Szekeres Viktor

Ezért tiltották ki Cannes-ból a nácizó rendezőt - videó

Félresikerült nácizás okozta a Cennes-ban tartott filmfesztivál idei botrányát. A "tettes" Lars Von Trier volt, akinek a Melancholia című filmje így már valószínűleg nem nyerhet, ráadásul pár külföldi piacot is elveszített.

Pár napja attól hangos a nemzetközi filmes sajtó, hogy Lars Von Trier, a Kirsten Dunst főszereplésével készült Melancholia rendezője "nácizott". Az alábbi videón meg lehet nézni a film sajtótájékoztatójának ominózus részletét, melyen a rendező humorizálni próbál és elég szerencsétlenül és félreérthetően írja körbe azt, hogy mire is gondol, miközben filmjének főhősnője kínosan feszeng mellette.


Az eset végére azzal tettek pontot a cannes-i filmfesztivál szervezői, hogy elfogadhatatlan viselkedése miatt hivatalosan is persona non gratának, azaz nemkívánatos személynek nyilvánították a remek dán rendezőt. Az ügy folyományaként a The Hollywood Reporter arról számolt be, hogy az argentin DC filmforgalmazó jelezte: a Melancholiát ezek után nem hajlandók forgalmazni. Sőt Izraelben sem mutatják be a filmet, pedig már lezárták a tárgyalásokat a forgalmazásról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bulics #21
    Igen mintha nekem is eltünt volna egy..
  • Zolivok #20
    na melyik máher törli a kommenteket hiányzik a 15-17 közül
  • Inquisitor #19
    "így már valószínűleg nem nyerhet,"
    Azért a főhősnő kapott egy díjat.

    Az argentinok meg ezért nem forgalmazzák? Elég érdekes azok után, hogy a náci háborús bűnösök legnagyobb része arrafelé probált eltűnni ...

    Cateran - Azért a véres háború és véres háború között is különbségek vannak. Akkora koncentrált gonoszság és embertelenség addig és azóta nem volt, mint amit a nácik alkottak. Volt ahol többen haltak meg, és voltak még ennél is értelmetlenebb háborúk, de ilyen még egy nem. Reméljük senki sem próbál a babérjaira törni

    Az jó kérdés, hogy az összes többi népirtásról miért nem emlékezünk meg, hiszen akár vallási, akár "faji" alapon volt, ugyan az a beteg eszme volt mögötte. Ott van például 1.5 millió örmény. Mondjuk nem biztosan ismert, de a túlélők igen jelentős érsze nálunk telepedett le ...
  • Rentadar #18
    Egyrészt hülyeségeket is beszélsz, másrészt még hülyén is adod elő. A 2. vh- ot az oroszok nyerték meg és nem az amerikaiak, és ugyan akkor is mindenki rettegett, hogy most akkor mindenkit visznek majd a gulágra, még sem vittek, és még mindig itt vagyunk. Sőt, még oroszul sem beszélünk.

    Ha olvastál volna kis Mein Kampfot, akkor tudnád, hogy ugyan a toppon a németek voltak, de a magyarok nem a megsemmisítendő kategóriába tartoztak. úgyhogy kérlek ne próbáljál már itt mindent megmagyarázni.

    "Az eszme miatt nyomják, hogy senkinek még eszébe se jusson arra gondolni hogy valamilyen oknál fogva magasabb rendű, mint más és ez feljogosítsa arra hogy haláltáborokba vigye az embereket."
    Jártál manapság a gázai övezetben, vagy úgy általában az Izrael által megszállt területeken? Fogalomzavar a köbön.

  • adler30 #17
    Visszatérve Lars Von Trier-re,szerintem egy tanyasi bugris paraszt.
  • Yv@n #15
    "Az eszme miatt nyomják, hogy senkinek még eszébe se jusson arra gondolni hogy valamilyen oknál fogva magasabb rendű, mint más..."

    Azért látod a kettősséget ugye? Az említett eseménynél kárvallott nép vallása szerint mintha ugyanis ők éppenhogy a kiválasztottak, akik mindenki felett állnak.

    Mellesleg az eszme ugyanaz volt, amikor anno a hódítok módszeresen kiirtották jóformán amerika teljes őslakosságát, vagy megrakott hajókkal cipelték a feketéket rabszolgának.

    A különbség mindössze annyi, hogy ezen legutóbbi esetben végül az áldozatok a nyertes oldalon tartózkodtak, a történelmet pedig mint tudjuk a győztesek írják.
  • tmk #13
    Az eszme miatt nyomják, hogy senkinek még eszébe se jusson arra gondolni hogy valamilyen oknál fogva magasabb rendű, mint más és ez feljogosítsa arra hogy haláltáborokba vigye az embereket.

    Nem akarlak elkeseríteni, de ha az amcsik nem törték volna le a Náci birodalmat, akkor most valószínüleg Te is az egyik ilyen haláltáborban nevelkedtél volna fel és haltál volna meg...mert az az ideológia mindenki mást alsóbrendűnek tartott, nem csak a zsidókat, cigányokat, szláv embereket.
  • cateran #11
    Es? Kozhely, de az emberiseg tortenete masrol sem szol, csak veres haborukrol...A spanyol inkvizicio koroket vert a nacikra szadizmusban....Vagy menjunk a mennyisegre? Komcsik? Nem az a kimagaslo, hogy a kozelmultban tortent es nem is az, hogy olyan borzaszto, hanem, hogy jo a reklamja....Ha valamirol minden evben, minden honapban, minden heten igy vagy ugy megemlekezel, akkor persze, hogy az tunik a legrosszabbnak...
  • Reg5 #10
    Koreában is voltak elég kemény dolgok, sőt...
  • cateran #8
    Szerintem meg kurvara ideje lenne tovabblepni...Emlekezzunk a Holomese aldozataira? Miert? Ad 1: nekem se kutyam, se macskam nem volt egyik sem...Ad 2: A Honfoglalas aldozatairol sem nagyon emlekezunk (pedig tuti nem szivesen adtak oda a teruleteket...) A tatarjaras aldozatairol sem emlekezunk (pedig voltak 1 paran..) A zusa aldozatairol sem....(pedig az a 2 atombomba...nagyobb buncselekmeny volt az emberiseg ellen az en szememben, mint Sztalin es Hitler egyutt...)