SG.hu

Ősztől új Metropolitan produkciók az Urániában

Az opera-rajongók körében méltán népszerű Metropolitan Opera HD vetítésekből egy különleges válogatást láthat a közönség júniustól októberig kéthetente az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A legsikeresebb MET operákat bemutató sorozat első részeként június 29-én Puccini klasszikus operája, a Pillangókisasszony látható, melyet az Oscar-díjas filmrendező, Anthony Minghella vitt színpadra.

A nyári MET válogatásban Puccini, Donizetti, és Verdi 2-2 alkotása szerepel, nemzetközi sztárokkal a főszerepekben. A művészek arcjátékát is közel hozó operatőri munkával rögzített előadásokon látható lesz a Don Pasquale Anna Netrebkoval és Az ezred Lánya Natalie Dessay-al és Juan Diego Flórez-el, aki ebben énekli híres, kilenc magas C-t tartalmazó tenor áriáját. A Metropolitanben immár negyven éve legendás Plácido Domingo Verdi Simon Boccanegrájának bariton címszerepében kápráztatja el a közönséget, és újra látható lesz a zeneszerző monumentális nagyoperája, a Don Carlos. A válogatás okt. 1-jén Puccini művével, a Tosca vetítésével zárul az Urániában, hogy két hétre rá átadja helyét az 2011/12-es évad új produkcióinak.


A 2011/12-es Met Live in HD évad 11 előadást tartalmaz, hét új produkciója közt egy világpremiert és két Met-premiert is találhatunk. Az évad október 15-én kezdődik Donizetti Boleyn Annájával, melynek címszerepét Anna Netrebko énekli. Nem sokkal ezután láthatja a közönség Mozart Don Giovanni-jának új bemutatóját Mariusz Kwecien-el a címszerepben (október 29.), és Gounod műve, a Faust új színrevitelét Jonas Kaufmann-al a főszerepben (december 10.). Igazi különlegesség lesz Az elvarázsolt sziget című barokk pasticcio világpremierje, mely Händel, Rameau és Vivaldi zenéjét a Shakespeare-komédiákkal ötvözi. A Joyce DiDonato, David Daniels, valamint Plácido Domingo főszereplésével színre vitt bemutatót az Uránia közönsége is élőben élvezheti január 21-én.


James Levine vezényli a Robert Lepage nagy sikert aratott, új felfogású rendezésében látható Ring ciklus utolsó két darabját, a Siegfriedet (november 5.) és Az istenek alkonyát (február 11.), Deborah Voigt-al, Gary Lehman-al és a drámai basszus Bryn Terfel-el a főszerepekben. Látható lesz ezeken kívül még Massenet Manonja Anna Netrebkoval (április 7.), a Satyagraha, Philip Glass modern operája Gandhi-ről (november 19.) , Händel Rodelinda-ja Renée Fleming-el (december 3.), és Verdi egy korai, romantikus tragédiája, az Ernani (február 25.). Az opera legnagyobb csillagait felvonultató évad a Traviata újszerű, modern jelmezekkel színpadra állított előadásával zárul Natalie Dessay-al és Matthew Polenzanival a főszerepekben, 2012. április 14-én.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!