MTI

Kinyithat a szegedi Belvárosi mozi

Kinyithat a szegedi Belvárosi mozi, a tűzoltóság kiadta a működéshez szükséges hatósági engedélyt - mondta Botka László polgármester.

Sódar István, a filmszínházat működtető Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója június 20-án jelentette be, hogy egy érintésvédelmi és tűzveszélyességi problémák miatt hozott tűzoltóság határozatra hivatkozva másnapi határidővel bezárják az épületet. A döntés bejelentése után mintegy százötvenen demonstráltak a 1920 óta filmszínházként működő épület előtt, és az egyik közösségi portálon néhány nap alatt több mint kétezer főből álló csoport szerveződött a mozi megmentése érdekében.

Botka László (MSZP) polgármester a bezárást követő napon arra kötelezte az önkormányzati cég vezetőjét, hogy végeztesse el a mozi megnyitásához szükséges karbantartási munkát. A rekonstrukcióval hat nap alatt végeztek, kiállították a villamos berendezések megfelelő működéséről szóló szakértői tanúsítványt, amely alapján a tűzoltóság megadta a nyitáshoz szükséges engedélyt. A polgármester ezért utasította az önkormányzati cég vezetőjét, hogy azonnal nyisson újra a mozi.

Sódar Istvánnak sem oka, sem joga nem volt a háromtermes filmszínháznak és a Grand Café művészmozinak otthont adó épület bezárására - hangsúlyozta Botka László, aki a történtek miatt a szegedi közgyűlés következő ülésén kezdeményezni fogja a cégvezető felmentését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!