Szekeres Viktor

A tinik nyírták ki a Cowboyok és űrlényeket

A Cowboyok és űrlények nézőinek alig 20%-a volt csak tinédzser, s ez az arány a nagyköltségvetésű filmek esetében meglepően alacsony, így ez lehet a film bukásának egyik fő oka.

Hiába a majdnem 200 milliós költségvetés és a több tízmilliós reklámköltés, a Cowboyok és űrlények nem szerepelt blockbusterhöz méltóan Amerikában, a film első hétvégéjén mindössze 36,2 millió dollárt termelt a becslések szerint, ami a holtversenyes első helyre volt elegendő a hétvégi toplistán - a Hupikék törpikék 3D-vel. Összehasonlításképp elég megemlíteni, hogy ilyen nyitóhétvégi eredményt a jóval olcsóbb Super 8 (50 milliós gyártási költség) és A Föld inváziója - Csata: Los Angeles (70 milliós gyártási költség) produkált. (Érdekesség, hogy előbb 125 milliós, utóbbi 83 millió végeredményt produkált, vagyis ekkora kezdés még sok mindent jelenthet, bár a befektetett pénz csak nagyon sokára fog megtérülni.)


Az exit pollok adatait elnézve azonnal látszik, hogy hol nem jött be a gyártó Universal stúdió számítása. Annyiban jól kalkuláltak a készítők, hogy a nézők között férfiak aránya csak 53%-os volt azaz nagyjából sikerült a nőkkel is megnézetniük a scifit. (Ld. a Super 8-et 56, míg a Csata: Los Angeles-t 68%-ban nézték férfiak.) Azonban a közönségnek majdnem kétharmada, egész pontosan 63%-a harminc évnél idősebb volt, ami azt jelenti, hogy a fiatalokat, s főleg a tiniket jórészt hidegen hagyta a Cowboyok és űrlények.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • m minnifield #20
    vagy lehet, hogy ez egy oltári nagy összeesküvés és igazából mindenkit az indiánok nyilaztak le
  • NEXUS6 #19
    "A tinik nyírták ki a Cowboyok és űrlényeket"
    Ez valójában nem igaz, és ezt mindannyian jól tudjuk!
    Csak mert a Cowboyok és űrlényeket valójában Chuck Norris nyírta ki.
  • viasz #18
    Csak az utolsó sorom? Nem úgy néz ki a reakciód. :D
    "A függetlenség napja nem zavar? District 9? MIB?" Mondom a sci-fi filmeket megnézem :) Csak ha már kavbojosos, az már nekem nem passzol össze. nem hinném, h ez szomorú lenne.
    A demagógiát pedig kikérem magamnak! :)
  • Betonparaszt #17
    Ott a pont!
  • Piszkos Fred #16
    Igen. Akkoriban te sem a 30-as, 40-es évek "divatjához" igazodtál. Minden generációnál megvannak az aktuális trendek, el kell fogadni. Az sg átlagát megelőzöm kb. két generációval, szóval elmondhatom, hogy volt itt már szuperhősös, vadnyugatos, horror- és szirupbuzis generáció is, és mindenki fikázta az előzőeket :D
  • m minnifield #15
    ne feledkezzünk meg old firehandról sem. de nem ám fájörhend, firehand, fonetikusan :DDD
    aki gyerekkorában nem volt kobboly vagy indián, az nem volt gyerek.
  • gombabácsi #13
    covboyok vs vámpírok köll

    akarom mondani tinikovboj vs tinivámpírok

    sokan is kell legyenek, mert a tinik csordában érzik jól magukat csak
  • Etinger #12
    Mintha az űrlények nem mehetnének az 1800-as évekbe... A függetlenség napja nem zavar? District 9? MIB? Soroljam még? Egy másik "világ", ergo akármikor jöhettek, jöhetnek.. csak a legtöbb ember agya annyira földhöz ragadt, hogy az ilyet nem tudja megemészteni. Szomorú.

    A lecsós hasonlathoz hasonlóan demagóg duma az lenne, ha azt írnám paradicsomot esznek egy középkori filmben... nah.. hát ez sem realitás... és? Gondolom az nem zavarna :) Pedig hogy jön a paradicsom 1492 előtt Európába? Hát sehogy...

    DEMAGÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓG :D Na jó amúgy csak az utolsó sorod nem tetszett, a többivel egyetértek : )
  • sajtosnudli #11
    Azért vannak kivételek.
  • NEXUS6 #10
    A kombolyozás meg szerintem sem tinidolog. Emléxem hogy a patronos pisztolyommal egész nyarat végig rohangáltam a ház körül, mert én voltam vinettu, vagy oldcsetterhand, vagy valaki. 30 évvel ezelött.

    Ma egy tini egész nyarát végigzombigyilkolássza a félhomályos légkondis szobában. Ilyeneknek semmit nem jelent a vadnyugat, meg a blues, meg az akármi.

    Nem baj ez, de egyszerűen nem jelent. És ha már Amerikában sem jelent, akkor ott nagyon nagy gáz van!