Végre egy film, amit érdemes IMAX-ben megnézni?

A technológia nehézkessége miatt egyelőre még csak elvétve kerül mozikba olyan egészestés film, melyet IMAX-ben forgattak. A Mission: Impossible-sorozat negyedik epizódját legalább részben így készítették.

A Yahoo! Movies jelentette meg a Mission: Impossible: Fantom protokoll (Mission: Impossible - Ghost Protocol) új plakátját, mely a film IMAX-premierjét reklámozza: a nálunk december 15-től látható akciófilm ugyanis Amerikában csak december 21-én lesz látható, azonban az IMAX-mozikban már 16-túl műsorra tűzik. S a film IMAX-es premierje ezúttal nem lehúzás szagú lesz, mint az Avatar, a Star Trek és a többi nem IMAX-ben forgatott film esetében, hiszen az MI4-et Brad Bird rendező valóban IMAX-kamerákkal forgatta, persze csak részben.

A plakáton látható képkivágás például IMAX-technológiával került felvételre, Tom Cruise valóban sosem látott minőségben lesz látható, amint a Dubaiban található Burj Khalifán, a világ legmagasabb épületén lóg. Az igencsak nemzetközi főszereplőgárdával (az amerikai Tom Cruise és Jeremy Renner mellett az angol Simon Pegg, a svéd Michael Nyqvist, az orosz Vlagyimir Maskov, a francia Lea Seydoux és az indiai Anil Kapoor) rendelkező filmet itthon is megnézhetjük IMAX-formátumban. (Az IMAX technológia bevetéséért, valamint azért, hogy a korszellemmel szembe haladva nem 3D-sítették a filmet, a Paramount stúdiónak jár a köszönet.)


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • VRSDM #2
    Csak saját eszközöket fejlesztettek maguknak hogy olyan legyen amilyen :) de az sgs cikkirok meg a brit tudósoknal is okosabbak! :)
  • endrev #1
    Hogy jön ide az Avatar? Milyen lehúzás? A film nagy része animáció volt, amit nem lehet IMAX-ban forgatni, csak IMAX-felbontásban renderelni. Én mindkettőben láttam a moziban, és volt részletgazdagságbani különbség a kettő között.