Szekeres Viktor

A gyerekek megszívták Johnny Depp új animációs filmjét

Természetesen az első helyen nyitott Amerikában a Johnny Depp és Gore Verbinski nevével fémjelzett animációs film, a Rango, melyet készítői eltérve a trendtől, még 3D-sre sem konvertáltak fel feleslegesen.

A Paramount kockáztatott és nyert. Igaz nem olyan nagyot, mint arra számítottak páran (50M+), de a Rango 38 millió dolláros amerikai és 54,5 milliós nemzetközi nyitánya mindenféleképpen jónak mondható, főleg úgy, hogy a filmet még 3D-sre sem konvertálták némi aprópénz kedvéért. A Johnny Deppről mintázott film erőssége az exit pollok szerint maga Johnny Depp volt, ugyanis rengetegen miatta, az ő hangja miatt váltottak jegyet Amerikában.


Az első helyet ezzel a teljesítményével könnyedén megszerző, 180 millió dollárba kerülő animáció természetesen főként a családokat vonzotta, azonban sokan meglepődhettek azon, hogy a film nem a legkisebbeknek készült, azok egyes poénjait nemhogy nem értették, hanem nem is élvezték. (A meglehetősen pozitív kritikák ellenére a 6-12 éves korosztály C+-ra, azaz 3-as fölére értékelte a végeredményt.)

A Rango érdekessége, hogy Gore Verbinski, a rendező az ILM-et kérte fel a film elkészítésére, mely korábban nem nagyon utazott animációs filmekben, s így az első munka rengeteg egyszer költséggel járt. A Paramount stúdió abban bízik, hogy az ILM a továbbiakban is fog készíteni animációkat, melyek olcsóbbak lehetnek, hiszen már kezdő fix költség nélkül lehet elindítani a gyártásukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adampierson #13
    Jaaa, igen és én George Lucas helyében jogdíjat kérnék Jabbáért! XD
  • adampierson #12
    "Attól, hogy valami animációs, nem feltétlen jelenti, hogy gyerekközönségnek készült."

    Ha nem nekik készül akkor miért ennyire gyerekes??? Én láttam, és csak csodálkoztam a film alatt, mert rengeteg a filmes utalás, amit a film színvonalát elérő gyerekek aligha ismerhetnek. A film legfeljebb csak a képi világgal dicsekedhet, az jó, de amúgy hülyeségre, értelmetlenül kidobott 133 milla.
  • chase #11
    Még anno az Utolsó léghajlító előtt láttam a trailerét és az totál 3D volt, és úgy is reklámozta, hogy 3D lesz a film.
  • NEXUS6 #10
    Az a dúrva, hogy az animációs filmeknél ez a 3D nem egy nagy vasziszdasz, hiszen eleve 3D-ben készülnek. Más kérdés, ha csak 2D-ben renderelik le.
    Persze bele kell rakni néhány szokásos 3D klisét: kirepül a kés a képernyőből, víz, zuhanás, ilyenek. De ezek nagyrésze amúgy is benn van.
    Szerintem ez a +20 milkó nem biztos hogy valós, inkább 5, de abban már a terjesztés, a más rendszerű kópiák is benn vannak.
  • tatish #9
    A Gimp-es srácok lehet ócsóbban kihozhatták volna
  • winnie #8
    "Szerintem a Pixar megcsinálta volna negyedannyiból is."

    pont a pixar? a toy story, a fel és a wall-e is többe került, mint 180 millió dollár. oké, a lecsó csak 150 millió volt. de annak 4 éve.

    "Nem csoda hogy nem öltek bele még többet a 3D konverzióért."

    matek? valami? nem csoda? ha beleöltek volna +20 millió dollárt, abból már mosz hétvégén visszajött volna 10-15 millió.
  • Wittgen #7
    Én azon csodálkozok inkább, hogy akad sok hülye, aki csak azért ül be a filmre, mert Depp adja a szinkronhangját hozzá. Ezek szerint a sztorit ezek leszarják?

    Amúgy engem is érdekel a film így, hogy tudom most már, nem gyerekeknek való, lehet, h. bepróbálom.
  • Murder3 #5
    nem tudom ezen valaha is túl tudnak e vajon lápni az emberke itthon..
  • hitman08 #4
    Attól, hogy valami animációs, nem feltétlen jelenti, hogy gyerekközönségnek készült.
  • NEXUS6 #3
    Nyugi, a gyerkőcök már a Shreket sem értették!:)