Szekeres Viktor

James Cameron a Piranha 3D-t ostorozza

James Cameron egy interjújában elmondta, hogy a Piranha 3D-hez hasonló filmek magát a 3D-s műfajt teszik tönkre, pedig a horror azon kevés idei alkotások közé tartozik, melyeket eleve 3D-ben forgattak.

James Cameron, a Vanity Fairnek adott interjújában elég keményen nekimegy a Piranha 3D című filmnek, miszerint éppen ilyen filmeket nem lenne szabad soha 3D-ben készíteni, ugyanis a régi, rossz 3D-s horrorokra emlékeztet és devalválja a 3D-s technológiát. A rendező mindezt arra a kérdésre válaszolta, miszerint érez-e nosztalgiát a film premierjével kapcsolatban. Előtte azért még kifejtette, hogy nincs benne semmi nosztalgia, hiszen annak idején mindössze pár napig dolgozott a Piranha második részén, amikor kirúgták, így a filmet nem is veszi bele a hivatalos filmográfiájába.

Cameron "vagdalkozására" a Piranha 3D producere, bizonyos Mark Canton azonnal nyílt levélben válaszolt, melyben a kollegialitás nevében kvázi kikérte magának Cameron kritikáját, s egyben meghívta a rendezőt, hogy nézze meg saját szemével a filmet. Canton elismerte, hogy filmje nem úgy teljesít a jegypénztáraknál, ahogyan azt várta, de kiemeli, hogy a kritikusok és a szakmabeliek milyen jó véleménnyel vannak róla. Véleményéhez azt is hozzáfűzte, hogy a 3D nem műfaj, hanem eszköz, amit nem kéne Cameronnal kisajátítania.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #16
    Nekem az nem tetszett a Piranha 3d-ben, hogy az egyik hal megeszik a FASZT, aztán kiköpi és ez 3d-ben folyik le a szemünk előtt.
  • winnie #15
    ha tévedek, akkor miért linkeled épp azt az oldalt, ahol le van írva, hogy a filmet Ovidio G. Assonitis rendezte?
  • Szati18 #14
    Többek szerint tévedsz:
    http://www.imdb.com/title/tt0082910/
  • winnie #13
    ezt honnan veszed? a piranha 2-t Ovidio G. Assonitis rendezte.
  • Watchmen #12
    Így akkor már valahol érthető a felháborodás.
  • Watchmen #11
    Én is úgy tudom, hogy Cameron rendezte a Piranha 2-őt.
  • winnie #10
    "Azért a Piranha 2 sem véletlenül nem kapott Oscart ám, amit viszont ő rendezett!"

    ezt honnan veszed? a piranha 2-t Ovidio G. Assonitis rendezte.
  • NEXUS6 #9
    Höhöhö, viszanyalt a fagyi?
    Azért a Piranha 2 sem véletlenül nem kapott Oscart ám, amit viszont ő rendezett!

    Szóval a vizuális szemetelés nem új műfaj és ő is kivette belőle a részét vastagon.
    Amúgy én szeretem a B múvikat, de jó látni, hogy Cameron nagyjából levetkezte magáról ezeket a gyökereit.
  • Ender Wiggin #8
    "James Cameron egy interjújában elmondta, hogy a Piranha 3D-hez hasonló filmek magát a 3D-s műfajt teszik tönkre, pedig a horror azon kevés idei alkotások közé tartozik, melyeket eleve 3D-ben forgattak."
    Ebben a mondatban csak az nem stimmel, hogy a filmet 3D-ben forgatták. Nem abban. Az Inner-D konvertálta át, mert se pénzük nem volt a kamerára, se a forgatási helyszín nem tűnt biztonságosnak a drága műszer számára.
    Érdemes a cikkek előtt kinyitni az internetet.
  • Gathavor #7
    Ugyanmár. Nem az a baja, hogy mindenki 3D-ben forgat és ez veszélyeztetné a helyét: senki nem fog annyi pénzt kapni egy filmhez mint ő, főleg most, az Avatar után. Pusztán az birizgálja a csőrét, hogy nem az ő "forradalmi" 3D-s technikáját használják, mint pl a Kaptár 4-ben.