Szekeres Viktor

Amerikán kívül szinte mindenhol bekajálták a Karib-tenger kalózai 4-et

Amerikában csalódást okozott a Karib-tenger kalózainak negyedik része, de nemzetközileg hatalmas a siker, nem egy országban minden idők legjobb nyitóhétvégéjét produkálta a kalandfilm.

A folytatásfilmek esetében már megszokhattuk, hogy miközben az amerikai közönség egyre kevésbé érdeklődik a sokadik részek iránt, addig nemzetközileg, de főleg Európában egyre több és több embert érdekelnek a folytatások. Nem volt ez másképp A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) esetében sem. Míg Amerikában a negyedik rész nyitó nézőszáma jócskán megcsappant a harmadik epizód óta, addig Amerikán kívül Jack Sparrow népszerűbb, mint valaha. Ez többek között abban is tetten érhető, hogy a film minden idők legjobb Amerikán kívüli kezdését produkálta, ami nem csak azt jelenti, hogy szinte mindenhol jobb bevételeket hozott, mint az előző epizód, hanem, hogy a Harry Potter hatodik részének nemzetközi 5 napos nyitórekordja (236 millió dollár) is a múlté lett, az új csúcs ezután 256,3 millió dollár.

A negyedik Jack Sparrow-film Oroszországban minden idők legjobb kezdését produkált, a közönség ott volt leginkább kiéhezve Johnny Deppre (5 millió dolláros nyitónap, 28,6 milliós hétvége), de Kína, Törökország, India, Brazília és Norvégia is hatalmas nézőszámmal fogadta Rob Marshall filmjét. A jó nemzetközi és a közepes amerikai teljesítmény világszinten minden idők negyed legjobb debütálását vonta maga után a Harry Potter 6, a Pókember 3 és a Karib-tenger 3 mögött. Az pedig, hogy a kalandfilm pár nap alatt 346 millió dollár bevételt hozott, remekül mutatja a legújabb mozis trendeket, hogy a stúdiók és forgalmazók bevételük jelentős részét még akkor szeretnék realizálni, amikor a nézői vélemények még nem kapnak szárnyra és az esetleges negatív visszhang nem rettent el senkit. (Épp ezért hatványozottan olyannak próbálják beállítani a filmeket, amiket már az első pár napban meg kell nézni.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rolinev92 #29
    Bocs nem a megbántás volt a célom, de kb minden filmnél ugyanez megy, ami mostanában megjelent meg régebben, mindenki csak leszól mindent és tényleg van, aki bele sem néz csak leszólja mert mekkora buli... Szóval, akinek nem inge...
  • opeca #28
    Novellát már írtam hobbiból, de persze nem ez a lényeg. Ugyanis mi az asztal másik végén ülünk. Mi vagyunk a fogyasztók, nem dolgunk, hogy értsünk hozzá.

    Minket a végeredmény érdekel nem a "hogyan készült".

    És véleménye mindeninek lehet, de azt ne kérd számon tőle, hogy csináljon jobbat, vagy tud-e jobbat csinálni mert a nézőnek nem az a feladata, hogy jobbat alkosson. Nem ő kapja a szép summát, hanem ő fizet!


  • FefeeX #27
    Véleményed lehet. Leszólni másokat, no az az amit ennyire nem. Meg személyeskedni.

    Én filmet nézek. Nem, nem forgatok, nem vagyok rendező, sem operatőr. De ha elb@szok valamit a munkámban, nekem is megmondják, annak ellenére, hogy nem ők dolgoznak vele, és nem tudnak olyat amit én tudok. Mert ő tudja mi kell neki, én meg megcsinálom, igyekszem olyanra amilyen neki kell. Ha ő tudna ilyet, akkor nem velem csináltatná meg. Csak ezt nehéz felfogni azoknak akik ilyen marhaságokkal vagdalkoznak mint Te.

    A 3D meg sz@r volt. NULLA 3D. Azt írták, hogy Disney3D-ben veszik fel ugyan, de ezek után, hogy kb nulla azaz NULLA gramm 3D volt benne, ezt erősen kétlem, vagy max ilyen százötvenezres 3D kézikamerával csinálhatták... Örülök, hogy évente eljutsz egy moziba, és örömködsz rajt, hogy placebóból 3D-nek látod azt ami nem is az, de kérlek, ne vitázz már a tapasztaltabbal... A Thornak mélysége is volt, ki is jött a képből, pedig az egy szutyok konvert volt; folyamatosan elkülöníthető 3D térrel. Ezzel szemben ennek nem volt 3D hatása sem. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy élesen látszott a kép szemüveg nélkül is.

