Szekeres Viktor

Már készítik a 300 második részét

Zack Snyder írótársával elkezdte írni a 300 előzményfilmjének, a Xerxes-nek a forgatókönyvét. Azt még nem tudni, hogy Snyder rendezi-e a folytatást, de a film 2012-ben vagy 2013-ban kerülhet a mozikba.

Zack Snyder, a 300 rendezője, a Los Angeles Times-nak adott interjújában elmondta, hogy most már egyre biztosabbra vehető, hogy elkészül a 300 második része, mely előzménytörténet lesz. Snyder azért mehet biztosra, mert a stúdiótól megkapta a megbízást a forgatókönyv megírására, így Kurt Johnstad részvételével múlt héten már el is kezdték készíteni a szkriptet.

Egyelőre azt még nem tudni, hogy Snyder megrendezheti-e a Xerxes-t, hiszen csak a szkriptre írta alá szerződését. A rendező elmondta, hogy minden attól függ, hogy mik a stúdió szándékai a filmmel, s hogy milyen tervekkel fog rendelkezni akkor, amikor végeznek a forgatókönyvvel. (Snyder új filmjét, az Őrzők legendáját télen mutatják be a mozik, s jelenleg a Sucker Punch-on dolgozik.)

A 300 című képregény írójának, Frank Millernek a Xerxes-füzete egyébként ősszel jelenik meg. A történet Temisztoklészről fog szólni és az artemiszioni csatáról. Snyder azt már korábban elmondta, hogy mivel a Xerxes és a 300 története lazán összefügg, ezért az előzményfilm is a 300 vizuális stílusában fog elkészülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Julius Caesar #8
    Nekem a 300-zal semmi bajom. Elég kis agyzsibbasztó film, de a látványa meg a színei tetszettek, végig úgy érződött mintha egy festmény lett volna.

    Mondjuk az zavart hogy vér sose volt a csatamezőn.
  • Alfa Of NS #7
    A harmadik részt is tervezik már, ami több száv évvel az első rész utána játszódik:

  • Yutani #6
    Spartacus - Blood And Sand

    És nem is kell mást mondani. Ez is működik, de nem a képi megjelenítésre hegyezték ki a sorozatot, és ez jót is tesz neki. A 300-szerű látványvilág csak eszköz, amit jól használtak.
  • winnie #5
    ", de másodszor is? Sőt, háromszor akarják?"

    tizedjére is jó poén lesz. több ilyen sorozat is van, ami ezt a trükköt használja és jé, működnek.
  • IMYke2.0.0.0 #4
    De jó lesz - a 90 percből vajh mennyi lesz a lassítás...
    Egyszer jó poén volt a kék/zöld hátteres mesterséges megvilágítás alatti nyálfröcsögéses kiabálás, de másodszor is? Sőt, háromszor akarják?
  • 2curious1 #3
    "mert ennek a artemiszioni csatának nem sok értelme lesz filmen magában"

    az eredeti hírben az is szerepelt, hogy az egyik történetszál a 10 évvel korábbi, marathóni ütközetre fog koncentrálni, visszemlékezésben. Viktornak már biztos megvolt a mai leütésszáma, és ezt az infót kihagyta.
  • sandor8206 #2
    végül is ha úgy nézzük nem előzmény film lesz, mert a két csata párhuzamosan zajlott :-) + nagyon úgy nézz ki, hogy trilógiára gyúrnak. 3. rész lesz szalamisz, mert ennek a artemiszioni csatának nem sok értelme lesz filmen magában
  • Tinman #1
    Ha előzmény lesz, akkor "299" cím lenne talán jó...