Szekeres Viktor

Digitálisan megváltoztatják a Másnaposok 2 tetoválását

Már a Másnaposok 2 premierje előtt kiderült, hogy a Warner szerzői jogokat sért a filmben Ed Helms arcán lévő tetoválással, hiszen annak használatáról nem egyeztek meg Mike Tyson tetoválóművészével.

A The Hollywood Reporter híre szerint a Warner Bros. Pictures komolyan tervezi, hogy a decemberben a lakossági piacon is megjelenő Másnaposok 2 című filmben digitálisan megváltoztatják az Ed Helms (ő a filmbéli Stu) fején lévő tetoválást. Mindez annak köszönhető, hogy Mike Tyson tetováló művésze, S. Victor Whitmill keresetet nyújtott be, miszerint a stúdió jogtalanul használja az általa tervezett mintát.

A bíróság ugyan a premier előtt visszadobta a keresetet mondván, hogy a bemutató elhalasztása nem csak a stúdiót, de mozitulajdonosok ezreit érintené negatívan, de hozzátette, hogy Whitmillnek nagy esélye lenne megnyernie egy esetleges pert. A stúdió úgy tűnik, hogy ezért inkább megváltoztatja digitális úton az ábrát, mely ugyan nem olcsó eljárás, de még így is jobban megéri nekik, mint később szerzői jogdíjat fizetni a DVD-s vagy televíziós megjelenést követően - így csak a mozis vetítés kerül plusz pénzébe a Warnernek. Mindenesetre a 2012. februárjára kitűzött tárgyalás előtt már jövő héten kedden találkoznak az érdekelt felek egy békéltetés során.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • skiryo #14
    a végén csak sikerült párhuzamot gyártani
  • kalapos01 #13
    "Én az az ember vagyok aki ha talál egy 200 ezres Iphonet visszaadja a gazdájának"

    Még mindig ostoba és álszent kis ember vagy. Ez nem arról szólsz, hogy találsz valamit, ami a másé, hanem arról, hogy ami a tied, azt ellopják. Hadd ne süllyedjek le odáig, hogy párhuzamokat gyártsak.

    Lassan mondom: van valamid, amit valaki elvesz kérés nélkül, felhasználja, s eddig több mint félmilliárd dollárt keresett vele. A bíróság azt mondja, hogy törvényt sértett azzal, hogy elvette. A másik fél is tudja, hogy hibázott, nem lett volna szabad elvennie. Két lehetőséged van: ha azt mondod, hogy leszarod, hogy törvényt sértettek és nem csinálsz semmit. Vagy, ha azt mondod, hogy perelsz, mert mindenki szerint igazad van és sok pénzt kapsz, örökre biztosítod a családod jólétét. Mert tőled loptak.

    Akkor, ha jól olvasom te magasról szarsz a családod jólétére és támogatod azt, ha mondjuk egy multi, amely az elmúlt 4 évben a magasan piacvezető Hollywoodban törvényt sért a károdra. Éljen a bűnözés, csak azért, mert te ilyen önző vagy, hogy csak magadra gondolsz, hogy neked nem kell a pénz és a gyereked meg járjön kinőtt ruhában? Taps! Vas.
  • sysqo #12
    Ez teljesen más eset.. ha a te iphone-odat valaki ellopná és eladná, biztos te is szeretnéd az érte kapott pénzt visszakapni, ha tudod, kinél van. Ezért van az, hogy gyökér világban élünk, sokan azt hiszik, hogy gátlástalanul lophatnak-csalhatnak-hazudhatnak. Ha elolvasnád normálisan a cikket, a művész bejelentette, hogy jogtalanul használják a művét, ami nyilván rosszul esik neki. Biztos nem ezen akar meggazdagodni, hisz nem a nyolckerben dolgozik.
    Te sem lehetsz egy szent, bizonyára töltöttél le már filmet-zenét-bármit jogtalanul, MINT AHOGY ÉN IS, de én legalább tudatában vagyok annak, hogy ez nem helyes, és nem kezdek el példabeszédet írni, mekkora király csávó vagyok...
  • tomboy013 #11
    Nem én azt mondom hogy ennyire buta gyökér világban élünk ahol ebből pénzt lehet keresni, meg ilyenekből problémát csinálni. de úgy látszik te jól helyt állnál ebben a gyökér világban, bele való vagy =) Én az az ember vagyok aki ha talál egy 200 ezres Iphonet visszaadja a gazdájának és ez nem hülyeség hanem emberségnek hívják amit én erénynek tartok, bár neked ez biztos ismeretlen szó a hozzászólásod alapján =) szóval képzeld el nem követelnék egy forintot sem ilyen marhaságért, de ha te igen hát egészségedre
  • zserrbo #10
    Nem értek az #1 hsz-eddel egyet és a lekezelő dumád se jön be. Vérlázító. Ha egyszer leteszel vmit az asztalra és más az engedélyed nélkül felhasználja és pénzt is keres vele akkor lehet neked se lesz jobb dolgod épp.
  • Loverman #9
    nem kérdeztelek :)
  • Tetsuo #8
    Az a durva, hogy ez egy profi marketingcsoportnak es a halom managernek nem jutott eszebe... ha mar a "muveszek" nem gondoltak ra.
    Ámerikaban minden le van vedve. Asszem pont a Warnerek tulajdonaban van a "Happy birthday to you" c nota, amit pl. nyilvanosan, jogdij nelkul nem enekelhet senki.
  • kalapos01 #7
    LOL. Sőt, LOÁL. Azt mondod, hogy ha valaki hibázik, s ezáltal lehetőséged nyílna mondjuk 4 millió dollárt keresni TELJESEN JOGOSAN, akkor azt mondanéd, hogy "á, kösz, nem kell"??? Ekkora álszentet még nem pipáltam. És akkor még te követelsz fejlövés. Persze. Gyilkoljuk meg. Nem azt, aki hibázott és jogtalanul használt fel valamit. Nem. Fejbe lőnéd, aki jogosan követel. Aha. IQ-d hogy van?
  • tomboy013 #6
    Istenem hova fajulnak az emberek, az ilyeneket fejbe kéne lőni komolyan mondom.....
  • Szefmester #5
    Le volt védetve a minta egyáltalán?