Szekeres Viktor

Csalódás a Cowboyok és űrlények teljesítménye

Az első becslések szerint nagyjából 40 millió dolláros nyitóhétvégére számíthat Amerikában a majdnem 200 millió dollárba került Cowboyok és űrlények című képregényfilm, ami elég nagy csalódásnak számít.

A Deadline első box office-előrejelzései nem nyitott túl fényesen a Cowboyok és űrlények (Cowboys & Aliens) című scifi-western. A lap forrásai nagyjából 15 millió dolláros nyitónapot valószínűsítenek Amerikában, ami körülbelül 40 millió dolláros hétvégi teljesítményt jelentene, márpedig ez még a gyártó Universal stúdió erősen visszafogott 45 milliós előzetes várakozását is alulmúlná.


Az iparági források szerint 163-200 millió dollárba kerülő Daniel Craig, Harrison Ford és Olivia Wilde főszereplésével forgatott Jon Favreau-film története már 14 évvel ezelőtt elkezdődött, s több mint egy tucat író dolgozott a történeten, s végül a stáblistára 5 név került ki íróként. A nagy bukásnak kinéző alkotás azonban nem biztos, hogy a Universal számára pénznyelőnek bizonyul, hiszen a stúdió csak 25%-ban finanszírozta a filmet és mindössze az amerikai forgalmazásban vesz részt. A fennmaradó hányadból 50% a Dreamworks és 25% a Relativity Media-é, a nemzetközi forgalmazást pedig a Paramount stúdió végezte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • emile zola #25
    igen, nem skoda :)
    *csoda akart az lenni
  • emile zola #24
    hát ha az usa-ban is ilyen pocsék narrátorral reklámozták, nem scoda hogy elhasalt
  • Rotyoka #23
    Szerinted miért röhögtem? Látom a szöveg értésed nulla.

    Ekkora baromságot mint az előzetes becslés ki nem találtak szándékosan.
  • zetortraktor #22
    Magadon röhögsz? Mert tudhatnád, hogy végleges eredmény csak valamikor hétfőn lesz. Addig csak saccolni tudják a számokat.

    Egyébként azóta már kiderült, hogy a Cowboyok még nagyobbat fog bukni, még a 40 milliót sem fogja elérni a nyitánya és a Hupikék törpikék is lehet, hogy beelőzi.
  • zetortraktor #21
    Senki nem írja, hogy nem jó a film.

    "mire alapoznak ilyen meresz becsleseket mikor csak alig par oraja jelent meg a film???"

    A mozik látogatottsági adataiból. Szerinted miből? Már péntek délben jó közelítéssel meg tudják mondani az egész hétvégi bevételt.
  • Rotyoka #20
    Előzetes becslés :D:D:D:D:D::D:D:D
  • Magoo #19
    Tegnap megneztem es egyaltalan nem szar film! A rohej az hogy meg csak par oraja jelent meg a film mikor meglattam a cikket itt...es hat nalam is borult a bili, hogy megis mire alapoznak ilyen meresz becsleseket mikor csak alig par oraja jelent meg a film???

    NA mindegy...a film maga szerintem marha jo lett, legalabbis en nagyon jol szorakoztam! Nehol kicsit tul sotet a kepi vilag, de nagyon feelinges. Craig szamomra egy kicsit az uj Clint Eastwood-da valt ezzel a szereppel :)
  • kerge30 #18
    Szerintem az elég nagy marhaság,hogy ha 10 milliós hétvégét akarnak és 20 millió jön be,akkor az siker,ha meg 2 millió,akkor az bukta.Tisztán a gyártás+marketing költség versus bevétel osztva kettővel,ennyi a képlet.Tegyük fel,hogy ez a film össz-vissz került 180 millióba.Ha összejön világszerte 360 millió vagy több akkor pénzüknél lesznek a készítők.Erre jön még a dvd-bd eladás,on demand és kábeltévé bevétel valamint a végén a kereskedelmi tv-k után járó jogdíjak.Ja és persze legeslegvégül a Film+ is.Ebből simán lehet egy szolid kasszasiker.
  • Mister #17
    Én is úgy gondoltam az első tréler után, hogy bukni fog, ezek szerint igazam lesz.
    Nem kívántam nekik persze, főleg Favreau-nak, dehát ez van.
    Ettől függetlenül szerintem megnézem.
  • sandor8206 #16
    kétlem, hogy csak a film tényleg 200 milkóba került, sztem beleszámolták már a marketinget, azt figyelembe véve meg egy átlagos kezdés egy ilyen filmnél
    ilyen apróságok meg "...Az iparági források szerint 163-200 millió dollárba kerülő Daniel Craig,.." stb. sztem azért nagyon de nagyon nem mindegy, hogy 163 vagy 200 :-)