Szekeres Viktor

Ultrabrutális lesz az új Mortal Kombat

Ha megvalósul Kevin Tancharoen terve, akkor végre nem szünidei matinék műsorába való Mortal Kombat-film kerülhet a mozikba, hanem a játékhoz hasonlóan kőkemény, korhatáros akció orgia. Az előzetes tesztanyag felkerült a netre.

Nemrég egy Mortal Kombat-rövidfilm jelent meg a videómegosztó oldalakon, s rögtön beindultak a pletykák, hogy a Mortal Kombat: Rebirth esetleg egy MK-reboot előjele lehet. A Latino Review ki is derítette, hogy a pár perces alkotás afféle tesztanyag, melyet Kevin Tancharoen, a Fame című musical rendezője forgatott, hogy meggyőzze azon stúdiókat, akik hajlandóak lennének pénzt áldozni a projektre.


A mellékelt HD-ban is megnézhető videóból azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy a rendező nem akar a 95-ös és 97-es elődök nyomába lépve PG-13-as korhatár besorolású filmet készíteni, hanem mindenképp R-eset tervez. A tesztanyagban olyan színészeket láthatunk egyébként, mint Michael Jai White (Jax), Jeri Ryan (Sonya Blade), Matt Mullins (Johnny Cage), Lateef Crowder (Baraka) és Ian Anthony Dale (Scorpion) - de persze egy esetleges filmben egyáltalán nem biztos, hogy ők alakíthatják a figurákat. A koreográfiát Larnell Stovall tervezte.

Azt nem tudni, hogy ha megvalósul a film, hányan lesznek rá kíváncsiak a mozikban, az viszont biztos, hogy csak a YouTube-on alig két nap alatt 200 ezer letöltést produkált a fő videó, s a Twitteren trending topik lett a "Kombat" szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • agy200 #43
    Ez egy nagy szar szerintem a régi filmek sokkal jobbak,nekem mindig is a második rész volt a kedvencem akárhogy fikázták szerintem ha folytatják abban a formában kéne.
  • Bulics #42
    Hát ez egy eléggé szarkasztikus megközelítés, kasztikus nélkül...
    Én nem tudom hogy miért kell mindig a filmeseknek tönkrevágni a Mortal Kombatot. Ebből az univerzumból bármit ki lehetne hozni romantikus hőskölteménytől kezdve, véres "300-szerű" akciófilmekig. Melyik zseninek jut eszébe ilyen, (nagyon idézőjelezve)"REALISZTIKUS" képi világot kitalálni egy fantasyhez. Ráadásul semmi köze a mortalhoz! Azt hiszik hogy mert véres, attól máris jó? Persze jöttek már ki jó dolgok az ilyen átültetésekből Pl.:Battlestar galactica, de hogy ez megint olyan szörnyszülött lesz mint a Max Payne az egyszer biztos. Nem értem, hogy akkor viszont az ilyen marvel meg dc-s lepedős harcosos képregényes filmeket miért tudják normálisan kivitelezni. Úgy látszik csak akarni kell...
  • Kferro #41
    Közben olvastam, hogy a 8 perc 7.500 dollárba került. Igazad volt.
  • Ender Wiggin #40
    Mint írtam a legutóbbi (6. szezon - ez volt az első nagy költségvetésű film, ezzel a szimpla technikával, de várható hogy sok ilyen lesz, ugyan is a Hollywoodi operatőrök le vannak zsibbadva ezektől a fényképezőgépektől, Shane Hurlbut, Stephen Goldblatt, Stephen Lighthill, Rick McCallum, Stu Maschwitz, David Wexler, Kevin Shahinian, David Robin, The Bui Brothers a nevüket is adták a tesztekhez) záró epizódot. De várható, hogy egyre több ilyen film lesz, ugyan is a Nikon D3x és a Canon 5D MkII messze olcsóbb és jobb minőségű sötétben forgatott felvételeket tud, mint egy 10x annyiba kerülő profi digitális filmkamera. Nem kell ugyan is szinte semmilyen fényforrás.
    Bármilyen film utómunkálatai teszik ki a büdzsé legkisebb részét. De költői volt a kérdés, miért került volna túl sokba? Nézd meg a Batman - Dead End-et, az mennyire profi, te sokkal több benne a pénzigényes maszk, és pár kaszkadőr forgatta passzióból.
  • Kferro #39
    Nemár! Tényleg azzal a fotómasinával forgatták a House epizódot? Melyik szezonból? Nem semmi!

    Azért nem hiszem, hogy gyakorlatilag ingyenből kijött volna ez a 8 perc. Világosítás, vágás, kompozitálás, hang... stb. Gyanítom, hogy azért van benne pénz rendesen.
  • Zomil #38
    Én azért remélem, h egy kis természetfelettiség lesz benne. Lentebb emlitett Raiden, de még Sub Zero belerakása is kérdéses számomra, h öket, h lehet "reálisan" belerakni. Engem nem zavar, ha ennyire reális lenne, de akkor is egy is természetfelettit muszáj bele rakni.
  • Bornirt #37
    Háááát nem mondanám az ötletre hogy rossz, de Mortal szellemiségéhez semmi köze.
    Akkor inkáb a 95-ös.Pedig ott még vér sem folyt...
  • Ender Wiggin #36
    Mermér? A színészek ingyér nyomták - hisz ez csak jó móka. A helyszín lepukkant ház. A kamera egy szimla 5D MkII is lehetett, azzal nagyon jó magas ISO-s HD filmet lehet forgatni, lásd House záró epizód. Olcsó is. A smink szintén mehetett barterbe. Akkor? Mi került volna sokba? :-)
  • Kferro #35
    Sosem voltam igazán oda a Mortal Kombatért, bár játszottam vele, de el kell ismerni, hogy ez a kis szösszenet nagyon jó.
    Egyébként gyanítom, hogy ez a kevesebb, mint 8 perc többe került, mint amennyiből Magyarországon eg másfél órás film készül.
  • Eriongtk #34
    Akkor nagyon örülhetsz :) Gyakorlatilag nincs játékadaptáció, ami így készült volna :P