Szekeres Viktor

Lucas kétli, hogy lesz Star Wars tévésorozat. Túl drága.

George Lucas szerint kérdéses, hogy a nemsokára a harmadik szezonjába lépő Star Wars: A klónok háborúja mellé elkészül-e az élőszereplős sorozat, ugyanis az sokkal nagyobb költségvetést kívánna meg a tervezettnél.

Úgy tűnik, hogy mégsem az lesz a legérdekesebb kérdés az előkészületben lévő Csillagok háborúja tévésorozattal kapcsolatban, hogy Magyarországon vagy Csehországban fogják-e forgatni, hanem az, hogy lesz-e egyáltalán forgatás. George Lucas ugyanis egy chicagói, exkluzív, a premier 30. évfordulója alkalmából tartott Birodalom visszavág vetítésen, a 200 dolláros jegyárat kifizető 102 fanatikussal csevegve elmondta, hogy egyrészt nem lesz heteik Star Wars film, másrészt pedig lehet, hogy tévésorozat sem.

A rajongók meghökkenését követően kifejtette, hogy hiába vannak meg a tervezett élőszereplős sorozat forgatókönyvei, egyelőre parkolópályára került a projekt, mivel nem tudják, hogy kerüljön sor a kivitelezésükre. Az SW univerzum kitalálója szerint ugyanis mindegyik epizód olyan, mint egy apró Star Wars mozifilm, azonban csak a mozisfilmes büdzsé egytizede áll rendelkezésükre. A rendező/producer bevallotta, hogy maga sem hitte volna, hogy ilyen nagyszabásúvá válik a pár éve fogant elképzelés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #121
    Azért nem off, mert ugyebár "elméletileg" a SW is egy nagy szép és kerek történetet alkot ... azaz kellene alkotnia úgy 1-6-ig legalábbmár ...
    De még csak ez sem jött össze Lucasnak.

    Nem 5 széria x 22 rész x 40 percen (+6 filmen) át kellett volna fenntartania a konzekvens storyline-t (mint tette JMS), hanem csak 6x2 órán át ... de még csak ennyi sem jött össze neki

    Amúgy rájöttem miért is lenne neki annyira k. drága 1-1 rész ... mert mivel a sztorizáshoz tökhülye, ezért látvánnyal meg CGI-al akarná telenyomni. Na így, így bizony tényleg k. sokba kerülne.
    A SW rajzfilmek is erről szólnak. Tartalom szinte nulla, csak látvány, semmi értelem. A '80-ban készült pókember, robotzsaru, ... rajzfilmnek fényévekkel komolyabb sztorija volt, mint a '09-ben készült Clone Wars rajzfilmnek.

    A B5-ben is volt CGI (aki szerint szar, az mutasson már olyan űrcsatát sorozatban, mint ami a B5-ben volt pár ... de akár filmben is, mert az EP1-3 űrcsatáitól röhöghetnékem volt ... 4-6 még OK volt), de a B5 CGI az nem 20 perc volt 1-1 részben. A lényeg nem az volt, hanem a mondandó, beszélgetések, intrikák ...
    Jaaaa, hogy ehhez már gondolkodni, meg kreatívkodni kell, meg történettel megtölteni?
    Hát igen, ez pontosan az, amire Lucas nem képes.
  • semmikozod #120
    Tudom, számomra már akkor világos volt, amikor neked írt. :)

    Egyébként nem szívesen keverném ide a sorozatokat, jobb azokat külön kezelni. Más szabályok vonatkoznak rájuk. Arról nem is beszélve, hogy a B5 nagyjából egy egész történetet alkotott, viszont a trek egy nem összefüggő (epizódikus) klasszikus sorozat volt. Teljesen mindegy milyen technoblablát írnak bele, vagy hogy milyen ellentmondásokat kreálnak a különböző írók. Ott csak az egyéni történetek fontosak, nem szükséges egy teljes egésznek tekinteni. Na de ezt ne feszegessük, mert ez off. :)
  • mrzed001 #119
    "Karakterfejlődés: Nem nagyon tudod miről beszélsz. Egy filmben a szereplők kapcsolatáról nem hallanunk kell, hanem látni kialakulni azt."

