Szekeres Viktor

Elkészítik a Horrorra akadva 5-öt

Bár mostanában meglehetősen nagy hiány mutatkozik horrorfilmekben a mozik műsorán, talán 2011-ben a Sikoly 4 ismét feléleszti a tetszhalottnak számító műfajt, hogy a Horrorra akadva készítői is mazsolázhassanak a történetmorzsákból.

Annak idején a Sikoly című hatalmas sikerű horrort Scary Movie címmel tervezték bemutatni, mely kvázi műfajt megjelölő cím remekül reflektált volna a film tartalmára, arra a görbe tükörre, melyet Wes Craven Kevin Williamson segítségével az egész műfaj elé állított. Ezt az ötletet később elvetette a Miramax, de 2000-ben, többek között a Sikolynak köszönhetően elkészülhetett a Horrorra akadva című paródiafilm, melynek eredeti címe Scary Movie lett. (Szó szerint "Félelmetes film" a cím, de sokszor ezt a kifejezést használják a horrorok megjelölésére.)


A Horrorra akadva hatalmas sikernek bizonyult, alig 20 millió dollárból világszerte 278 milliós bevételt regisztrált, s bár a második részt ennek alig felét hozta, a 3. és 4. epizód ismét elfogadhatóan teljesített - még a Horrorra akadva 4 is 40 milliós premierhétvégét produkált. A sorozat viszont azóta nem folytatódott, azonban talán a Sikoly tavasszal bemutatásra kerülő negyedik része is elősegítette a Miramax azon döntését, miszerint zöld lámpát kapott a Scary Movie ötödik epizódja. (A film történetéről még nem lehet sokat tudni, de valószínűleg a Sikoly 4 és még pár aktuális mozifilm feldolgozásra kerül benne jobb és rosszabb poénok formájában.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bladesoft #4
    Mindegyiken jót röhögök akárhányszor is látom. :D
  • Zolthen #3
    4. részben a Hello-t éneklő cowboyok nagyon ott voltak!
  • ALDO #2
    Remélem, hogy jobb lesz, mint a 4, mert az nézhetetlenül szar volt.
  • cstommy #1
    Király:D habár Nielsen papa hiányozni fog belölle