Szekeres Viktor

Tarantino máris módosítaná 2010-es toplistáját

Quentin Tarantino szánja és bánja, de minimum egy filmet lehagyott a 2010-es mozifilmes toplistájáról. A kimaradó Somewhere ráadásul nem csak a legjobb 20, hanem még a legjobb 10 alkotás közé is bekerülne.

Mint minden évben, Quentin Tarantino éves filmes toplistája idén is rengeteg érdeklődést generált netszerte, azonban ezúttal értetlenkedést is szült. Nem az élmezőny miatt, hiszen a Toy Story 3 vagy a Social Network - A közösségi háló rengeteg év végi toplistán előkelő helyen szerepel, hanem pár kimaradó film ürügyén.


Miközben a legjobbjai közé felkerült a Kéjjel-nappal és a Robin Hood, a rendező nem tett említést a Somewhere című Sofia Coppola-alkotásról, márpedig ez a film kapta a Velencei Arany Oroszlánt az olasz városban megrendezett fesztiválon, ahol Quentin Tarantino volt a díjat megítélő zsűri elnöke. A Vulture rá is kérdezett az okokra, a rendező pedig azt felelte, hogy kicsit szégyelli magát, mert a Somewhere "mellőzése" még véletlenül sem Sofia Coppola kritikája, hanem egyszerűen nem vett számításba olyan filmeket a toplista összeállításakor, amiket Velencében, szakmai feladatként nézett meg. "A világ pontosan tudja, mit érzek a velencei filmek iránt, így azokat külön kategóriaként kezelem. (...) Most már szerepeltetném a Somewhere-t is a top20-amban, de tényleg nem hittem volna, hogy valaki felkapja a hiányára a fejét." Tarantino feledékenységének minden bizonnyal a Jackass 3-D készítői örülnek, hiszen így filmjük még épp felfért a listára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • torzsvendeg #5
    Nem igazán. Ez csak Tarantino magánvéleménye nem több, nem kevesebb.
  • TommyGun #4
    Engem spec nem érdekel jobban Quentin listája jobban mint amikor a haver elsorolja neki mi tetszett tavaly.....érdekelnek vkit ezek a listák ?
  • opeca #3
    Szánja bánja de egy filmet lehagyott, na ennyire komolyak ezek a listák...
  • opeca #2
    Fenét, elég szar...Semmi olyan nincs benne amit az interneten ne tudnál elolvasni ha kicsit utáénajársz, és a főszereplő gyerek rohadt idegesítő.
  • lcee #1
    most már meg kell néznem ezt a social network-öt...
    Ennyire jó lehet?

    Toy story 3 jó mese volt, de azért nálam nem top...
    Kéjjel nappal jobb volt mint számítottam, arra úgy ültem le, hogy nézzünk vmi kis vicces filmet, de nem csak ennyi volt.

    Van pár film ami IMDB topban benne volt én meg megnézni is alig bírtam, semmi nem kötött le benne...

    Viszont eredet a megnézéskor azt nyújtotta amire számítottam, nekem bejött...