Szekeres Viktor

Megvan, ki lesz a Disney első mozis, Marvel képregényhőse

A Disney már jó pár hónapja megvette 4 milliárd dollárért a Marvelt, így éppen itt az ideje, hogy elkezdjék a tulajdonukba került szuperhősökről szóló mozifilmek gyártását. Az első "áldozat" valószínűleg Doctor Strange lesz.

A Deadline értesülései szerint a Disney felfogadta az új Conan, a barbár-film íróit, Thomas Donnelly-t és Joshua Oppenheimert, hogy készítsék el a Dr. Strange-mozi forgatókönyvét. Az írópáros a Conan mellett az Uncharted: Drake's Fortune forgatókönyvét készítette el, valamint a Jon Favreau által rendezendő Cowboys and Aliens első verzióját.


Ha megvalósul a film, akkor Dr. Strange lehet a stúdió első Marveles alkotásának főhőse. Mint az ismeretes ugyanis nemrég a Disney szerezte meg az összes Marvel-hősre vonatkozó megfilmesítési jogokat. Igaz, azon hősök, melyek jelenleg más stúdióknál vannak (ld. Pókember - Sony, Vasember - Paramount, Fantasztikus négyes - Fox), csak akkor kerülhetnek a Disney tulajdonába, ha egy ideig nem forgatnak velük filmeket, de a cég még így is rengeteg szuperhős közül válogathat, ha új főhőst keresne filmjéhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TreDoR #21
    A nagy francokat, a Sin City jó volt képregényben és ugyanolyan jó filmen is.
  • Ender Wiggin #20
    Számomra az csalódás, hogy a 300 és Watchmen kivételével (ebből is látszik, hogy csak Snyder képes a csodára) minden adaptáció egy teljesen új világot, és hősöket teremt az ismert karakterek ellenére. Vagy is az eredeti képregény eszméjéhez (már a színész választással elcseszik, a forgatókönyről nem is beszélve - a rendező csak sokad rangú tényező) sosem sikerül hűnek maradni. Akkor meg mi értelme van? Csak a pénz. Ez sok erőlködés nem ér többet, mint a vérfarkasember-húgy szagú alkonyat-futószalag.
  • Szolnokboy1 #19
    "ilyenkor lenne jó látni az alkotás folyamatát, hogy hogy lett a leírt, vagy le nem írt szavakből jelenet."

    javaslom a vasember 1 dvd extráit. látszik, hogy mennyit bíbelődtek 1-1 apró jeleneten is.
  • winnie #18
    ez teljesen igaz, nem is vitatom, sőt, olykor ha valaki szívből végzi a melót sokkal jobb végeredménnyel sülhet el, mintha csak rideg profiként, egy kipipálandó feladatként tekintene rá, és nyilván nem is azt várom el, hogy mindenféle öncélú kunsztokkal lássa el a filmet. ilyenkor lenne jó látni az alkotás folyamatát, hogy hogy lett a leírt, vagy le nem írt szavakből jelenet.
  • bmw #17
    Majd csinalnak fasza light-os szarsagokat 5 eveseknek....
  • Mister #16
    Én is hasonlóképpen gondolom, megspékelve azzal, hogy nekem bejön maga Faverau "faarcú szinészi játéka" is, ahogy az egyszerű vidéki paraszt figuráját hozza mindegyik szerepében. Ő egy ilyen karkater, sosem lesz Shakespeare színész. :)
  • Mister #15
    Így felületesen nézve ez gyakorlatilag minden filmről elmondható, nem? :)
    Csak egymás után kell rakni pár jelenetet, és kész a film.
    Na ez az iparos munka.
    De én mégis azt mondom, hogy Favreau jó iparos, mert jó jeleneteket rakott egymás után. :)
  • Mister #14
    Vagy hármat, és akkor évenkénti trilógia van, és úgy lehet majd nosztalgiázni, hogy "emlékszel még a 2017-es Iroman trirebootra?" :D
  • Szolnokboy1 #13
    "aztán azt is lehet rebootolni:)"

    örülnél neki, mi, reboot-huszár?

    "nem tudom, de én az ironmanen különösebb rendezői kézjegyet nem látok. felületesen szemlélve, ezt bárki így megrendzhette volna."

    annyi, hogy faverau nagy comic-fan és szívét lelkét beleadta a filmekbe, nem csak egy szimpla melóként tekintett rá. ez épp elég ahhoz, hogy jobb legyen, mintha "bárki" rendezte volna meg. és ezzel nem azt mondom, hogy nincs más, aki nála jobban képes lett volna megrendezni, csak faverau nagyon ügyesen találta meg az aranyközéputat és pont olyan filmeket hozott össze, ami egy ilyen adaptációtól elvárható.
  • winnie #12
    "Faverau is egyre jobb lesz,"

    nem tudom, de én az ironmanen különösebb rendezői kézjegyet nem látok. felületesen szemlélve, ezt bárki így megrendzhette volna. mint például a sherlock holmes-ot, vagy a hp5-7-et.