Szekeres Viktor

Megérkezett a Pina előzetese

Wim Wenders 2011-ben végre visszatér, s remélhetőleg új filmje, a Pina idehaza is látható lesz. A rendező új filmjét a tervek szerint az arra alkalmas mozitermekben 3D-ben fogják bemutatni.

Rég láthattunk Wim Wenders-filmet a magyar mozikban, talán a Pina nálunk is bemutatásra kerül. A német rendező legutóbbi filmje, a 2008-as Halál Palermóban megkapta szokásos cannes-i Arany Pálma jelölését, viszont A bőség földje 2004-es és a Kívül tágasabb 2005-ös premierje óta elég sok víz lefolyt a Dunán.

PINA - Dance, dance, otherwise we are lost from neueroadmovies on Vimeo.


2011-ben mutatják be világszerte a Pina című filmet, mely Pina Bausch táncosnőnek és koreográfusnak állít emléket, aki tavaly hunyt el. Wenders a Buena Vista Social Club után tehát ismét egy zenés dokumentumfilmet forgatott, de ezúttal a hangulati elemeket némi modern technikával is ki fogja egészíteni, hiszen az alkotást 3D-ben fogják bemutatni, ami természetesen a rengeteg táncbetétet is látványosabbá fogja tenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ZilogR #48
    ...OMG, nem akarok belefolyni, de vidám kedvem kerekedett, olvasva a hozzászólásokat...
    Esetleg még a Pina Bausch-t kicsit nyögvenyelősen le is "fordíthatnák" Szeméremdomb 3D-nek és azt kéne a plakátra írni.
    Vagy egyszerűen Pina 3D.
    Ismerve a szellemi színvonalat, öregem, még a vakok is sorba állnának! (Ez nem vicc, emlékszem, amikor az első Peep-Show megnyílt Budapesten, egy vak csóka is beállt a sorba - INNEN a büdösbunkó, tapló poénom! EZT az ÉLET produkálta!!! És elnézést kérek a vakoktól, nem ő irányukba akartam támadni!)
  • stremix #47
    ...mármint itt Magyarországon...?
  • stremix #46
    Miért nem inkább "Pina Bausch" lett a film címe?
  • algost #45
    Hát, mivel szerkesztő vagyok, nem tűröm az ilyen és ehhez hasonló cikkeket.
    Aki meg "direkt" nem akarja érteni, hogy mire hajaz egy cím, azt csak sajnálni tudom...Elég szégyen, hogy szemellenzőt hordasz kisapám, de remélem majd megjön az eszed, és megedződik a lelked :):):):):) Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
  • Quantumleap #44
    Elég szégyen, hogy szerkesztő létére ilyen dühödt, tizenéves tini stílusban írkál fórumokra.
  • m minnifield #43
    melyik mozis magazin szerkesztője vagy?
  • Quantumleap #42
    Igaz, hogy most kurvára nem hozzád szóltam.
    De van egy kérdésem:MI A FASZNAK KIABÁLSZ?????!!!!!!
  • algost #41
    Igen, valóban, egyetértek...Nem hülye...:)
  • sonaba #40
    Algost: Attól függetlenül, hogy neked van igazad, ezzel a stílussal azért elég mélyre sűlyeszted magadat. Nem kell senkit lehülyézni, mert végeredményben az ő álláspontja sem elvetendő. Itt csupán arról van szó, hogy ez a cím messze nem a legjobban megválasztott cím, abban az esetben, ha a cikk tartalmának rövid összefoglalója kívánna lenni, és ebben a témában kevébbé jártas közönség (és ezen a fórumon ez a nagyobb többség) számára is értékelhető információt próbálna nyújtani. Abban az esetben viszont egyértelműen telitalálat, amennyiben minél nagyobb rákattintási arányt akar elérni, és ezen az oldalon vélhetően erről is van szó.
  • algost #39
    ÍGY LE IS VETTEM, HOGY TE VISZONT IRIGY VAGY, AMIT SAJNÁLOK...
    :):)