    Szerintem hagyd a srácot, dili.
    Látszik scifi iránti szeretete (és ismerete), pl írta hogy a B5-ből nézet 2 részt, és milyen szar.
    Egy ilyen alulművelt senkinek mégis hogy magyarázzam meg, hogy a B5 első részében olyan utalásokat tesz JMS amik a 3-4. évadban bontakoznak ki és nyernek értelmet, valamint mind az 5 évadban visszahivatkozik előző évadokra.
    Ez utóbbi a megszokott. Az, hogy előre hivatkozásokat hoz létre meg mondjuk a SOSEM LÁTOTT kategória.
    SW-ban volt egy butuska ilyen, a "van másik", és talán ennyi. Az új trilógiából nem tudnék hasonlót sem említeni, annyira gyengusz volt történetileg (a meg akarom menteni az asszonyt ... ezért megölöm részen meg hangosan felröhögtem a moziba ... meg amikor nyafog 2-3-ban Anakin, ami annyira irreális, hogy többen öklendezést imitáltak).

    Épp a B5 a tökéletes példa, hogy ha valaki szereti a sztorit amit kitalált (mert azt tényleg JMS találta ki, és írta nagy részét), akkor az egy szép nap konzisztens történetet alkot.
    Ha meg sokan írtak, sokfélét, akkor az meg ilyen SW és ST féle inkonzisztens sztorihalmaz.
  • semmikozod #118


    lehetne linkelni olyan bibliai méretű elemzést is, ami meg azt bizonyítja, hogy a prequelek zseniálisak
    Your welcome to try. :D Tudod az értelem egy szintje, ha elfogadod, hogy valaki nálad jobban összefoglalt valamit. Nincs benne semmi szégyen, azt használni referenciaként.

    Jó lenne, ha legalább MEGPRÓBÁLNÁD megérteni mit írok, mert anélkül vitázhatnánk amíg nyugdíjasok nem leszünk. Persze, ha ez minden vágyad...
    Nem mondtam hogy rossz a CGI, azt írtam, hogy meseszerű. Nem illik a SW képi világába. Persze, ha tiniket akarsz lenyűgözni vele... Ezenkívül a kép állandóan tele van minden szarral, ami eltereli a figyelmed a cselekményről. Megpróbálhatsz erre rácáfolni, csak semmi értelme nem lenne.

    A protagonista nem központi karakter, hanem főszereplő... Tudod?! Aki VÉGIGKÖVETI a cselekményt és segít a nézőknek megérteni a történteket. Jajj, ne menjünk már vissza ennyire az alapokhoz!
    Palpatine nem antagonista mivel semmi rosszat nem csinált, ennyi erővel protagonista is lehetne. Végül is róla szól az egész három rész. :D

    1 - színészt váltottak (Attól még a karakternek maradnia kellett volna.)
    2 - A karakter 10 évvel idősebb (Attól még a karakternek maradnia kellett volna.)
    Nem érted? A lényeg, hogy megismersz egy személyt az első részben aztán újra meg kell ismerned ugyanazt a személyt a következő részben. Akkor hol van az előző karakter? Anakin személyisége pedig semmit sem változik a 2-3. rész alatt. Nem bukik. Már az elején mikor találkozott Amidalával és nyavalygott Obiwannal, lehetett tudni, hogy na ez egy sith. Nem bukott, nem változott. Mi ebben az érdekes? Miért kellene bármit éreznem a karaktere iránt? Palpatine sokkal nagyobb változáson megy át, pedig elvileg ő lenne az antagonista.

    Ennek a három filmnek a cselekményében annyi hiba és logikátlanság van, hogy írhatnám neked napestig.

    Karakterfejlődés: Nem nagyon tudod miről beszélsz. Egy filmben a szereplők kapcsolatáról nem hallanunk kell, hanem látni kialakulni azt. 4-5-6-ban látjuk hogyan alakulnak a főszereplők kapcsolatai egymással. 1-2-3-ban nem. Éééérted? Palpatine és Anakin már az Ep2-ben puszipajtások, míg Anakin és Obi egymást szidják.

