Szekeres Viktor

Új királya van az animációs filmeknek

Bár a Toy Story 3 az idei év egyik legsikeresebb filmje és minden idők legsikeresebb animációja lesz, a hétvégén Amerikában már csak negyedikek voltak Woody-ék, hiszen megérkezett az új király, a Gru.

Nagy meglepetésre az amerikai hétvégét a mozikban a Gru (Despicable Me) uralta. Illetve nem is az "uralás" volt a meglepetés, hiszen mindenki a Universal animációját várta az élre, azonban a három nap alatt szerzett 60,1 millió dollár minden előzetes várakozást felülmúlt. Ez az összeg ugyanis azt jelenti, hogy a film a 60,2 millióval startoló Kung Fu Panda mögött a legjobban bemutatkozó nem Pixaros animáció volt az eredeti történettel és figurákkal rendelkezők közül.


A nálunk novemberben mozikba kerülő Gru-t azért is érdemes kiemelni, mert bevételeinek mindössze 45%-a származott 3D-s vetítésekből, hiszen sok térhatású termet a Toy Story 3 vitt el, azonban mivel a film csak utólagosan lett 3D-sítve, így nem valószínű, hogy bánták volna a nézők, hogy több pénz maradt a tárcájukban. A Gru egyébként az első animációs alkotás volt, mely a Universal Pictures és az Illumination Entertainment által kötött szerződés eredményeként született. A nemrég alapított animációs cég a Fox Animation egykori elnökének, Chris Meledandri nevéhez fűződik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FoodLFG #12
    Túl gyerekes.
    Ázsiai kislány mondjuk aranyos volt. xD
  • bippo #11
    Én meg 30, és az én érdeklődésemet is felkeltette. Sírjak is, hogy milyen szánalmas vagyok vagy csak simán sz*rjam le a fikázókat?!
  • IMYke2.0.0.0 #10
    De legalább ír(hat). Nem mindegy.
  • corrector #9
    Ja, viszont az a "-nek" nem kell oda, simán csak "elnöke". Viktorunk képtelen egy hibátlan cikket megírni...
  • ADAMEX9 #8
    Attól, hogy neked nem tettszik még nem kell kritizálni a többieket. Én például 21 évesen is elmegyek majd megnézni! Szóval csitt!
  • smaszi #7
    "Fogalomzavar. Nem ennek az újonnan alapított cégnek az egykori elnöke, hanem a Fox Animation egykori elnöke. Nagy különbség."

    Akkor olvasd el még egyszer, és megérted, miért írtam azt amit...( ...cég, a Fox... )
  • fozerl #6
    Rekkentő gagyi. Aki erre a filmre elmegy azt ezen bemutató alapján azt csak szánni lehet.
  • bippo #5
    lsd. Jégkorszak. Ott is mindenki zabálta a kis Scrat-et.
    Itt is aranyosak a kis sárgaságok.
    (Amúgy a grafika engem a meatball-os rajzfilmre emlékeztet nagyon.)
  • winnie #4
    így kell eladni egy filmet. nem a sztori a lényeg, nem a főszereplőe, hanem a vicces mellékszereplőkre, a sárgaságokra kell koncentrálni a marketinget és máris rohan boldog-boldogtalan. csillagos ötös reklámból.
  • hawkie22 #3
    Fogalomzavar. Nem ennek az újonnan alapított cégnek az egykori elnöke, hanem a Fox Animation egykori elnöke. Nagy különbség.