Szekeres Viktor

A Sötét lovag után újabb filmet forgattak IMAX-kamerákkal

Sajnos a Sötét lovag IMAX-kamerákkal forgatott jeleneteit itthon nem láthattuk az IMAX-moziban, de talán az új Mission: Impossible esetében részesülünk a nem mindennapi látványból.

Az IMAX Corporation január 12-én jelentette be, hogy együttműködési megállapodást között a Paramount Pictures-szel, hogy a stúdió 2011-es vezető címei közül négynek sor kerülhessen az IMAX-premierjére is. A "kivételezett" filmek között ott van a június 10-én bemutatásra kerülő J.J. Abrams-féle titkos Super 8, a december 16-i amerikai bemutatóval rendelkező Mission: Impossible Ghost Protocol, valamint a korábban bejelentett Transfomers: Dark of the Moon és a Steven Spielberg-féle The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn.

Utóbbi két filmet 3D-ben forgatták, és utólag lesznek a kópiák IMAX 3D formátumra remasterelve, a Super 8 csak 2D-ben lesz látható, míg az ugyancsak 2D-s Mission: Impossible negyedik részének egyes jeleneteit IMAX-kamerákkal vették fel, hasonlókkal, mint amiket Christopher Nolan használt a Sötét lovag forgatásán pár kulcsjelenetnél. Ez tehát azt jelenti, hogy végre lehetőségünk nyílhat arra, hogy valódi és nem csak agyonanimált mozifilm nézése közben is átélhessük az IMAX-élményt, hiszen a Sötét lovagot még nem láthattuk a hazai IMAX-moziban, azóta pedig nem nagyon forgattak IMAX-kamerákkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aldo Moro #3
    "utólag lesznek a kópiák IMAX 3D formátumra remasterelve" Nem beszélni magyar?
  • Ender Wiggin #2
    A Revenge of the fallen is tartalmazott 9 pernyi IMAX felvételt. Az Avatar-t nem IMAX kamerával vették fel.
  • Suffering #1
    az Avatar az nem imax kamerákkal volt forgatva?