Szekeres Viktor

Egyenesbe jön Bruce Willis karrierje?

Bruce Willis új filmje, a Red, több mint 20 millió dollár bevételre tett szert Amerikában az első hétvégén, ami azt is jelentheti, hogy a közönség ismét felfedezi a kopasz színészt, akit egy ideje elkerültek a nagy sikerek. (Meglepő, de nem Die Hard-ban és főszerepben 100 millió dollárnál több bevételt legutóbb a Hatodik érzékben realizált Willis.)

Bár a Red című képregény-adaptáció a hétvégén alulmaradt a Jackass 3D-s epizódjával szemben, azonban az 58 millió dollárba kerülő akció-komédia 21,7 milliós nyitány mégsem mondható sikertelennek, sőt. Az elemzők egybehangzó véleménye szerint a Red szereplésével felülmúlta az előzetes várakozásokat és alig maradt el a hasonló műfajú, de sokkal nagyobb hátszelű Szupercsapat premierjétől.


Bár Bruce Willis mellett Morgan Freeman, Helen Mirren, John Malkovich és Mary-Louise Parker is része volt a szereplőgárdának, a marketing mégis a kopasz akciósztárra koncentrált. Talán ennek is köszönhető, hogy míg a nézők férfi - nő aránya nagyjából hasonló volt (53% - 47% a férfiak javára), addig a közönség 58%-a 35 éven felüliekből állt, ami azt jelenti, hogy a mai tiniknek már nem sokat jelent Willis neve és imidzse. (Ha a Die Hard-filmeket leszámítjuk, akkor a színész utoljára ilyen jó kezdést a 2005-ös Sin City-ben és a 2000-as A sebezhetetlenben produkált.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Justil #19
    ehehe, pont ez jutott eszembe ahogy olvastam a cikket. a mai fiatalok inkább a vézna vámpírokra buknak, mint a tökös legényekre.

    messze nem a legjobb filmje, viszont az egyik kedvenc alakításom Brucetól Corben Dallas az 5. elemben :) no meg persze a Sin City.
  • bmw #18
    Willis kiraly, de vegre latom Freeman-t es Malkovichot is...
  • zoltanszon #17
    Teny, hogy Bruce a kiraly. 6 lovese utan Robert Partick holtan esett ossze (Die Hard 2). Ez Schwarzeneggernek az Terminator alatt sem jott ossze es vegul csak a folyekony acel mentette meg Ot :)
    Egyebkent komolyra forditva a szot:
    "...ha már számokkal dobálzunk akkor tessék berakni az összes filmjének (mondjuk 10 évre visszamenőleg) a statisztikáját..." ugyan nem tudom, hogy kaszalt a penztaraknal, de mondjuk a "Mar megint bergyilkos a szomszedom" szerintem ritka szar volt. A Surrogates nekem tetszett, de tudom hogy sokaknak nem, szoval az bukta. Azert van...
  • Rotyoka #16
    Bruce mindig is jó színész és jó forma volt és az is marad.
  • unisol1 #15
    Én is 30 alatt vagyok bőven, bár nem tini, de Willis a NO1! De ki is lenne, John Wayne kicsit régen volt, a selyembuzi tinicsávókra meg csorogjanak a tiniribik... Van gyengusabb filmje naná, de még azok se xarok, amik jók, azok meg überjók... A suligórés meg Alpha dog felejtős, de több gyengust szentem nem is csinált az mostanában (16 utca, meg Alvilági... nem annyira ütős, de jók...)
  • Waterhorse #14
    Pattinson csak egy példa volt, nem kell rágörcsölni.
  • AZTA #13
    Bizony, ha úgymond mi is "jobban élnénk", akkor én is mindig elmennék a kedvenceimet megnézni. :D
  • URH #12
    Kicsiny országunkban lehet, hogy kevesen moziznak, de ahol jobban élnek az emberek értelemszerűen
    sokkal többen is mennek moziba.

    Én ha tehetném minden új filmet megnéznék a moziba, de sajnos azokat az ezreseket vagy ezerkétszázakat fontosabb dolgokra is el lehet vagy el kell költeni, hiába rajongok a filmekért. :(
  • immovable #11
    Trailer alapján felejtős.
  • sandor8206 #10
    sztem ma már nagyon kevesen mennek el moziba azért, hogy "kedvencüket" lássák, sztem elenyésző már az ilyen nézők száma