    Pénz: Szóval méégiscsak egy üzletember. Köszönöm.

    "A nagy igazság az..." Kösz, hogy te jobban tudod nekem mi kell. :D Egyébként nonszensz dolgokat írsz az elejétől a végéig.
  • Axlkenobi #117
    Valóban jó, hogy írsz, mert a paprikajancsi karakterét zseniálisan töltöd be.

    Továbbra is csak ostobán vakdalkozok és szűklátókörűbb vagy, mint a haverod. Végtelenül korlátolt vagy továbbra is, miközben próbálod erőltetni a véleményedet, ami kb. ennyiből áll: "Én semmiközöd vagyok és én azt mondtam, hogy a prequelek szarok, tehát ez tény. Aki nem így látja, az ostoba és hülyeségeket mond." Bár kétlem, hogy valah is megérted, ez mennyire korlátolt és arrogáns felfogás, de hátha majd egyszer.

    A belinkelt videókritika továbbra is mit bizonyít? Semmit. Talán meglepődsz, de lehetne linkelni olyan bibliai méretű elemzést is, ami meg azt bizonyítja, hogy a prequelek zseniálisak. Szóval ez lényegtelen. Valaki másnak a kritikáját erőltetni, pedig semmi mást nem bizonyít rólad, higy igazából még saját véleményed sincs, máséval akarsz példálózni.

    Ha már a CGI-t szóba hoztad. A CGI, amikor készült csúcsminőség volt mindhárom rész esetében. Az évek során ez természetesen elavulttá válik, hiszen fejlődik a technika. Mellesleg a jó filmet a jó történet és a jó karakterik teszik azzá ami és nem az, hogy mennyire jó a látványvilág. Az másodlagos dolog, nem az effektek miatt szeretem a Star Wars hexalógiát.

    Látom, a protogonista fogalmával sem vagy tisztában. A protogonista a történet főszereplője. Ha képes vagy felfogni a cselekményt - bár efelől egyre nagyobb kétségeim támadnak - akkor látnád, hogy Anakin Skywalker a központi karakter. Lényegtelen, hogy mikor bukkan fel. Hogy megvilágítsam neked egy másik példával. A prequel fő antagonistája (azaz negatív "hőse") Palpatine/Darth Sidious. Az egész három film alatt alig van jelen, végig mellékszereplőként látjuk, holott ő mozgatja az eseményeket.

    Ez a legjobb: "...köze nincs az előző filmben megismert karakterhez." Haláli vagy, basszus. Ezt két szempontból is nézzük: 1 - színészt váltottak, mert a történet 10 évvel később játszódik, de nagyon remélem, hogy te nem így gondoltad. 2 - A karakter 10 évvel idősebb, ergo pszichológiailag teljesen más helyzetben van. Bármilyen furcsa, te sem ugyanaz az ember vagy 20 évesen, mint 10 évesen voltál. Legalábbis remélem... Szóval, megint mellé lőttél.

    Karakterfejlődés: Erről sem tudsz továbbra sem semmit. "Anakin és Obi-Wan barátok. Ok, de hogy lettek barátok?" Baszki, ezt komolyan a szádba kell rágni? Találkoztak, tanítványául fogadta, majd az együtt töltött 10 év alatt azzá váltak. Hihetetlen, ha ezt neked a szádba kellett volna rágni. Egy teljesen nyilvánvaló dolgot. Úgy tűnik, Lucas intelligensebbnek nézte a közönséget, mint amilyen valójában...

    Anakin meg mást sem tesz a trilógia során, csak fokozatosan jellemfejlődésen megy át, ráadásul a változás igen finoman, fokozatosan van megoldva. Ha te ezt nem látod, az már valóban a te bajod, ezzel nagyon nem lehet mit kezdeni.

