Szekeres Viktor

A király beszéde tarol, A félszemű hidegen hagy minket

A király beszéde megállíthatatlan itthon, de úgy tűnik, hogy nálunk az Oscaros hátszél ellenére sem lehet nagy siker egy westernfilm. Pedig a Coen-fivérek az elmúlt években masszív rajongótábort alakítottak ki maguk köré.

Ambivalensen viszonyulnak a magyar nézők az idei Oscar-favoritokhoz. A három hete bemutatott A király beszéde továbbra is megállíthatatlan, pedig mindössze nyolc budapesti moziban lehet megnézni. A Colin Firth főszereplésével készült alkotás harmadik hétvégéjén alig veszített előző heti nézőszámából, így 11 629 eladott jeggyel a hazai toplista ötödik helyére került. (Itthon vasárnap esti bezárólag 54 185-en látták a filmet.)


A heti hazai premierek között volt további két Oscar-esélyes film is, közülük jobban a Fekete hattyú nyitott, Darran Aronosfky rendezését 11 882-en látták 9 moziban, nagyjából annyian, mint A király beszédét a harmadik hétvégéjén, mindez pedig a negyedik helyre volt elég. A Coen-testvérek A félszemű című westernje azonban hiába nagy siker Amerikában, s lépte át a 160 milliós bevételt, itthon csak 8 921 fizető vendéget érdekelt csütörtöktől vasárnapig - pedig a UIP-Duna Film 17 hazai multiplexben és artmoziban is vetítette.


E héten is lesz két oscaros hazai premier: a The Fighter - A harcos, valamint a tavalyi nagy siker Precious - A boldogság ára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • m minnifield #15
    így van! texas ranger powa!
  • Laza #14
    Én megnéztem a Király beszédét ... nem tudom miért jelölték Uszkárra ... gondolom nem volt más. A kicsit jobban rámehettek volna a dolog drámaiságára, mert, bár a színészek jól játszottak, az egész a végére hiányérzetet adott, nem volt ereje sem a történetnek sem a megvalósításnak.

    Persze ez csak magánvélemény.
  • opeca #13
    Ja, de azért a végén mégiscsak jó szolgálatot tesz:)
    Elég jó színészek szerepelnek benne, és a karakterek is elég mélyek, hálivúdhoz képest...

    Ilyen íhnséges időkben már ilyen filmnek is örülni kell még ha soha többet nem is fogom megnézni:)
  • pokolfiu #12
    ez a jó, az azért elég relatív... és örülnék ha nem te döntenéd el helyettem, hogy mennyit láttam, s mi a jó nekem te gyökér... fejből megmondtam mi nézhető, és felsoroltam párat. nem vagyok olyan sügér mint te, hoyg nekiessek a wiki-nek vagy a guglinak, hogy kikeressem az összeset csak azért hoyg felvágjak, azt arra verjem mekkora címeres vagyok...
  • winnie #11
    :))) megpróbálhatod terelni a témát, pedig csúnyán lebuktál, hisz természetesen szó sincs arról, hogy sok westernt láttál. kár érte, pedig kíváncsi voltam a "sok"-ra. mindenesetre abból a nagyon kevés westernből, ami volt (te hatot láttál, szerencsére jóval több volt), bőven akadt jó.
  • m minnifield #10
    mondjuk ezt a félszeműt sikerült megnéznem, szerintem jó lett, a kislány is jó benne, nem a szokásos béna gyerekszínész, jeff papa verhetetlen, simán hihető, hogy nagy alkesz. matt damon is vicces ahogy mindig megjegyzi a saját fontosságát és nélkülözhetetlenségét. josh brolin meg pont az a színész akiről pár éve nem hitte volna senki, hogy egy pár perces jelenetet is hatásosan tud előadni. az meg hogy mennyire klisés, hát a westernek nagy része klisé. jó kobboj-rossz kobboj, lovaglás, lövöldözés, saloon-hardware-temetkezési vállalkozó :) azért olyan fenenagy újdonságot nem lehet ebbe a zsánerbe belepréselni.
  • m minnifield #9
    hát ez tényleg nem sok
  • pokolfiu #8
    én csak a börtönvonat yumma-ba merem ajánlani, az még viszonylag korrekt. de a többi nekem kukás. még volt egy erőtlen probálkozás a gyorsabb a halálnál c filmmel, de nekem már azis gyngusz volt... a többi részemről felejtős... (wyatt earp, seraphim falls, open range, stb.... jah meg az a buzis is az elvégre...)
  • pokolfiu #7
    enyhe ellentmondásba keveredtél mindjárt az első mondatodban öcsisajt... olvasd végig lassan...
  • m minnifield #6
    azért csak próbálj meg összeszedni nekem pár westernt, én szeretem őket csak valahogy mostanában kiesett a műfaj a látókörömből. na mondjuk akkor a tombstone óta mégis melyiket érdemes megnézni?