Szekeres Viktor

Michael Bay 100 millió dollárt keres a Transformers 3-mal

Bár a várakozásokkal ellentétben a Transformers 3 3D-je sem volt különösebben eget rengető, azaz az járt jól, aki nem hagyta magát bepalizni pár száz forinttal, Michael Bay mégis jól megszedte magát vele.

A Deadline megbízható forrásai szerint egyébként nem volt véletlen Michael Bay meglehetősen aktív kampánya a Transformers 3 mellett, hiszen a rendező a bevételtől függően úgy tűnik, hogy 80 és 100 millió dollár közötti összeget fog kaszálni a filmmel - azaz neki minden egyes plusz néző fontos volt, hiszen velük saját gázsiját növelhette. Mint az ismeretes, Bay a film premierjét megelőzően a mozik vezetőinek és a gépészeknek is levelet írt, utasítva őket arra, hogy ne spóroljanak a vetítőgépek élettartamával, s úgy játsszák le a filmet, hogy az a lehető legjobb élményt nyújtsa a közönségnek.

Bay természetesen a nézőket is célba vette kéréseivel, abban bízva, hogy minél többen fogják választani a Transformers 3 3D-s verzióját. Ez a kampánya az adatok alapján valamennyire be is jött, hiszen míg a nyári alkotások zömének esetében az amerikai bevétel 40-45%-áért feleltek a 3D-s kópiák, addig a Transformers 3-nál ez az arány 60% volt. Más kérdés, hogy még ez is elmarad egyes korábbi filmek 70-85%-os 3D-s bevételarányától. (A nemzetközi közönség, s ebbe beleértendő a magyar is, egyébként továbbra is sokkal inkább vevő a térhatásra, s fizet többet a jegyért, ezt mutatják a 70-75%-os 3D-s bevételi arányok Amerikán kívül.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #19
    kalapos megint megmondta a tuttit. :-D
    de hogy kin röhög mindenki, az még a jövő zenéje...
  • tomcsa4 #18
    Mert sokan nem is ismerik a képregényeket. Érdekes módon amelyik cimbim anno pörgette a lapokat, annak mind tetszett a film. És nem vannak úgy oda, ohgy milyen hangja van a robotoknak, mivel pontosan tudja, hogy az eredeti képregényben is változatosak voltak a robotok hangjai. Értem ez alatt, ohgy egyiké sem terminátoros volt, nem is illik ebbe a világba, nem így van kitalálva. Meg nincsenek fennakadva azon, hogy miért alakulnak át autóvá (minden épeszű rajongó tudja, ohgy ezáltal is energiát spórolnak).

    Tehát ne a sok hülyegyerekből indulj ki, akik nem is ismerik a képregényeket. Én láttam Imaxban és sima 3D-ben is a filmet, nekem nagyon tetszett, ahogy az első két része is. Ja és anno nagy képregényfan voltam.
  • kalapos01 #17
    Nem hiszem, hogy lewarezolnám, ott a tévé vagy kölcsönkérem, ha kell, ha véletlenül meg akarnám nézni. A lényeg benne van az előzetesben úgyis, de bármikor megszorulhat az ember, hogy Transformersre fanyalodjon.

    És nem tudom, hogy milyen a TR3, de ha az első két rész szar volt és a harmadik részről azt írják rengetegen, hogy szar, akkor jó eséllyel az sem jönne be. Ha te képes vagy fizetni érte, amikor ingyen is megnézheted, csak rajta, maximum rajtad fog röhögni mindenki.
  • Narxis #16
    Ekkora faszságot rég olvastam, azt, hogy te melyik filmet warezolod le és melyikre ülsz be az magánvélemény, de kijelenteni, hogy a Transformers 3 szar lett és mindenki hülye csak te vagy helikopter azt nagyon nem kellene.

    Már korábban is olvastam tőled baromságokat itt, te vagy a filmes szekció ügyeletes hülyegyereke?
  • zetortraktor #15
    Mi más lenne, mint családi film? Megmondták, hogy az, gyerekek a főszereplők, persze, hogy családi. És tök jó.
  • Stefling #14
    A super 8 valami iszonyat gáz film lett, azt inkább mondanám amúgy családi filmnek, minthogy sci-fi-nek, vagy esetleg thrillernek xDDD hatalmasat koppantam, amikor megláttam miféle szörnyeteg rohangászik benne, sőt a végén valami kisgyerekre halgat aztán még majdnhogynem haverok is lesznek xDDDD gájz :P az ilyet moziba se mertem volna dobni...
  • kalapos01 #13
    Aki szórakozni akar, az a moziban megnézi a Super 8-et vagy a Larry Crowne-t. Vagy bármelyik másik (MOST FIGYELJ!) jó filmet. Majd, ha ingyen is elérhető lesz, akkor meg lehet nézni a Transformers, de pénzt adni érte...
  • bladesoft #12
    Ott a pont. Aki szórakozni akart az moziban megnézte... aki meg elgondolkodtató dolgokra akarja használni az agyát annak ajánlom Pietkovtól: Sztálingrád c. könyvet.
  • Justil #11
    Nem fasza, mert röhögőgörcsöt kapok, ha meghallok egy óriásrobotot magyarul beszélni :)
  • zetortraktor #10
    Ha nálatok sem adják 2D-ben, az nagyon kemény. Szerinted Amerikában nem ez a helyzet? Vagy az futott át az agyadon, hogy a magyar mozik jobban 3D-sítettek, mint az amerikaiak? Nálunk eleve több volt a 2D-s vetítés, mint a 3D-s.