Szekeres Viktor

Hatalmas nézettséggel kezdett az ősz legvártabb sorozata

A díjnyertes Mad Men - Reklámőrültek és a jelen legjobb sorozatának számító Breaking Bad nézettségét is lepipálta az AMC csatorna negyedik sorozata, a zombiapokalipszissel foglalkozó The Walking Dead.

Nem csoda a siker, hiszen nem akármekkora kampányt rittyentettek a The Walking Dead című képregény-adaptációnak. Az AMC csatorna ráadásul Halloween hétvégéjén mutatta be zombisorozatát, melyet Amerikában 5,3 millióan láttak, de ha a 22:00-kor kezdődő első rész 23:30-kor és 01:00-kor kezdődő ismétléseinek nézőit is beleszámoljuk, akkor 8,1 milliós közönségről beszélhetünk.


A 120 országban az amerikai premierrel (majdnem) egy időben bemutatott sorozat Robert Kirkman kultikus képregényéből készült, mely 2003. óta jelenik meg új részekkel minden hónapban. A sorozat természetesen nem a képregények sztoriját fogja követni, s a tempó is sokkal lassabb lesz, hiszen az első szezon mindössze hat epizódot tartalmaz, de ilyen nézettséggel valószínűleg jövőre a folytatás is elérkezik. (Szavazásunkon kiderült, hogy az SG-olvasók 76%-át érdekli a sorozat, s csak 13%-a jelentette ki, hogy bele sem néz.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • m minnifield #14
    romantikus filmből meg van évente 200. az fel se tűnik, de 2 zombis már igen. csak úgy árad a 2 zombis film...
  • winnie #13
    " de egyéb filmekben, játékokban, modokban, meg minden szarban mostanában csak úgy ömlenek"

    miről beszélsz? idén volt egy zombifilm. tavaly kettő. ez olyan baromság, mintha valaki azt mondaná, hogy, nem is tudom, hirtelen mindenki vámpíros filmeket csinál.

    (a játékokról nem tudok nyilatkozni, de hogy 5-6 éve sokkal több zombifilm volt, mint manapság, az biztos.)
  • Laza #12
    "Jön 1 zombis sorozat és egyből zombimániáról beszélni."

    Miről beszélsz ... lehet, hogy sorozatban a zombik először lépnek porondra, de egyéb filmekben, játékokban, modokban, meg minden szarban mostanában csak úgy ömlenek. Nem érzem nagy számnak, hogy most megjelentek egy sorozatban is ... de persze van akinek minden új :)
  • ricsa008 #11
    oh Tánkrédi doktornő :D jó kis sori
  • Rotyoka #10
    Frank Darabont tól mi mást vártunk? :)
  • kalaposkan #9
    Lassan talán elhagyják majd a sablonokat és a sztori is felnő a körítéshez, mindenesetre a zombi-fanok beszippantására nyilván először a jól megszokott dolgokon keresztül kell megfogni, aztán szép lassan elmegyünk valami mélyebb irányba - végülis a Lost sem a pilotban váltotta meg a világot Várom már a következő részt, igazából eddig beváltotta a reményeimet
  • Mat666 #8
    "a fikázás az ami nem kicsit uncsi."

    Hát igen már nem csak uncsi ha nem néha kifejezetten idegesítő és ez már nem csak erre a sorozatra értendő.
  • scagnetti #7
    Szívemből szóltál!
  • beyondReason #6
    Jön 1 zombis sorozat és egyből zombimániáról beszélni... a fikázás az ami nem kicsit uncsi...
  • Laza #5
    A vámpírok után most dübörög a zombi mánia... nem kicsit uncsi :(