Szekeres Viktor

Liszt Ferencről készült az új magyar film

A fesztiváldíjakkal elhalmozott Romani Kris - Cigánytörvény és két igen gyenge feldolgozáskomédia után Gyöngyössy Bence Liszt Ferenc utolsó éveiről készít filmet Jordán Tamás főszereplésével.

Gyöngyössy Bence magyar-francia koprodukcióban készít filmet a földön valaha élt egyik legnagyobb zongoraművészről, Liszt Ferencről. Az Utolsó rapszódiában Liszt Ferenc utolsó napjai és utolsó szerelme kerül feldolgozásra, miközben visszaemlékezésekben megelevenednek a művész mozgalmas életének korábbi fejezetei is.

Liszt Ferenc szerepére a rendező Jordán Tamást kérte fel. A főbb szerepekben pedig olyanokat, mint Sárközi-Nagy Ilona, Söptei Andrea, Molnár Piroska vagy Kálloy-Molnár Péter. Az Utolsó rapszódia szeptember végétől forog több patinás budapesti helyszínen, az Ybl villában, a Festetics palotában, illetve a péceli Ráday-kastélyban. A végeredmény feltételezhetően rohammunkában fog készülni, hiszen az év végén már meg is ejtik a bemutatóját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #6
    Oszinten? Szarok az eletere magasrol...A muvei viszont...na AZOKAT szivesen hallgatom...(De maj minden eloadoval igy vagyok...nagyon szeretem pl a Two Steps from Hell muveit, de meg az sem erdekel kikbol all a zenekar..nem is tudom, sot meg azt se, hogy hanyan vannak, de a muveiket orrverzesig hallgatom:))
  • didgeridoo #5
    Egyetértek. + a jelentős zeneszerzői munkásságát sem hagyhatjuk figyelmen kívül! Maga is nagy volt, és több hatalmas zeneszerző indulhatott ki Liszt életművéből- akár tudatosan, mint Debussy, akár nem tudatosan, mint a fiatal Bartók. A Wagnerre, vagy másokra tett hatást már nem is említem. Műveit a mai napig "előveszik" a legkomolyabb hangversenytermekben is és a közép-és felsőfokon zongorázni tanulók egyik központi zeneszerzője is Liszt Ferenc zenéje. Szóval ennyit arról, hogy senkit nem érdekel.

    Hogy mindemellett még sztár is volt, mecénás, és jótevő, azt sem vitathatja el a mai generáció, akinek a zene sajnos valami egészen mást jelent már, mint néhány kivételnek...


  • coolbboy83 #4
    Nem is árt megnézni, miután a mai MIDI keyboard nyomkodók többsége azt sem tudja melyik hang melyik :-)Viszont okoskodik, hogy 40 gigás Steinway hangmintája van, igaz fogalma nincs arról, valójában hogy szól az igazi :-)
  • SlickAdam #3
    pontosabban a muveletlen, erkorcsosult generaciot nem erdekli. liszt oriasi zongoramuvesz volt, egy igazi korabeli sztar (talan az elso). en megnezem az biztos.
  • Bulics #2
    Címe az lesz:
    Liszt - Történet egy emberről, aki senkit sem érdekel
  • edios #1
    jól hangzott, egészen odáig, hogy "az év végén már meg is ejtik a bemutatóját".