Szekeres Viktor

Fény derült a Sherlock Holmes 2 hivatalos címére is

A Pókember gyártója után a Sherlock Holmes készítői is úgy döntöttek, hogy nem titkolják tovább filmjük címét, s cseppet sem meglepő módon, a kordivatnak megfelelően ők is lemondtak a sorszámozás lehetőségéről.

A Warner Bros. hivatalos formában is megerősítette, hogy a december 16-án bemutatásra kerülő új Sherlock Holmes-mozifilmnek a címe Sherlock Holmes: A Game of Shadows (tükörfordításban az alcím annyit tesz, mint árnyjáték, az árnyékok játéka) lesz. A filmet, akár csak a rettentő sikeres első részt, Guy Ritchie fogja rendezni, abban bízva, hogy még jobban elrugaszkodva Sir Arthur Conan Doyle regényeinek karaktereitől, inkább az akcióhős Holmes-t erőltetve az első epizód 524 millió dolláros összbevételét is túlszárnyalja.

Mindebben természetesen segítségére lesz az illusztris szereplőgárda, mely élén továbbra is Robert Downey Jr. és Jude Law lesz, de a mellékszereplők között fel fog tűnni Noomi Rapace, Jared Harris, Eddie Marsan és Stephen Fry is. Harris Holmes nemezisét Moriarty professzort fogja játszani, míg Fry a nyomozó testvérét, Mycroftot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dynamic #3
    Sokkal több köze van az eredetihez? Jah, na persze. Én is kérdezhetném, hogy olvastál-e SH novellákat, mert ennek van a legkevesebb köze az eredetihez. A Jeremy Brett verzió kb. fényévekkel hűebb. Bár ettől még Robert Downey Jr. féle is szórakoztató film.
  • sandor8206 #2
    jaja a novellákban is Holmes 10 percenként kung-fuzott :-) ne keverjük már össze azt, hogy értett a küzdősportokhoz, meg hogy használta is őket
  • schray #1
    Miért elrugaszkodva?
    Olvastál igazi SH novellákat? Nem ez az elrugaszkodott, hanem a 90-es évek pipázós, szövetkabátos figurája. Na, annak tényleg semmi köze a novellák karaktereihez. A film, ha nem is szóról szóra hű, de sokkal közelebb áll, ahhoz ami az eredetiben van. ;)