Szekeres Viktor

Mi a baja a tiniknek a scifikkel?

Újabb scifi mutatkozott be az amerikai mozikban úgy, hogy a tinédzser nézők aránya alacsonyabb volt az idősebbekénél. Ennek ellenére A Föld inváziója - Csata: Los Angeles nem nyitott rosszul, de a hiányérzet megvan a stúdióban.

A gyenge kritikák ellenére is jó első hétvégét tudhat maga mögött Amerikában A Föld inváziója - Csata: Los Angeles (Battle: Los Angeles), mely nálunk csütörtökön mutatkozik be a mozikban. Az inváziós scifi az első becslések szerint 36 millió dolláros nyitánnyal szerezte meg a hétvégi toplista első helyét hazájában, azonban ez az összeg jóval több is lehetett volna.


Bár a film három napos bevétele több, mint a hasonló tematikájú és hetedannyiba kerülő Skyline összesen termelt Amerikában, a gyártó stúdió mégsem ért el minden megcélzott nézőt reklámkampányával. Az cseppet sem meglepő ugyanis, hogy az exit pollok szerint a scifi nézőinek kiugróan magas, 68%-a volt férfi (ez eddig talán az év "legférfiasabb" filmje), azonban a tinédzsereket nem nagyon nyűgözte le az előzetesekben látott pusztítás. A felmérések szerint ugyanis a nézők 55%-a volt 25 éves vagy idősebb. (A látványfilmek nagyobb sikerének kulcsát pedig mindig a női és a tinédzser nézők megnyerése jelenti, a Transformers második része is ezért kaszálhatott gigantikusat, mert remekül teljesített a nők és a 20 éven aluliak között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IMYke2.0.0.0 #11
    A film: oké
    A sorozat első néhány része: oké
    Atlantis: első néhány része oké.
  • Merces #10
    ...hát meg az atlantisznál mondjuk....az első sorozatban tényleg volt csomó olyan rész ami tágithatta a kisköcsögök világképét, már ha el tudták választani a mosléktol.......
  • Narxis #9
    Nana, ez csak az Universe-nél érvényes. Az eredeti film vagy az első sorozat egy nagyon jó sci-fi.
  • zetortraktor #8
    Ejj, de sötét vagy. A hír a Battle bevételéről szól, hogy hogy nyitott. Olvasd el. Nem lett rossz. Az, hogy kiskancsó vagy Abraham Lincoln a címe, az tök mindegy. Az más kérdés, hogy egy fiatalos műfaj esetében valóban meglepő, hogy nem annyira a fiatalok hozzák a bevételt, de ha te megállsz a fejlődésben miután elolvasol egy címet, akkor szomorodj el.
  • Prof William #7
    Cím: Mi a baja a tiniknek a scifikkel?

    Aztán A Battle jól nyitott de miért nem menr el 3 nap alatt több tini?

    Nagyon nincs mit írni a SG-n ahogy látom...

    Sztem a 80 év felettieket is nem érdekli annyira a sci-fi mert sztem közülük még kevesebben mentek el. Várom az érdekfeszítő cikket ebben a témában is...
  • IMYke2.0.0.0 #6
    Nem személyeskedés, a sorozatnak szól:
    A 'Csillagkapu' sci-fiszerűségbe oltott tucat-szappanopera. Felejtős, hulladék.
  • Nailyenugysincs #5
    Én 17 éves vagyok szal szerintem nem vagyok túl öreg és én imádom a Star Wars-t és a hasonlókat.(de a kedvencem a Csillagkapu:D) Erre a filmre is elmennék csak nincs rá zsetonom hogy átmenjek Szegedre megnézni, nálunk pedig franc tudja mikor vetítik. De majd letöltöm:D
  • Yutani #4
    Az a baj, hogy a mai tinik (de az idősebbek sem) olvasnak. Márpedig az igazi sci-fi, ami ráhangolja az embert erre a stílusra, könyvekben létezik. Ha azokat megszereti az ember, akkor jobb eséllyel ül be a moziba megnézni ilyesfajta filmeket.

    Másfelől meg nem egy embert ismerek, akik képtelenek megnézni mondjuk egy Star Wars filmet, mert nem fér bele a világképükbe a sok űrlény, nem képesek elfogadni "elméletben", hogy ilyenek létezhetnek, nem képesek elfogani azt a stílusú űrhajózást, és így gyakorlatilag értelmét veszti számukra az egész film.
  • Locutos #3
    Azt mondja a trailerben hogy a Föld resource-jeiért erőforrásaiért jönnek az idegenek leigázni. Csak arra lennék kíváncsi milyen erőforrástöbblet van a Földön ami nincs meg az űrben. Ha ásványok kellenek, ércek, meteoritok szerintem sokat tartalmaznak. Energia kell? Az űrben sosincsenek felhők, a napenergiát szabadon ki lehet használni.
  • galocza #2
    a jobbakon gondolkodni kell. az meg nem fér bele az agyba, megtölti azt a tuning és a cosmo (insert misc stupidity here).
    a rosszabbak meg senkit nem érdekelnek.