Szekeres Viktor

A fehér ember felfedezte magának a Halálos iramban-sorozatot

A Universal Pictures felmérései szerint eddig a hispán közönség kedvence volt a Halálos iramban-sorozat, az ötödik részre azonban változott a helyzet, hiszen a film nézőinek 35%-a fehér bőrszínű volt.

A Halálos iramban: Ötödik sebesség (Fast Five, máshol Fast & Furious: Rio Heist) hatalmas sikerre mutatkozott be Amerikában, a 86 milliós eredmény még a negyedik rész, a Halálos iram remek kezdését is felülmúlta. Természetesen, ahogy ilyenkor szokás, a gyártó stúdió, jelen esetben a Universal Pictures, exit polljai során megszondázta a közönséget és kiderítette annak összetételét.

A felmérések szerint Amerikában a legújabb Halálos iramban-filmre 56%-ban férfiak váltottak jegyet - ez az arány nagyjából megegyezik a negyedik epizódnál tapasztaltakkal, vagyis az akciófilmekhez képest még mindig nagyszerűnek számít a női nézők hányada. Nem sokat ugyan, de változott a korosztálybeli megoszlás, hiszen ezúttal 52% volt a 25 éven aluliak aránya, azaz az előző részhez képest idősebb a közönség. És, ami még érdekesebb, hogy míg a Halálos iram esetében csak 28% volt a fehér bőrszínű nézők aránya, addig a folytatásra mindez már 35%-ra nőtt meg, miközben a latin-amerikai származású jegyvásárlók részesedése 46%-ról 33%-ra csökkent. Miközben tehát a negyedik epizód jóformán minden második nézője spanyolajkú volt Amerikában, addig az új filmet már több fehér látta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dredd #3
    micsoda rászisták ezek az usákok, itthon már az Universal nyakán ülne a TASZ meg a többi idióta bűnözővédő
  • xido #2
    meglepődnének,ha nemcsak otthon végeznének felmérést,hanem kicsit globálisan is..Európában több ám a fehér ember,aki szereti a sorozatot:)
  • M0RN1NGST4R #1
    rásszistá!!!