Szekeres Viktor

Több befejezés is készül a Flash Forwardhoz

A Flash Forward készítői nem bíznak semmit sem a véletlenre és a nézők érdekeit tartják szem előtt, így, bár az utolsó részben sok kérdést nyitva hagynak, alternatív befejezéseket is forgatnak a legrosszabb eshetőségre.

A Flash Forward - A jövő emlékei című scifi az ABC csatorna legkevésbé nézett sorozat, mely eredetileg sikertörténetnek indult, de csúfosat bukott, s már csak a legelvetemültebb rajongók tartanak ki a scifi mellett. Természetesen az írók is tudják, hogy mi vár rájuk a papírforma szerint, épp ezért, hogy ne hagyják lógva a rajongókat, úgy döntöttek, hogy több befejezést is forgatnak az évadzáró epizódhoz, s ha az ABC csatorna nem kéri a 2. évadot, akkor lezárják a történetet pár ecsetvonással.


A módszer hasonló ahhoz, amit a Jericho 2. évadjának írói alkalmaztak, ők is két befejezéssel várták a csatorna döntését a folytatásról. A Flash Forwardot azonban hiba lenne temetni, hiszen annak ellenére, hogy a kutya sem nézi Amerikában, nemzetközileg minden idők leggyorsabban eladott sorozata volt, s ez a tény lehet, hogy meg fogja lágyítani a Disney, illetve az ABC szívét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pixx #14
    Te inkább ilyen mindennapokról szeretsz sorozatokat nézni.
    Sci-fi témába ezek:
    Star Trek az első sorozat,
    Star Trek The next generation,
    Star Trek Deep Space Nine
    Star Trek Voyager
    Babylon 5
    Stargate SG1
    Stargate Atlantis (bár az kb. a 4. évadig élvezhető)
    Más így hirtelen nem jut eszembe...
  • pixx #13
    Nagyon jó sorozat lehetett volna ebből, bár már most kezd némi javulás látszani, miután a régi írógárda elhúzta a belét. Kár érte...
    Remélem az SGU is kap egy ilyen kaszát, mert botrány, amit ott csinálnak...
  • winnie #12
    egy star trek sosem lesz olyan intelligens, mint mondjuk a boston legal.
  • mrzed001 #11
    Háááát ... a felsoroltakból csak a Star Trek ami nagyobb intelligenciára utal. És még csak az se mindegy, hogy melyik. Ha az új film, akkor dukta, totál átlag vagy. Ha a TOS (és érted is), akkor jócskán átlag feletti.
    Végtelen Határokról mi a véleményed? Ha tetszett, és ütős-durva a tartalma, akkor ez megerősítheti a TOS-os kiemelkedő IQ-t. Ha nem tetszett, nem értetted .... na ez az IQ szegénységi bizonyítvány.
    Egyszóval egyszerű ez, mint az 1x1
  • WilliamMcKinley #10
    Ha én szeretem a, Las Vegast, Boston Legalt, HIMYM-t, Simpsons-t, Star Trek-et akkor én mennyire vagyok IQ-Lite? :D
  • mrzed001 #9
    A Jerico ugyan mióta scifi? Max dráma.

    "Az emberek többsége nem szereti a scifiket"
    Hát igen, Verne könyvei sem voltak ám bestsellerek meg hasonló ... akkoriban. Manapság meg gondolom nem kell sorolnom a sikeres scifi filmeket és sorozatokat.
    Mondjuk inkább úgy, hogy van egy nagy buta tömeg aki nem érti a scifiket, ezért nem szereti (IQ<90).
    Van egy másik tömeg, aki ha van körítés, és le van butítva akkor "megeszi" a scifit (IQ<100-110)
    És vannak a többiek, akiknek igen bejön a scifi (HiIQ)

    "inkább a vidám hangvételű, szórakoztató műsorokat nézik, amin kikapcsolódhatnak."
    Mármint a kevésbé intelligens réteg. Tudod, intelligenciafüggő, hogy kinek mi okoz kikapcsolódást, mi részére a szórakoztató.
    Az egyik oldalnak a Végtelen Határok (B5, Fringe, V, jobb nyomozósok), a másiknak a American Idol (DH, 90210, süsüsitcomok, ...) meg a mónyika só.
    A AI nézőkörét leülteted a VH elé ... 5 percen belül kapcsol el, hogy mi ez az uncsi sz.r ... mert nem érti.
    A VH nézőkörét leülteted a AI elé, és röhögve nézi (vagy kapcsol el), hogy mi ez az IQ_Lite sz.r.

    Szerintem.
  • Chocho #8
    Azért abban van igazság, hogy nem egy sorozat megszenvedi a bevétel okozta húzást, főleg, ha a kreativitás nem marad a szériával. A karakterek ellaposodnak, a forgatókönyv giccsesedik, és így tovább. Láttunk már ilyet, sajnos (pl. Heroes, Smallville). Oké, nincs megoldás rá, de mint néző, engem is irritál.
  • winnie #7
    "Persze az sem baj, ha nem nyújtják mint a rétestésztát évadokon keresztül. "

    az jó, ha egy sorozat lenne olyan epikus, hogy 7 évadot is tudnának csinálni belőle, leforgatják a finálét, de ha kasza lesz, akkor 2 percben mindent lezárnak? ha olyanok a szálak, hogy csak úgy le lehet zárni őket, akkor nem lehetnek túl érdekesek:)
  • winnie #6
    persze, hogy nem iq kérdése, akkor nem lenne tele az amerikai tévé intelligens és buta sikersorozatokkal, plusz intelligens és buta bukásokkal.

    de az, hogy valaki az FF-et intelligensnek tartja, nos, az nekem is új. ritka nagy ökrök kellenek ahhoz, hogy egy ilyen jó alapötletet ennyi szinten elbénázzanak.

    "Az emberek többsége nem szereti a scifiket, inkább a vidám hangvételű, szórakoztató műsorokat nézik, amin kikapcsolódhatnak."

    akkot ott vannak a vicces scifik:) jelenleg mondjuk fut amerikában és angliában, mennyi, 15-20 scifisorozat? ezek nagy része azért sikeres, azért futnak.

    a FF is nagyon, de nagyon érdekelte az embereket, sokan kezdték el nézni. de mint te, a legtöbben ki is szálltak, amikor látták, hogy mennyire buta a sorozat.
  • shenmuedc #5
    "Az emberek többsége nem szereti a scifiket, inkább a vidám hangvételű, szórakoztató műsorokat nézik, amin kikapcsolódhatnak."

    Hát igen, és általában pont ők nem túl IQ huszárok.