Szekeres Viktor

Máris megvan a 300 második részének rendezője?

Sajtóértesülések alapján előfordulhat, hogy nem a 300-at rendező Zack Snyder készítheti el a film folytatását, hanem a jelenleg a Sherlock Holmes második részével foglalatoskodó Guy Ritchie.

A Vulture azt állítja, hogy a Warner Bros. felkérte Guy Ritchie-t a 300 folytatásának, a Xerxes-nek a megrendezésére. A lépés azért lenne meglepő, mert eddig mindenki azzal számolt, hogy miután Frank Miller befejezi képregényét, a 300 rendezője, Zack Snyder készítheti el a folytatást is. Erre azonban még jó ideig nem kerülhet sor, hiszen Snyder a jövő év végén bemutatásra kerülő Superman-mozifilmen dolgozik.

Guy Ritchie egykoron igazi fenegyerek rendezőként kezdte pályáját, mégpedig két olyan kultfilmmel, mint A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső (1999), valamint a Blöff (2000), hogy utána a Hullámheggyel hatalmasat bukjon és 5 évre eltűnjön a filmes színtérről. Visszatérése ugyan nem volt különösebben sikeres, hiszen a Revolver (2007) és a Spíler (2008) is alulteljesítette anyagi szempontból az elvárásokat, azonban e két filmmel rendező visszatért valamelyest régi énjéhez. Más kérdés, hogy 2009-ben felhagyott önállóságával és elszegődött egy ízig-vérig stúdiófilm, a Sherlock Holmes leforgatására a kezébe nyomott, pályája során most először mások által megírt forgatókönyv alapján. A végeredmény hatalmas anyagi siker lett, született egy új mozis sorozat, viszont újabb egyéni hangot nyelt el Hollywood.

Az Entertainment Weekly érdeklődésére Guy Ritchie menedzsmentje cáfolta azt a hírt, hogy a rendezőnek felajánlották volna a Xerxes megrendezését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)