Szekeres Viktor

Ismét lesz Mozinet Filmnapok

A 6. Mozinet Filmnapok október 28-31-e között idén Cannes-ból hozza el a legfrissebb alkotásokat

2016. október 28-31. között kerül megrendezésre itthon hatodjára a Mozinet Filmnapok, melyen friss és korábbi cannes-i sikerfilmeket láthatunk. A válogatásban öt film hazánkban először, további tíz pedig újra látható lesz a mozivásznakon. Mindegyik filmben közös, hogy a világ legrangosabb filmes mustráján mutatták be őket. A 4 nap alatt a rendezvény vetítései az országosan résztvevő 14 art moziban lesznek megtekinthetőek.

A kínálatban lesz koreai erotikus thriller, finn szerelmi történet, iráni párkapcsolati dráma, belga abszurd vígjáték, amerikai függetlenfilm, izlandi testvérdráma, argentin fekete komédia, illetve francia művészfilm is. Az idei cannes-i filmfesztivál versenyprogramjából négy film is érkezik. Asghar Farhadi, az Oscar-díjjal kitüntetett Nader és Simin – Egy elválás története rendezőjének új filmje, Az ügyfél (The Salesman) a legjobb forgatókönyv és a legjobb főszereplő díját is elnyerte májusban. A legismertebb dél-koreai rendező, a Bosszú-trilógia, köztük az Oldboy rendezője, Park Chan-wook legújabb filmjét, A szobalányt (The Handmaiden) is bemutatják, valamint az Arany Pálma-díjas Bruno Dumont alkotását, A sors kegyeltjei… meg a többieket (Slack Bay), valamint Alain Guiraudie új filmjét, a Staying Verticalt. Az ötödik premier a finn Juho Kuosmanen által készített Olli Mäki legboldogabb napja lesz.

A 6. Mozinet Filmnapok helyszínei: Budapest – Puskin Mozi, Békéscsaba – Center, Debrecen – Apolló, mozi, Eger – Agria, Győr – Rómer Ház, Kecskemét – Otthon mozi, Miskolc – Művészetek Háza, Nyíregyháza – Krúdy mozi, Pécs – Apolló mozi, Szeged – Belvárosi mozi, Szentendre – p'Art mozi, Székesfehérvár – Barátság mozi, Szombathely – Savaria mozi, Veszprém – Városi Művelődési Ház.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!