    Pénz: Nem, Lucas nem csak pénzt keresni akart, erről ugatok. Egy: akinek milliárdokban mérhető a vagyona és a licence termékek miatt ez csak folyamatosan gyarapszik, az nem fog az életéből 10 évet arra áldozni, hogy megalkosson egy új trilógiát. Ő igazi művészként teljessé akarta tenni a történetét. Kettő: az évtizedek során ő egy hatalmas birodalomnak lett a feje. Ez a birodalom sok lóvét termel, de ugyanúgy sokat is zabál fel. Hogy fenn tudjon maradni, profitot, azaz nyereséget kell termelnie. Következésképp - és itt lép közbe a sorozat - nem fog belevágni valamibe, ami nem fog profitot, azaz nyereséget termelni. Ez egy teljesen normális felfogás. Éppen ezért nem fog ész nélkül kivágni egy rakás pénzt, ha az nem fog megtérülni.

    Az pedig, hogy őt nem érdekli az univerzuma vagy az alkotás, már rég meg lett cáfolva, egyrészt az elkészült trilógiával, másrészt, hogy folyamatosan felügyeli az egész univerzumot.

    A nagy igazság az, hogy vannak a hozzád hasonlók, akik anno, mikor jött a hír, hogy lesz új trilógia, semmi mást nem vártatok, csak sok csillagrombolót, meg TIE vadászt, meg birodalmi indulót. Más szóval a régi trilógiát, csak felturbózott látványvilággal. Lucas nem ezt csinálta, mert újítani, mert új dolgokat kitalálni és megalkotni, nem majmolni saját magát. Nektek ez nem tetszett, becsapva éreztétek magatokat és kitaláltatok annyi marhaságot, hogy az már nem is igaz. Csóró Lucas szinte már démonizálva lett az elmúlt évek során. :-DDD Ami amúgy szintén csak a Star Wars nagyságát mutatja, mert nincs még egy film és filmalkotó, akiről ennyi marhaságot hordtak volna össze.
  • semmikozod #116
    Rajtad kívül mindenki érti mire gondolok. Csak amiatt folytatom a veled való vitát, mert az az érzésem ezzel az olvasóknak nagyon vicces perceket szerezhetek. :)
    Tehát jövök, itt vagyok és mindjárt meglátod megint milyen orbitális butaságokat hordtál össze.

    Abban igazad van, hogy itt csak annyit mondok, hogy szar. Ezt a néhány elvakult rajongón kívül (rólad van szó) mindenki más látja. Azért nem magyarázok, merthogy feleslegesen nem koptatom a billentyűzetet. Ha volna egy kis eszed megnéznéd a kritikát amit ajánlottam, (mert úgy néz ki nagy szükséged van rá) és nem jönnél ide csacsiságokat beszélni. A másik, hogy hiába mondanék neked bármi érvet, csak félresöpörnéd, mert az nem felel meg neked.

    Ha valamiért lehet értékelni az új sorozatot, az a hangeffektek és a zene. Még a CGI is úgy néz ki, mintha egy rajzfilmet néznék. De térjünk vissza arra, arra amit mondtál.

    Anakin nem lehet protagonista, mivel a Phantom Menace közepénél jelenik meg. A második filmben már egy teljesen új karakter, akinek semmi köze nincs az előző filmben megismert karakterhez. Sorolhatnám még az okokat, hogy Anakin miért nem lehet protagonista, de hogy miért nem teszem, az okot lásd fent.

    Karakterfejlődés: Sajnos ez egy olyan dolog, ami a prequel sorozatban nem létezik. A karakterek nem fejlődnek, csak elmondják nekünk, hogy fejlődtek. Anakin és Obiwan barátok. Ok, de hogy lettek barátok? Láttuk? Nem, csak elmondják, hogy barátok és kész. Bocs, de ez nem karakterfejlődés. Anakin nem fejlődik semmit a két rész alatt. Ugyanaz a karakter, mind a két filmben. Anakin bukásának nincs súlya.

    Pénz: Pontosan erről beszélt mrzed is és én is. Lucas bácsi csak pénzt keresni akar, nem érdekli őt se a Star Wars univerzuma, sem pedig az alkotás. Amit te is írtál annak ez a folyománya.
  • Axlkenobi #115
    A butaság új dimenzióit feszegeted. :-DDD

    Semmi mást nem hajtogatsz, mint azt, hogy a prequelek szarok, mert neked ez a véleményed és akkor ez máris ténymegállapítás lesz. Nevetséges.

