Szekeres Viktor

Csúnyán elszúrták a Zöld Lámpást

Hiába nézett ki biztatóan a Zöld Lámpás, az első vélemények alapján sokan már elkezdték temetni a filmet, ugyanis a nyár eddigi képregény-adaptációival ellentétben szinte mindenki lehúzta a végeredményt.

Eddig jó éve volt a képregényfilmek rajongóinak, hiszen az X-Men: Az elsők és a Thor is jó kritikákat kapott Amerikában - előbbinél 87, utóbbinál 77%-os volt a pozitív kritikát aránya a RottenTomatoes újságírói véleményeket összesítő oldala alapján - sőt, még az év eleji Zöld Darázs is 44%-os tetszési indexet produkált. Azonban úgy tűnik, hogy az Amerika kapitány-mozifilm előtt, azaz Marvel-szendvicsben bemutatásra kerülő DC-s Zöld Lámpás meg fogja ezt a nyári sorozatot szakítani, hiszen már most látszik, hogy nem nagyon vannak oda érte az ítészek.


Jelenleg ugyanis mindössze 20%-os tetszési indexszel bír a Ryan Reynolds főszereplésével készült, scifi-töltetű produkció, ami azt jelenti, hogy az eddigi 85 kritikából mindössze 17 volt pozitív, 68 pedig inkább negatívan ítélte meg a filmet. A vélemények sok tényezőt említenek, melyeken elbukik a film, többek között a gyenge effekteket, a hozzá nem értő rendezést, az ordas kliséket - van, aki szerint a Batman és Robin óta a legnagyobb képregényes luft a mozikban, s tipikus példája annak, hogyan nem szabad képregényfilmet készíteni.

Az Amerikában pénteken bemutatásra kerülő Zöld Lámpás (Green Lantern) itthon augusztus 11-től lesz látható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #19
    A Zöld Darazsat inkább hagyjuk. Undorítóan szar, totál időpocsékolás. Se poén, se sztori, se semmi.

    "Véleményem szerint a reebotolt szét spinoffolt, unalmas szuperhősös filmek elszívák az embereket ( és a stúdiókat) a valóban jó filmektől. "

    Mélyen egyetértek.
  • Csaba007 #18
    A Transformers 2 20%on van.Azért a kasszáknál hozott rendesen.Mindenki mondta,hogy mennyire sz*r,de mégis megnézték többször is.
  • Etinger #17
    Én csak a tényeket mondtam, hogy ettől ez még kaszálhat a pénztáraknál. Vagyis kaszálhatna...
  • kerge30 #16
    Szerintem ennek a filmnek még az előzetese is nagyon-nagyon szar.Szinte csak cgi-ből áll és én rohadtul nem tudom beleélni magam egy effekt filmbe,ha nincsenek összemosva valódi kulisszákkal.Mondjuk példaként felhozom a Transformers első részét,ahogy az utcákon repkedtek a szanaszét robbantgatott autók a cgi robotok között.Na ilyet nem láttam ebben az előzetesben,csak rosszul rajzolt zöld géppuskát,meg zöld kardot,meg zöld trutyit,meg zöld fénycsóvát stb.
  • balo88 #15
    Én sem szeretek a kritikákra adni, inkább megnézem, ami érdekel és majd saját véleményt mondok róla. :) Mondjuk a cikkíró említette, hogy 20%-on áll a film a Rottentomatoes-on, a kritikusok eddigi véleményei alapján. Felhasználói, nézői oldalról meg 82%-on van. Gondolom, aki kíváncsi rá, az megnézi és majd eldönti, hogy tetszett-e neki, vagy sem. :)
  • opeca #14
    Az X-Men First Class-al az a baj, hogy a népnek változatos és egyedi karakterek kellenek.

    Xavier és Magneto meg aztán minden kategóriába besorolható csak ezekbe nem.
  • morden #13
    Véleményem szerint a reebotolt szét spinoffolt, unalmas szuperhősös filmek elszívák az embereket ( és a stúdiókat) a valóban jó filmektől. Persze ízlések és pofonok, van aki élvezi és jól tud szórakozni a nulla történettel, tehetségetelen színészekkel széteffektezett filmeken, van aki azért ülne be a moziba, hogy kicsit mélyebben megérintse a film :D
  • kalapos01 #12
    Ja. Persze, nincs választék. Azért, mert téged a szemét filmek érdekelnek, máris nincs választék és besírsz azért, mert idén volt pár képregényfilm. Hol számít az, hogy egy film korábban megjelent képregényben?
  • morden #11
    Jah, csak nincs választék a mozikban, mert évek óta , főleg nyáron ezeket nyomják
  • nlght #10
    Senki sem tart fegyvert a fejedhez, hogy nézd meg...