Szekeres Viktor

Plakátot kapott az év másik ígéretes magyar filmje

Nemcsak A torinói ló, hanem a Pál Adrienn is bemutatkozik márciusban a hazai mozikban. Utóbbi majd egy éves hányattatást követően kapja meg magyar premierjét a Mozinetnek köszönhetően.

Miközben Tarr Bála utolsó filmjét, A torinói lót nemrég bemutatták a berlini filmfesztiválon, s ott a kritikusok díját, valamit a zsűri nagydíját is megszerezte, s ezzel párhuzamosan szert tett egy március 10-i magyar premierdátumra, egy másik fesztivállátta magyar alkotás is közeleg a magyar mozikba. A különbség csak annyi, hogy a március 17-én a Mozinet forgalmazásában megjelenő Pál Adrienn már több mint egy éve vár a hazai bemutatóra.


Kocsis Ágnes filmje azonban hiába kapott ugyancsak FIPRESCI-díjat tavaly Cannes-ban, mindenféle forgalmazási és támogatási probléma miatt jó ideig nem kerülhetett a hazai közönség elé, miközben külföldön egyre többen és többen nézhették meg. a magyar-holland-osztrák és francia koprodukcióban készült alkotást Gábor Éva főszereplésével azonban pár hét múlva már mindenki láthatja, aki meg akarja tekinteni.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!