Szekeres Viktor

A hazai nézők kíméletlenül megbuktatták a Sikoly 4-et

Itthon a várakozásoknak megfelelően megbukott a Sikoly 4, pedig a forgalmazó a legtöbb kópiát budapesti mozikba szórta szét, azonban a multiplexek termei jórészt kongtak az ürességtől.

Amerikában sem szerepelt az elvárásoknak megfelelően a Sikoly negyedik része, azonban ott semmiképp sem nevezhető sikertelennek a film. Itthon azonban, világpremier ide vagy oda, a tinihorrorok rajongói nem nagyon nyitották ki pénztárcájukat - vagy esetleg a szülők pénztárcája nem nyílt ki, látván azt, hogy a Korhatár Bizottság egy 18-as karikával ajándékozta meg a filmet meglehetősen brutális jelenetei miatt.


A Fórum Hungary mindössze 12 kópián mutatta be a Sikoly 4-et, ezek zöme is budapesti volt, mindössze a debreceniek, a győriek, a székesfehérváriak és a pécsiek örülhettek a filmnek, mely csütörtöktől vasárnapig bezárólag 4 315 nézőt érdekelt itthon, akik 5,1 millió forintos bevételt hoztak a forgalmazónak. Ez a teljesítmény mindössze a hétvégi országos nézettségi toplista hetedik helyére volt elegendő, ami premierfilmtől elég gyenge teljesítmény.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • m minnifield #26
  • winnie #25
    tehát inkább lehúztad volna a ripet betárcsázós modemmel.
  • Laza #24
    Stílusteremtő vagy sem, a Sikoly széria miatt be nem tettem volna soha a lában moziba.
  • winnie #23
    "máshol se láttam nagyon beharangozva..."

    se kaposváron, se békéscsabán nem láttad beharangozva?
  • bmw #22
    Hm, nem is ertem miert jo az valakinek ha kozhirre teszi, hogy nem erti miert nem szeretik egyesek ovasni a fimeket......

    En megnezem feliratossan is plane a sorozatokat, de En is jobb szeretem szinkronnal.
  • kanduhr #21
    A Black Christmas 74-es, és szintén tinihorror. Sőt, gyakorlatilag az első slasher is.
  • ddt500 #20
    Nem tudom miért jó az valakinek ha közhírré teszi, hogy fárasztja az olvasás vagy csak simán nem is megy neki.
  • clx457 #19
    Tatabányán sem vetítik,és máshol se láttam nagyon beharangozva...
    Állítólag 4-5 hét késéssel érkezik ide a film:D
  • Broafka #18
    azért Romero zombis filmjeit sem ér bántani, mert azok is örök klasszikusok, és abban az időben (némelyik még ma is) nagyon jó film volt.
  • Broafka #17
    ha azt vesszük az első tinihorror a Halloween volt 1978-ban, de az még nem volt az a kifejezetten TINIhorror, mint az 1980-as Péntek 13, és lényegében ez a film teremtette meg a tinihorrort mint alműfajt a Horrorban (az hogy Gore vagy Slasher vagy Jallo az már tök más kérdés).

    "a Péntek 13 kiváltképp nem, mert azt simán összelopkodták, kapott is a fejére azokban az időkben"
    Kíváncsi vagyok, hogy ezt ki mondta neked, nem lett az összelopkodva. A horrornak a sajátosságai kerültek bele, úgy mint a szubjektív kamera a gyilkos szemszögéből. A helyi emberek ijesztgetése a helyről. Ha valaki túléli az egészet az mindig a legártatlanabb általában (aki nem drogozik, nem piál, nem szív, nem szexel)

    és azt se felejtsük el, hogy Amerikában 1968-ban szüntették meg a Hays kódexet, ami egy elég durva cenzúra volt, és gykorlatilag kb olyan 1934-től ha jól emlékszem nem is volt komolyabb horror film egészen 1968 utánig, mert nem mehetett át a rostán.