Szekeres Viktor

Gigaelőzetes az amerikai Tetovált lánynak

A Millennium-trilógia pár éve hatalmas siker volt a könyves piacon, nem csoda, hogy David Fincher is úgy érezte, hogy filmet kell készítenie a történetből. Hogy lesz-e folytatás, csak a fogadtatástól függ.

A Columbia Pictures 3 hónappal a premier előtt mutatta be a neten David Fincher új filmjének, A tetovált lánynak (The Girl with the Dragon Tattoo) az új előzetesét, mely valószínűleg minden igényt kielégít, hiszen majdnem 4 perces. A népszerű rendező filmje Amerikában a karácsonyi ünnepekre időzítve december 21-én, míg nálunk januárban kerül bemutatásra.


A film Stieg Larsson idehaza is nagyon népszerű Millennium-regénytrilógiájának első kötete alapján készült, s a rendező, hogy minél autentikusabb legyen a produkció, úgy döntött, hogy svéd helyszíneken forgatja le filmjét. Sőt, a szereposztást (Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer, Joel Kinnaman, Stellan Skarsgard, Steven Berkoff, Robin Wright, Yorick van Wageningen and Joely Richardson) elnézve nem egy Amerikában dolgozó svéd színészt is szerződtetett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #13
    A sved verzio marha jo, de ez hat fene tudja.....
  • Axlkenobi #12
    Bár Finchert nagyon nagy rendezőnek tartom, különösen vizuálisan nagyon erős, de ez az előzetes engem kicsit sem győzött meg. A svéd verziót láttam, az nagyon tetszett, a könyv ellenben szerintem gyenge és rohadtul vontatott.

    Ez a trailer viszont tényleg nem sugall mást, minthogy ugyanazt leforgatták csak most angolul beszélnek és ismertebb rendező és színészek állnak a produkció mögött.

    És még annyit, hogy bár nagyon bírom Rooney Marát, de össze sem lehet hasonlítani Noomi Rapace-szal, aki hihetetlenül jól hozta Lisbeth Salandert. Hozzá képest Mara ebben a 4 percben elképesztően szürke és erőtlen.
  • Rotcsa #11
    Nem volt valami nagy durranás az előző film, szerintem. Az a csaj meg különcebb volt, mint aki most fog játszani a filmben.
  • Kindred Blades #10
    "hogy David Fincher _is_ úgy érezte"
    Szerintem ez elég kifejező. A film nem lesz nagy durranás - egész egyszerűen azért, mert a svéd adaptáció már megtette, amit meg lehetett tenni. A közelébe sem jönnek a könyvnek, mivel tizedannyi helye van a történet kifejtésére, mint a könyvnek, de kifejezetten jó adaptációk lettek, a színészek hitelesek, a zene, az operatőri munka, a rendezés meggyőző, szóval nem igazán tud újat mutatni a jenki változat.
  • koschwarz #9
    jó könyvek, érdemes elolvasni. nekem olyan "nembíromletenni" könyvek :D
  • Wittgen #8
    Semmi extrát nem nyújt ez az amcsi remake.
  • tatish #7
    Az 'eredeti' trilógia jól sikerült, kicsit vontatott de nekem tetszett. Namármost ugyanazt a filmet megcsinálni ráadásul trilógiában , szerintem hülyeség. Nem tud majd újat mutatni (mint pl a Haláli temetés angol és amerikai változat), maximum Daniel Craig tudja elvinni a hátán az egészet mint húzónév, mert aki 'kedveli' ezt a színészt az megnézi ezt az új trilógiát.
  • god25 #6
    Szerintem óóóóltári nagy bukás lesz. Annyi a különbség, hogy itt nem svédül beszélnek.
  • Narxis #5
    Én még a könyvről se hallottam, nem nagyon követem ezeket az új fajta ponyvaregényeket, de beleolvasok majd.
  • Garou #4
    Szerinted akiről azt gondoljuk, hogy még nem látta, az hülyének van nézve? Képzeld, nem az alapműveltség része egyelőre a film/könyv, van egy rakás ember, aki nem látta. De ha szerinted igen, akkor mégis hogy lehetsz olyan sötét, hogy nem tudod, hogy svéd-dán-német koprodukció volt?