Szekeres Viktor

Így készültek a Social Network - A közösségi háló zseniális trükkjei

A Social Network - A közösségi háló egyik legjobb számítógépes trükkje egyértelműen a Winklevoss-ikerpár megjelenítése volt, hiszen mindkét fiút ugyanaz a színész, Armie Hammer alakította.

Ha eltekintünk a nagyon gyenge CGI-lehelettől, amit a Social Network - A közösségi háló egyik jelenetében voltunk kénytelenek elszenvedni, akkor megállapíthatjuk, hogy tipikus fincheri megoldásokkal operált a film. David Fincher ugyanis már az egyetlen házban játszódó, semmilyen különleges effektust nem igénylő Pánikszobában sem fogta vissza magát és trükközött jobbra-balra, majd pedig a Benjamin Button különös életében használt olyan effekteket, melyeknek effektmivoltát az esetek zömében észre sem lehetett venni. (Ezzel kapcsolatban érdemes megnézni a vonatkozó DVD-extrákat, illetve meghallgatni a rendező audiokommentárját.)


A Social Network - A közösségi háló egyik legnagyobb trükkje a Winklevoss-ikerpár megjelenítése volt, hiszen a film nézése közben a legtöbben azt hihették, hogy valódi ikrek, vagy két, egymásra nagyon hasonlít színész játssza a szerepet. Pedig végig csak Armie Hammert láthattuk, aki ugyan Josh Pence-szel vette fel jeleneteit, azonban utóbbit számítógépes trükkökkel helyettesítették, így hiába végzett hatalmas munkát, s játszott két karaktert is, a filmben egy másodpercre sem látni az arcát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces #16
    ..ha nem vered itt a nyálad fel se tűnik,....köszönjük Emese......
  • Laza #15
    Mondjuk maga a film sem nagy szám ... nem tudom mit esznek ezen a népek.
    Ez is csak egy felkapott szar.
  • TreDoR #14
    Jaja, én se tudom mit verik erre magukat.
  • goregrind #13
    Kedves portable!

    Szeretnélek megkérni, hogy az általad hirdetett sms warez sz@rt jó mélyen dugd fel a se**edbe, majd kérd meg valamelyik szülődet, hogy egy jól irányzott rúgással irányítsa azt még beljebb!
    A sok torrent b@szkurálás helyett tényleg az ilyen szemét sz@r embereket kellene betalálni végre, akik nem elég, hogy lopnak valamit még pénzt is kérnek érte!

    Jó nagy f.u.c.k neked és a többi hasonló szemétláda senkiházinak!
  • portable #12
    nah még ezt
  • portable #11
    ök kellettek volna
  • Fresh Duke #10
    Az ár 2003-as, 7 év alatt sokat fejlődött a technika.
  • Atkamon #9
    Heh, Mátrixban meg Smithből volt több ezer... :D
  • dzsagon #8
    Mindjárt lefosom a gatyám szárát ettől a cgi trükktől. A Közös többszörösben Michael Keatonból 4 volt egyszerre bazmeg és az 1996-ban készült.
  • ZeemanX #7
    Azért a BttF-ben és a Multiplicity-ben is egész jól összehozták ezt... PEdig akkor még nem volt ilyen szídzsíáj láz, hogy új pofát renderelünk a csávóra...