    Kicsit olyan vagy, mint aki nem evett még banánt, odaraktak neki egy mangót, hogy az a banán, megeszi, aztán utána a piacon az árusnak megpróbálja bebizonyítani, hogy márpedig az nem mangó amit árul, hanem banán...
  • immovable #26
    Gondolom ha a szar a kaja az étteremben nem szólsz érte, mert nem tudsz főzni, így megítélni sincs jogod. Szegénykém.
  • rolinev92 #25
    Azért ez durva, hogy az egyik egy mozis-kalóz verzió alapján szól le valamint, amiből saját bevallása szerint nem látott semmit, a másik "havonta" jár IMAX-ba és nem veszi észre, hogy nem konvertált 3D volt a film, azért vissza lehetne venni az arcokból...
    Mindenki, fikázza, hogy mennyire szar volt meg élvezhetetlen, de azért kapjatok már a fejetekhez, akkor szólj le valamit, ha te jobbat tudsz, ha meg nem akkor fogd be a szádat és kész. Most komolyan, melyikőtök is ért bármennyit, a 3D technológiához, vagy a forgatókönyvíráshoz, színészetet nem is említem...

    Én láttam mind a 4 részt az első után szerencsére már moziban a többit, és meg kell, hogy mondjam tetszett mind! Az első az egy nagyon jó történet volt önmagában, a második és harmadik, meg kiváló folytatás. A negyediket sokan szidják, hogy a régi szereplők... de most miért nem lehet azt, hogy fognak és új történetet kezdenek? Miért kell mindenhova mindig ugyanaz? Sőt ennyiből forgassák le az egészet újra nem? Vagy tekerjék vissza a filmet egyszerűen, ha ennyire nem akar senki sem újítást...

    Én szépen megnéztem a helyi Cinemában, sima 3D-ben és remekül szórakoztam rajta, a poénok jók voltak és nem volt tele a nézőterem (premier előtt) de viszont a poénokon mindenki nevetett, és mindenki egy kellemes élménnyel távozott... Itt meg mi van? Mindenki szidja agyba főbe aztán legtöbben egy kritikát, ha elolvastak róla (ami persze újabb önjelölt kritikusoktól származó vélemény)...

    Az SG.hu ilyen témájú cikkei meg fölöslegesek, és iszonyatosan nagy hülyeségeket írnak általában, 1 mondat köré, amit jó esetben nem olvasnak félre...

    Most lehet engem szidni, de ez a véleményem és talán van, aki elolvassa...
  • FefeeX #24
    Hát, én IMAX-ban néztem meg, és hát ebben a 3D semmit nem ért. Értsd, próbálgattam is szemüveg nélkül, a film 99%-a bőven élvezhető volt szemüveg nélkül is. Ami azért nagyon gáz egy 3D filmnél, értsd 3D szinte egy deka nem volt benne. Aki persze évente egyszer jut el 3D-be, az ilyenkor placebóból tud képzelődni, meg ámulni mekkora király, de szerencsémre kb hetente járok moziba, és ebből havonta legalább egy IMAX szokott lenni. És sajna ez nagyon de nagyon gyenge eresztés volt (és hogy a konverteket azért védjem is, eddig egy, azaz 1 db jó tapasztalatom volt konvertált 3D filmmel - az is ebben a hónapban. A Thor 3D-je szerintem vállalható, azt is 2szer láttam IMAX-ben, és hát mondjuk nem volt Avatar szintű, még csak nem is Tron, de legalább már 3D-re sikerült konvertálni, és nem csak milliméterdomborulatok voltak benne megfigyelhetőek)

    Szóval ez a film se nem háromdés, se nem különösebben látványos, se nem izgalmas (haverommal már a felénél az órát bámultuk, mikor lesz végre vége, pedig a korábbi részek tetszettek, mondjuk nekem főleg az első...) - szerintem vontatott, akciószegény, sablonos, unalmas. Nálam is 3/10 max, nem gyakran bánom meg, hogy moziba mentem, de most kifejezetten ezt éreztem.
  • opeca #23
    Szerintem a karakterek és a sztori húz egy Karib-tenger Kalózaiban, vagyis annak kéne. Persze a látvány sem utolsó, de ha már az első kettő el van cseszve - lassan már Sparrow karaktere is inkább az idióta bohócként van feltüntetve -, akkor a látvány maximum szerény kárpótlás lehet.
  • opeca #22
    Hát való igaz, nem IMAX-ban néztem de a történet az bizony IMAX-ban is ugyanolyan mint otthon. És az bizony egy akkora kavarc már az elején is, hogy nem éri meg végignézni. Van csilláron függés meg lovaskocsin trükközés, az összes klisé, és érthetetlen, zagyva az egész.
  • fergusonpapa #21
    hát nem tudom,azér tnem mindegy a minöség mikor a mostani warez verzioban nem látni semmit,kb mintha indula baker házat nézném.

    én véleményem az h vasambert megnéztem nem tetszet mert szar minöségbe néztem(nagyon szar)

    kijöt normálisan,kedvenc filmem mai napig.
  • jeti00 #20
    a bnőmmel néztük meg, utána vacsora, mi vlhogy nem bántuk meg :) előre lehetett sejteni, hogy csak 1x nézhető, de 3d-ben szórakoztató sztem.. és nagyon örülök, hogy a zenéjén csak apró változtatásokat csinálnak, az nagyon el van találva, felesleges is változtatni.