Szekeres Viktor

Az utolsó bőrt is lehúzzák az új Transformersről

Amerikában csalódást keltett a Transformers 3 teljesítménye, világszerte azonban gigantikus siker volt, és a film két hétre ismét visszatér az IMAX-ekbe a nemsokára aktuális DVD- és BluRay-megjelenés előtt.

A Paramount Pictures stúdió sajtóközleményben jelentette be, hogy a Transformers 3 (Transformers: Dark of the Moon) még két hétre visszatér az amerikai IMAX-mozikba, egész pontosan 246 IMAX tűzi műsorára ismét Michael Bay filmjét augusztus 26-tól. A lépés egyrészt annak köszönhető, hogy mostanában kevesebb az IMAX-verzióban is nézhető film, s természetesen a Paramount is ki akarja facsarni az utolsó dollárokat a franchise-ból.

Június 29-i premierje óta a Transformers 3 Amerikában 348,5 millió dollár bevételt szedett össze, ami jóval kevesebb, mint a második rész teljesítménye (402 millió dollár), sőt, a trilógia zárórészének nézőszáma még az első epizódét sem érte el. Nemzetközi viszonylatban viszont annál nagyobb volt a siker, az egész világ zabálta a filmet, amit remekül jelez a 747 millió dolláros Amerikán kívüli teljesítmény is. (A 2. rész 2009-ben "csak" 434 milliós nemzetközi produkcióval bírt.)

A film több mint egymilliárdos összbevételéből az IMAX-termek 59,6 millió dollárral részesedtek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #16
    Ha még azt is tudod, hogy kik kommentelnek oda, akkor te is elég gyakori vendég lehetsz. Eleve egy filmes blogon ki az a fanatikus, aki még kommenteket is olvas? Azok között nem sok színvonal van.
  • Szolnokboy1 #15
    sándorka amúgy is a filmbuzin látható sokat, ami már önmagában eleget elmond. a kőbunkó kretén humán barátjától sikerült eltanulnia a lehülyézés minden fortélyát.
  • aislado23 #14
    Néha engem is elkap a hév, hogy hozzászóljak valamihez de ilyenkor rögtön elmegy.Valaki kérdez valamit erre jön egy áludvarias "tudós klub" tag aki minden bevezetés nélkül lehülyéz mindenkit.
  • alma2 #13
    Nem biztos, hogy ra kellene kerdezni, mert meg a vegen kiderulne, hogy a buvos szamok a nickjeben a szuletesi eve, honap:) utana azon kellene filozni, hogy-hogy meg senki nem ult ra a szajara veglegesen. Vagy mar megtortent es most az a bizonyos valaki epp csak emeszt?:)
  • zetortraktor #12
    Ki kéne írni egy szavazást, hogy ez a keménygyerek 8-10 vagy 10-12 éves. Bár stílus alapján nagycsoportos lehet.
  • sandor8206 #11
    kit érdekel, hogy TF3 mivel készült gyikfej? sztem ott pont nem arról volt szó ott atomanti
  • kalapos01 #10
    Ezzel semmi gond nincs, de IMAX-filmekről volt szó, így az irreleváns, hogy melyik 3D-s film hogy készül.
  • Szolnokboy1 #9
    tök jó h lépcsőzetesen javítjátok ki egymás okoskodó faszságait. :D sajnos a te hszedbe nem lehet belekötni, így most megszakadt a lánc.
  • Csaba007 #8
    Transformers should really be classified "Hybrid," given how much people are raving about the 3D in the film. However, between one-third to one-half of is converted, with 78 minutes converted from Legend3D. All of the CGI was converted, which may not be a problem in most movies, but considering the transformers are the stars of the film, if they're not rendered natively in 3D (which should be the case with all 3D CGI), then viewers are kind of not getting the real deal.
    Nem forgatnak 3d-s kamerákkal végig,csak bizonyos részeket.A többit 2d-ben veszik fel és utólag konvertálják,így végülis 3d lesz az egész film.
  • Picizöldfül #7
    Kedves Sandornyolvcankettőnulla6!!Nem konvergálás,hanem konvertálás..Nézz utánna mi melyiket jelenti!Ami a konvertálást illeti,a 3. filmnek köze nem volt a konvertáláshoz,mivel bizonyos jeleneteit ténylegesen 3d-s kamerákkal forgattak.Konklúzió:Mi előtt bármihez hozzászólsz,elsőnek gondolkodj,keresgélj és okosodj a témával kapcsolatban,és aztán írd le..Gyíkfej:)