Szekeres Viktor

Sztárrendező készíti az első magyar 3D-s mozifilmet

Goda Krisztina lehet az első a hazai rendezők közül, aki 3D-s mozifilmet készít. Az Emerson és Tsa a tervek szerint nagyszabású, igencsak költséges alkotás lenne, éppen ezért csakis nemzetközi koprodukcióban, angol nyelven valósulhat meg.

Az Origó értesülései szerint a Csak szex és más semmi, valamint a Szabadság, szerelem rendezője, Goda Krisztina, készítheti el az Emerson és Tsa. című mozifilmet, mely jelen állás szerint az első magyar 3D-s nagyjátékfilm lehet. A forgatókönyvet "természetesen" Divinyi Réka írja, a történet alapjául pedig Lezsák Levente Emerson és Tsa című, mesés elemekkel átszőtt regénye szolgál.

Az Emerson és Tsa története egy idegen bolygón játszódik, ahol is két nagy birodalom áll egymással szemben, afféle hidegháborús viszonyok közepette. Mordia egy igazi katonai diktatúra, ahol tilos nevetni és táncolni, míg Vidória ennek ellenkezője, itt mindenre gyógyír a mosoly, melyet, ha kell, plasztikai sebészi beavatkozással varázsolnak elő. A főhős egy fiatal mord katona lesz, a konfliktus alapját pedig egy "titkos fegyver" fogja jelenteni, mely segítségével a birodalmak legigázhatják ellenségüket.

A hírek szerint a produkció mindenképpen nagyszabású lesz, ezért csak nemzetközi koprodukcióban van esély elkészíteni, jelenleg úgy néz ki, hogy 2012-ben. Ennek megfelelően a szereplőgárda is nemzetközi lenne, a film nyelve pedig angol.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pixx #12
    Ja azt hittem Magyarországról beszélünk...bocs...
    Külföldön nagyobb amatőr filmek vannak sokszor akár még költségvetésben, mint egy átlag magyar film...
  • winnie #11
    most komolyan mutatsz 2 példát? és akkor? mutassak filmeket, amiket ugyancsak képzetlen amatőrök csinálnak és botrányosan? tízezret kérsz vagy 2 milliót? írd be a youtube keresőjébe, hogy short film: http://www.youtube.com/watch?v=1zY7NUbJmhE
  • pixx #10
    Hát papa, adok neked két amatőr filmes honlapot, aztán döbbenj meg, hogy a képzetlen amatőrök, milyen filmeket csinálnak:

    filmstate
    halivud

    Vannak nagyon rossz filmek is, de vannak igazi gyöngyszemek, amiknek, a magyar film által csúfolt valami csak vicc...
  • winnie #9
    ööö, izé.
  • Inquisitor #8
    "magyar attól lesz egy film, hogy milyen cég gyártja."
    Pont az írta le, hogy MIÉRT NEM igaz. :)
    Mióta csődbe ment az itthoni animációs ipar, azóta boldog-boldogtalannak gyártják bagóért az animációkat futószalagon például.

    A "Csak Szex ..." nem volt egy csúcs film, de gondosan megcsinált iparos munka volt, azért a Kis Vuk féle szenvedéstől meg a hozzánemértéstől még is csak távol van. Ettől persze lehet bukta is.
  • CaptainRumi #7
    Basszus! Akkor a Predators magyar film? :O:O:O:O
    (magyar rendező, magyar operatőr)

    Hát mert én arra voksolok, hogy akkor ez így magyar, mert hát én arra voksolok.


    egyébként meg az, hogy női rendezőre bíznak egy fantasy-t (csak azért mert két SZUPERprodukciót már készített) az merész.
  • winnie #6
    magyar attól lesz egy film, hogy milyen cég gyártja. ez az, ami nem hiszem, hogy nagyon érdekelné a nézőt. ha választani kell, hogy egy magyar cég által készített vagy egy magyar által rendezett, magyar által magyar könyvből írt, magyar szereplőket alkalmazó film a magyar, a többség az utóbbira voksolna, nem?

    csak a nyelv hiánya miatt nem lesz más nemzetiségű. a sok angol nyelvű film még nem lesz angol. vagy amerikai. vagy ausztrál. (ott is angolul beszélnek:)
  • Szolnokboy1 #5
    ott a pont! :)
  • Wolfman017 #4
    Attól nem lesz magyar egy 3D-s film, hogy a rendezője magyar(aki egyébként nem is sztár) Ahogy egy Disney vagy egy Pixar film sem lesz koreai vagy japán mert a vizuális effektek és animációs csapat 3/4-e az, ami már közel az egész csapat fele.
  • winnie #3
    "Sokkal inkább az amatőröket felkarolni."

    olyat, aki nem ért annyira hozzá, azokkal szemben, akik értenek és még tanulták is, s esetleg most kerülnek ki az iskolapadból? értelme? képezze magát az amatőr, járjon iskolába. és "felkarolódik".