Szekeres Viktor

Újabb elsötétítést szívott meg az RTL Klub

Az újabb elsötétítés sem hozott sikert az RTL Klubnak, a fekete képernyő a papírformának megfelelően nézettségileg nem teljesített jól. A csatorna műsorváltoztatását pedig félmillió Barátok közt-rajongó is megszenvedte.

Nem járt jól az RTL Klub múlt hét keddi adásfelfüggesztésével, hiszen az este 8 órától végrehajtott elsötétítés nem sok embert érdekelt. Az AGB mérései szerint az alacsony költségvetésű produkció az első órában 41061, míg 21.00-tól már csak 15794 nézőt érdekelt, s ez a nagyok nézettségi versenyében csak a harmadik helyre volt elég a vébémeccset adó m1 és a TV2 mögött. A csatorna a Grace klinikával folytatta aznap műsorát, de a népszerű sorozat 299294 nézős negatív nézőcsúcsot volt kénytelen elkönyvelni.

Az elsötétítés ráadásul a Barátok közt fanatikusait is megzavarta, hiszen míg hétfőn 1,6 millióan, szerdán pedig 1,5 millióan látták a szappanopera epizódjait, addig kedden, a fél nyolcas kezdésre előrehozott részeket mindössze 1,1 millióan nézték meg. Cserébe a TV2 esti műsora, a Túl a csúcson Sylvester Stallonével, több mint egymillió nézőt érdekelt, s ezzel a hét legnézettebb filmje lett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • analfa #26
    Nekem sokkal jobba tetszene hogyha inkább 1-2 nap reklámmentességre köteleznék őket. mert ezek a *va sötétítéssel csak a néző szív. mert mindig akkorra rakják be mikor az ember által várt film jönne... és akkor meg bámulhatja a fekete dobozt. Oszt jóécakát
  • chuky123 #25
    Naja nagy baromság ez a fekete képernyő. Lehetne a csatornákat pénzbüntetésre is ítélni.
  • pbanfa #24
    Igazából, ha a szolgáltatók tényleg szolgáltatóknak éreznék magukat, akkor ők tennének lépéseket ez ügyben. Pár éve, amikor volt egy ilyen nagy hullám, hogy az RTL műsoridejének nagy részét a fekete show töltötte ki, akkor írtam az ORTT-nek, aki gyarkolatilag elküldött anyámba, hogy ez a törvény, őket nem érdekli, hogy nekem ez nem tetszik.
  • darXideR #23
    Egye fene, lehet, hogy a helyükben én is méltatlankodnék.
  • bippo #22
    Ja, persze, ingyen is fogható. (én is így nézem)
    De aki kábelen kapja csomagban, az joggal várhatja el, hogy műsor is legyen rajta... Ergó tényleg a néző károsul.
  • darXideR #21
    Nem értek ehhez, de nem hinném, hogy a kötelező műsorszünet miatt nőne a reklámok aránya. Mivel nagyon ritkán nézek tévét, engem különösebben nem érint a sötétités, csak azt próbáltam hangsúlyozni, hogy az rtl klub ingyenes, nem szükséges hozzá előfizetés. Bejön az bárhol, anélkül, hogy fizetni kellene érte szóval anyagi kár nem éri a nézőt.
  • bippo #20
    Hát ha tényleg úgy csinálja, hogy műsort sötétít, de utána bepótolja az elmaradt reklámmennyiséget, akkor bizony tényleg a nézőt károsítja meg a csatorna. Mert ha pénzben nem is, de a reklámok nézésével a néző lerója kötelezettségét, hogy ingyen kaphassa a műsort is.
    (de gondolom ez alapból nincs így, biztos kellően szabályozva van, hogy ilyenkor ugyanannyi maradjon a reklámok aránya, stb. Így max. tényleg csak a műsor kihagyása az, ami a néző oldaláról nem szerencsés.)
  • darXideR #19
    winnie az imént mondta, hogy ingyenes. tehát ha fogsz egy drótot bedugod a tévébe, majd a drót végét kiakasztod az ablakba, ugyanúgy fogod tudni nézni az rtl klubot, szolgáltató nélkül is.
  • pbanfa #17
    De a szolgáltatódnak fizetsz azért, hogy nézhesd! Már, ha van mit...
  • winnie #16
    az rtl klub ingyenes, nem kell fizetni érte.