Szekeres Viktor

Újabb mozis scifi vérzett el végleg

Akár még biztatónak is lehetett nevezni a sztármentes Skyline hollywoodi bemutatkozását, azonban a bemutató második hetére már szinte úgy kellett összevadászni a nézőket, így a film nem aratott nagy sikert.

Úgy tűnik, hogy a scifi szerelmesei türelmesek, hiszen a nagy pangásban nem rohantak el egy emberként, hogy lássák a Skyline című idegeninváziós filmet. Ráadásul azok, akik elrohantak rá, zömében úgy vélekedtek, hogy kihagyható próbálkozásról van szó. A közönség egy részének véleményét tükröző IMDb-n a Skyline jelenleg 4.6/10-en áll, ami nagyjából közepes filmet sejtet, míg a kritikusok eléggé lehúzták a filmet, legalábbis erről árulkodik az amerikai újságírók véleményeit összegyűjtő RottenTomatoes 13%-os értékelése.


Persze mindez szubjektív, amit azonban biztosra lehet mondani, az a film szereplése a jegypénztáraknál. Arról már beszámoltunk, hogy a Strause-tesók új rendezése 11,7 millió dollárral mutatkozott be, ami nem rossz kezdés, ha azt nézzük, hogy a Skyline 10 millióba került, köszönhetően annak, hogy kevésbé ismert arcokat kértek fel a főbb szerepekre, valamint hogy a rendezők korábban olyan produkciók vizuális effektjeit készítették, mint az Avatar, a 2012, a Halálos iram, a 300 és a A hihetetlen Hulk. Ami azonban sokkal riasztóbb volt, az a film második hetes szereplése, ugyanis a premier 2. hétvégéjére a regisztrált bevétel majd 70%-ot esett, 3,5 millió dollárra, s nagyjából hasonló csökkenésre kehet számítani a mostani hétvégén is, ami azt is jelenti, hogy nagyjából 22-23 millió dollárral zárhat a Skyline.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JaSoN HuNTeR #11
    Szerintem jó film főleg a vége.
  • kalapos01 #10
    "nálam a bukás azt jelenti, hogy valami minuszos. ez pedig nemaz. lehet hogy nem fog tetszeni, mint sokan másoknak, de hogy bukás lenne, az hülyeség..."

    Mióta nem mínuszos ez a film? Legalább 30 millió elment marketingre, ha nem több.
  • senoy #9
    A Pitch Black 22 millio $ -bol keszult.
    Szoval "csak" 10-bol is ki lehet hozni jo sci-fit. :)
    Foleg ha nem kevesebbet kell effektre kolteni, mert tied az effekt gyarto ceg. :P
  • Wittgen #8
    Persze ebben is van valami, amit mondasz, de!

    Ne felejtsük el, hogy csak 10 misit dobtak hozzájuk, hogy abból forgassanak filmet. Szarabb helyeken ennyiből készítenek gagyi FPS-t. Más rendezők 5 percnyi CGI-re kapnak ennyi összeget a stúdióktól (pl TF).
    Ennyi pénzből meg nem lehet Star Trek kaliberű filmet forgatni.
  • pokolfiu #7
    nálam a bukás azt jelenti, hogy valami minuszos. ez pedig nemaz. lehet hogy nem fog tetszeni, mint sokan másoknak, de hogy bukás lenne, az hülyeség...
  • item #6
    Egyértelmű,a suszter maradjon a kaptafánál. Így mindenkinek jobb.
  • scagnetti #5
    Ugyanígy lett el*aszva anno az Eragon is, hogy egy effektesnek adták a rendezést.
    Úgy látszik, hogy hálivúdban bárki lehet rendező, aki bekerül az ottani filmes világba.
  • item #4
    Azért ez elég bátor kijelentés, kiváncsi lennék te milyen vizuális effekteket tudnál készíteni?? Ezek a srácok nem ma kezdték az ipart, és nem véletlen hogy több szuperprodukció elkészítésében is részt vettek. Ha nem lennének elismerve a szakmában,fel sem kérték volna őket azokra a munkákra. És pl James Cameron-t is látva ő nem elégszik meg a gagyi vizuális effektekkel.
  • item #3
    Azért 12 millát így is zsebre vágtak, nagy kaland,a lényeg,hogy nem lett bukta belőle nekik,ha már profitál akkor megérte. Én elégedett lennék,ha a befektetett pénz dupláját visszahozná. Különben meg egy vizuális effektekkel foglalkozó testvérpártól nem lehet elvárni,hogy 100 millió dolláros filmeket rendezzenek.
  • KillerBlue #2
    Igazam volt vagy igazam volt? Mondtam, hogy hiába a látványos trailer az még semmit sem jelent.