    A karakterek jellemfejlődéséről pedig ezek szerint te nem tudsz semmit. Minden érved annyiban merül ki, hogy "jézusom, vedd már észre", meg "uramisten, hatalmas hülyeségeket mondasz". Ennél kézzel foghatóbb érved még egy sem volt.

    Attól, hogy van pénze, még nem fog értelmetlenül kidobni egy csomót az ablakon, ha úgy ítéli meg, hogy az nem lesz kifizetődő. Ez teljesen logikus, nem tudom, ezen is mi az, amit nem értesz.

    Ja igen, a protoginista főszereplőt jelent, méghozzá pozitív főszereplőt. A negatív az antagonista. A prequel trilógiának több protogonistája is van, a központi karakter Anakin Skywalker, aki a trilógia végére a karaktert érő hatások miatt fejlődésen megy keresztül és Darth Vader lesz belőle, aki nem más, mint a klasszikus trilógia fő antagonistája.

    Ez igy elég világos volt neked? És látod, még mondtam is egy karaktert, aki nem kis jellemváltozáson megy keresztül. Ugye most nem akarod megérdezni, hogy jellemváltozásának melyek a főbb állomásai, hogy fejtsem ki őket, hogy vizsgáljam meg mindenféle szemszögből, mert nincs nagy kedvem ezt is elmagyarázni neked.
  • semmikozod #114
    Úgy néz ki a legelső meglátásom helyesnek bizonyult.
    Vedd már külön a jó film és a szeretem film fogalmakat! Geeeez...

    A karakterek jellemfejlődését pedig valóban ne feszegessük, mert azok például messze felülmúlják a régi trilógiában látottakat.
    Jesszusom, te mégis mi a nyavalyáról beszélsz? Gondolkozz már mielőtt hatalmas butaságokat írsz. :D
    Tudod te egyáltalán mit jelent a karakter és jellemfejlődés egy filmben? Nagyon úgy tűnik, hogy nem.
    Egyet kérdezek csak tőled és utána mehetsz meghúzódni. Ki a prequel sorozat protagonistája?

    #113: Úgy tudom a New Hope után minden filmjét ő finanszírozta. Tulajdonképpen ettől akart megszabadulni. Erről szól a Star Wars is. Birodalom-> Filmstúdiók. Lázadók-> A hozzá hasonló filmesek.

    Amit Axlkenobi írt az teljesen értelmetlen dolog, mivel ha van pénze, akkor logikusan még többet akar, hogy még többet alkothasson.
  • Zsolt1980 #113
    Nem a saját vagyonából, hanem a Lucasfilm keretéből és más egyéb, banki és egyéb finanszírozói pénzekből lenne elvileg és ideális esetben biztosítva a sorozat költségvetése.
    Banki kölcsön:azt hiszem azt Lucas mindig is próbálta elkerülni, ami azt illeti, ezt csak a leges-legvégső esetben venné igénybe, tehát marad a finanszírozói források a Lucasfilm vagyona mellett.
    Ha jól tudom, már az Ifjú Indiana Jones sorozatot is finanszírozói forrásokból fedezték, bank nem működött közre, pedig kifejezetten nagy hadakozás, kampányolás, licitháború ment a bankintézetek részéről a Lucasfilm irányába azzal a sorozattal kapcsolatban, de Lucas nem adta be a derekát.Én ezt hallottam.
  • NovaTerra #112
    Nem akarok a vitátokba avatkozni, de olyan dolgokon mindig mosolygok, amikor egyesek leírják, hogy Lucas vagy bárki mit, miért hogyan csinált, sőt egyesek azt is tudják, hogy mit gondolt. Nagyon jó informáltak lehettek, hogy tudjátok 30 évvel ezelőtt miket gondolt. LOL Az SW remek franchise, anyagi sikerei megkérdőjelezhetetlnek, művészi értéke már nem akkora, ettől függetlenül szórakoztató.